czy ktoś bedzie w stanie pomóc w przetłumaczeniu listu motywacynego, moze chocby niektóre zwroty

Temat przeniesiony do archwium.
Chciałbym zgłosić swoją kandydaturę na stanowisko Kierownika Magazynu w Państwa firmie
Po natrafieniu na Państwa ogłoszenie uznałem, że jestem odpowiednią osobą na to miejsce, ze względu na moje nabyte do tej pory doświadczenie w branży logistycznej oraz sumienność i dokładność, tak potrzebną w zarządzaniu zapasami. Nie są mi obce strategie utrzymania wysokiego poziomu obsługi oraz terminowego dostarczania towarów zarówno na produkcję jak i do klientów.
Po raz pierwszy z logistyką zetknąłem się w firmie ETO X., która jest składową częścią niemieckiego koncernu zajmującego się produkcją cewek elektromagnetycznych dla przemysłu i branży automotiv. Na stanowisku logistyka w dziale centralnego opracowywania zleceń (ZAB) zajmowałem się logistyką przekrojowo. Przez wszystkie etapy, począwszy od planowania zakupu surowców produkcyjnych w systemie Navision BS i zaopatrzenie w materiały pomocnicze, poprzez planowanie produkcji w systemie Kanban i kontrolę procesu wysyłki, odpowiadałem za sprawną logistykę i dostawy w systemie Just In time. Ponad to byłem odpowiedzialny za organizację transportu, optymalizację przepływu towaru, pracę magazynu i obrót opakowaniami klientów. Współpracowałem ściśle z producentami półproduktów, przewoźnikami i klientami z Niemiec, Anglii, Chin, Austrii oraz Brazylii. Podczas trzyletniej pracy w wyżej wymienionej firmie nauczyłem się odpowiedzialności, sprawnej organizacji i analitycznego zarządzania. Ponad to nabrałem praktycznego doświadczenia w doskonaleniu procesu, a konieczność raportowania pozwoliła mi nabrać swobody w posługiwaniu się pakietem MS Office.
Praca w firmie Y w charakterze spedytora umożliwiła mi zorientownie się w rynku usług transportowych i spedycyjnych oraz w prawidłowościach nim rządzących. Poznałem programy do obsługi spedycyjnej oraz giełdy transportowe. Nadzorowałem pracę taboru własnego, a także sprzedaż ładunków spedycyjnych. Praktyka handlowca pozwoliła mi także na znalezienie i praktyczne wykorzystanie odpowiednich narzędzi służących odnajdywaniu i kontaktach z potencjalnymi klientami.
Do listopada roku bieżącego zajmowałem się logistyką na potrzeby wysyłek … w firmie Z.
Do moich głównych zadań należało planowanie i koordynacją wysyłek w kierunkach tureckim i rosyjskim, kontakty z przewoźnikami oraz zarządzanie zespołem Shift Leaderów. Czuwałem nad utrzymaniem wysokich współczynników obrotu towarowego i odpowiedniej przestrzeni magazynowej. Przeprowadzałem inwentaryzacje produktowe i współpracowałem ściśle z działami planowania produkcji i obsługi klienta. Nabrałem praktycznego doświadczenia w walidacji kosztów transportu, tworzenia procedur, przeprowadzania szkoleń oraz projektowania i wdrażania procesu. Na wyżej wymienionym stanowisku nadzorowałem pracę magazynu wyrobów gotowych oraz strefy wysyłkowej, zarzadzałem grupą operatorów wózków widłowych oraz na bieżąco planowałem pracę magazynierów w celu usprawnienia przepływu.
Bardzo efektywnie zarządzam czasem pracy swoim i podwładnych, działam według ustalonych priorytetów i planów. Cechuje mnie elastyczność oraz otwartośc na zmiany. Przywykłem do pracy pod presją czasu, a także zadaniowego trybu wykonywania obowiązków.
Do pracy w Państwa firmie predysponuje mnie certyfikat Europejskiego Stowarzyszenia Logistycznego, który otrzymałem po półrocznym kursie dotyczącym kompleksowego zarządzania logistycznego firmą, prowadzonym przez Instytut Logistyki i Magazynowania w Poznaniu oraz spore doświadczenie w zarzadzaniu zapasami oraz optymalizacji procesu.
Poprzez pracę dla Państwa firmy chciałbym w dalszym ciągu doskonalić swoje umiejętności w dziedzinie zarządzania procesowego, szlifować znajomość języków obcych oraz zdobyć stabilne stanowisko w firmie o ugruntowanej pozycji rynkowej, z którą będę mógł związać się na długi czas.
Z góry dziękuję za poświęcenie czasu na rozpatrzenie mojej kandydatury, której akceptację będę uważał za ogromny sukces zawodowy.
a co to sam zrob
(nawet, gdybyś miał się za to obrazić i pewnie tak się stanie)
Ten tekst jest piękny. Przetłumaczenie go profesjonalnie kosztuje pieniądze.
Ale wróćmy do życia.

