1. W poniedziałek wstałem o 7. Jem śniadanie. Idę do szkoły. Zostaje w szkole do 14.
Przychodzę do domu o 14.30. We wtorek myję się o 7:30. Jem obiad o 15. Zmywam potem naczynia.
Po południu robię zadanie domowe. Czytam książkę. W środę idę na spacer z psem.
Jeżdżę na rowerze. Czatuje/rozmawiam z przyjaciółmi przez Internet. Oglądam telewizor.
Sprzątam pokój. W czwartek biorę prysznic. Uczę się bardzo dużo. Słucham mojej ulubionej muzyki.
Robię zakupy. Robie porządek w pokoju. W piątek ubieram się. Gotuję. Pomagam mamie w porządkach domowych.
Pomagam babci przy pracy w ogrodzie. Podlewam kwiaty.
2. Nie mam zbyt wiele ( i tu mam terminów lub czasu) w ciagu tygodnia, ale
czasami nie mam czasu. Kazdego dnia odbieram mojego mlodszego brata z przedszkola.
W poniedziałem po szkole idę do babci. Tam jem obiad. We wtorek wkuwam i robie zadanie domowe.
W środy i piątki chodzę na dodatkowe lekcje angielskiego. Czwartkowy wieczór jest dla moich
przyjaciół. Idziemy/chodzimy do kina lub Pubu.W sobotę spię czasami do 10. Po śniadaniu
idę na zakupy z moim przyjacielem/przyjaciółką. Wieczorem idziemy /chodzimy na imprezy.
W niedzielę odpoczywam i jadę/jeżdżę z rodziną do lasu
Ogólnie są błędy. Nie wiem czy to twój tekst ale na przyszłość - czasownik na 2 miejscu - :)
zu der Kino gehen - ins Kino gehen
i inne błędy. Jeśli zamierzasz to oddać w szkole napisz żeby poprawić :)
jakbym gdzieś źle przetlumaczył proszę o poprawienie ale raczej jest dobrze przetlumaczone, problem mialem z tym zu viele Terminen !?