Opisz koncert (w czasie przeszłym), prosze o przetłumaczenie

Temat przeniesiony do archwium.
Wczoraj byłam na koncercie zespołu Muse. Koncert był w godzinach 20-23. Na koncercie byłam z koleżanką Anią. Koncert ten odbył się w Warszawie. Grali tam muzyką rockową. Do warszawy jechałam 2 godziny. Na koncercie było dużo ludzi. Muzyka grała bardzo głośno. Ja i nia świetnie sie bawiłyśmy. Po koncercie kupiłyśmy płyty tego zespołu. To był najlepszy koncert w moim życiu.

Proszę o przetłumaczenie i ew sugestie :)
btw. Jestem w liceum, niemieckiego uczę się dopiero 2 rok, ale niestety na poziomie rozszerzonym i język ten sprawia mi wiele kłopotów. Będę niezmiernie wdzięczna za pomoc :)
ew. sugestie otrzymasz, gdy napniesz się i napiszesz po niemiecku. Mamy za ciebie szukać, jak się nazywa po niemiecku "wczoraj byłam"?
moją przygodę z niemieckim zaczełam od poz rozszerzonego, prawie w ogóle go nie rozmumiem, dlatego prosze o pomoc. Mam nadzieję, że znajdą sie tu życzliwi ludzie.
@ forumgeist nie szkoda ci czsu na krytykowanie innych? w tym czasie mógłbyś zrobić kilka naprawde pożytecznych rzeczy...
Nie zagaduj o "życzliwych ludziach". Pomaga się temu, który coś zaczął i dalej mu nie idzie. U ciebie jeszcze nic nie zaczęłaś. Tylko jęczysz. Czyli czekasz na odrobienie lekcji, prawda? Przygoda.
I nie pieprz mi tu o krytykowaniu. Nie odrabiam lekcji za leniwców pięcioplaczastych. Idź do Moko, on to za ciebie zrobi,pyskato! Czego ty się tu nadymasz? Z powodu, że TY ani be- ani me-?
do moko czy on jest jeszcze na germanie to ja sie musze chyba z kims tu skontaktowac
a dlaczego nie ma moko na tym forum zostal wyrzucony czy co ?
a kto to moko?
szantazysta przestan bo cie kopne nie wiem co mam dalej z mokiem robic
prześpij się, to ci przejdzie. weź extra porcję kleju. ballantines tut es auch.
czyli mam se dac na spokoj jezeli tego oczekujesz to ok.tak zrobie wezme kleju i pojde spac
ale ja chce zeby wszystko bylo jak kiedys nawet jezeli moko przesadzil to jestem gotowa mu wybaczyc a z kim ja sie teraz bede uzerac i w ciuciu babke bawic dociek zrobil sie nagle taki kulturalny co jest grane jeszcze jak ty skultralniejesch to konie z tym forum
koniec
Aus Verzweiflung werde ich mit mir selber schreiben.
kessii11! Widzisz? tak się tutaj załatwia te sprawy. Będziesz czekała dniami i nocami i nie odczekasz, bo nie chcesz się napiąć. Jak ten Jaś, co nie doczekał. Znasz ten wierszyK? Chyba Konopnicka?
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Nauka języka