Relacje panujÄ…ce w rodzinie.

Temat przeniesiony do archwium.
Bardzo proszę o tłumaczenie następującego tekstu. Za zadanie mam przedstawienie swojej rodziny oraz opisanie relacji jakie w niej panują. Muszę również opisać jakie mam kontakty z poszczególnymi członkami rodziny i co z nimi robię. Niestety styczność z językiem niemiecki miałem jedynie w gimnazjum i to jeszcze szczątkowo, więc jestem kompletnie zielony, ale liczę na Waszą pomoc, bo widzę że tutaj jest ona udzielana :)

Tekst: Mam na imię Jacek, mam 18 lat. W wieżowcu mieszkam z moimi rodzicami: Mamą Katarzyną i tatą Mirosławem oraz z 2 letnim bratem: Jakubem. Z rodzicami mam bardzo dobry kontakt. W weekendy chodzimy na spacery i do parku oraz do kina. Rodzice bardzo się kochają, lecz kłótnie się zdarzają. Z bratem spędzam najwięcej czasu, moim obowiązkiem i przyjemnością jest opieka nad nim. Niedaleko mieszkają Moi dziadkowie: rodzice mamy i taty. Z nimi utrzymuję wspaniałe rodzinne kontakty- z dziadkami często gram w karty oraz łowimy ryby a z babciami zajmuję się uprawą ogródka. Obie strony wspaniale się dogadują i współpracują oraz pomagają sobie. Bardzo często Dziadkowie zabierają mnie i mojego brata na lody a także do wesołego miasteczka- rozpieszczają swoich wnuczków. Moi dziadkowie również dobrze dogadują się z moimi rodzicami (czyli z ich dziećmi) wspierają sie nawzajem oraz pomagają w wychowywaniu wnuczków. Cała moja rodzina jest zgrana, gotowa zawsze do pomocy i wspólnego działania.
Jeżeli jest to za trudny tekst to może być jakikolwiek inny, ale musi w nim być ujęte relacje jakie mam w rodzinie. Tekst możecie napisać zmyślony :)
Już zaczynamy pisać i to wszyyyyscy na raz...
No na to liczÄ™ :P
Umiesz liczyć?
Licz na siebie!
No na ciebie raczej nie :P ale wierze ze są inni którzy pomogą :P
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie