Witam serdecznie. Bardzo prosiłbym o pomoc w 3 tematach na wypowiedz ustną. Wiem że mój niemiecki jest słaby, więc proszę o wyrozumiałość ;) Dwa tematy wymęczyłem i proszę o sprawdzenie i ewentulane poprawki nartomiast trzeci mnie przerasta. Wiem też że nie tłumaczycie bez wkładu własnego ale w akcie desperacji proszę jeszcze raz o pomoc.
chodzi o krótkie wypowiedzi 3-5 zdan
Czy lubisz chodzic do muzeum? uzasadnij
Ich mag die Museen besuchen. Das Museum is ein wichtiger Ort weil dort die Leute die Sehenswürdig keit zussamenfassen. Viele Ausstellung stellen die Geschichte von die unsere Nation dar. Das ist auch eine erstklassige Form der Freizeit erholen, zum Beispiel mit den Familien. Im Museum können wir interessante sachen lernen.
Czy lubisz czytac ksiazki? uzasadnij.
Ja, ich mag die Bücher lesen. Die Lesung beliebt die Fantasie und regt zum Denken an.
Ich lese am liebsten fantastiche Bücher. Sie sind genial und höchstinteressant und in diesen Bücher passiert viel. Meistens lese ich für Spaß, aber ich lese auch wenn ich muss die informationen finden.
No i to mam problem.. Opowiedz o wydarzeniu w którym ostatnio uczestniczyłeś (temat miejsce wrażenia, kto uczestniczył). Więc napisalłem po polsku może jakaś dobra dusza pomoże gdyż mój słownik się poddał
Ostatnio byłem na Orange Warsaw festiwal. Jest to festiwal wielu różnych znanych zespołów, które grają świetną muzykę. Odbył się on w Warszawie na Służewcu na torze wyścigów konnych. Była tam masa młodych ludzi, wszyscy dobrze się bawili. Bardzo mi się podobało i mam nadzieję że za rok pojadę tam znowu.
edytowany przez cactooos: 13 lis 2010