1. Zakładam, że na poważnie chcesz wysłać coś takiego.
Kto to będzie czytał? Personalny w tej firmie.
Jego wcale nie intersuje co tobie umożliwia praca w jego firmie, albo co ci tam nie jest obce (Achtung! To określenie jest bardzo "śłiskie"). On chce wiedzieć: dane osobowe, wykształcenie, przeszłość zawodowa, twoje wymarzone wynagrodzenie. Koniec. Potem on to rzuca na kupę innych 3000 listów motywacyjnych i czeka na obrobienie ich przez swoje dziewczyny w biurze.
Coś takiego powinieneś postarać się przedstawić tabelarycznie. Rzut oka i wiadomo, o co chodzi. Pod koniec listu kilka "zbędnych fraz grzecznościowych". I po robocie.

2. Zakładam, że to jest jedynie ćwiczenie językowe.
Których zwrotów nie potrafisz przetłumaczyć?

3. Osobiście nienawidzę oszustów.
http://zadane.pl/zadanie/1739740
edytowany przez forumgeist: 18 lis 2010
Cytat: diego13
a co to sam zrob

prawie 4 tys. znaków - ok. 60 zł
Oczywiście zawsze można szukać naiwniaka.

tłumaczenie wykonane przez sliwa97 na stronie http://zadane.pl/zadanie/1739740 jest po prostu doskonałe
edytowany przez Tamod: 18 lis 2010
a moze to moko bo ja mu tez takie numery wywijalam
diego-babo, otwórz twoją beczkę, co ją masz na szyi i przeczytaj muuuuuj puuuunkt numer DREI! TRZY, TRES!
Walec był za leniwy przeskrolować do dołu, bo to już za dużo roboty dla niego.
edytowany przez forumgeist: 18 lis 2010
Cytat: Tamod
Cytat: diego13
a co to sam zrob

prawie 4 tys. znaków - ok. 60 zł
Oczywiście zawsze można szukać naiwniaka.

tłumaczenie wykonane przez sliwa97 na stronie http://zadane.pl/zadanie/1739740 jest po prostu doskonałe

@Tamod
juz w pierwszym zdaniu sa 2 grozne byki, moze to RedBul? ;)))
edytowany przez Japanese: 18 lis 2010
to google
diego? Karton otworzyła? BINGO! Dumny jestem z ciebie!
Cytat: Japanese
juz w pierwszym zdaniu sa 2 grozne byki, moze to RedBul? ;)))

w moim zdaniu?
Jeżeli chodzi, że w zdaniu sliwa97 i cpablo1091 (podobny poziom) to oczywiście mój komentarz był ironiczny.
Pracodawca musiałby ostro przecierać oczy dostając takie "coś". Ale widziałem już "lepsze" i to nawet po polsku.
oczywiscie tłumaczenie wykonane przez sliwa97 & Co
Ich möchte für die Position des Warehouse Manager in Ihrem Unternehmen anwenden
Nach der Begegnung auf Ihre Anzeige, schloss ich, dass ich die richtige Person bin für diesen Ort, weil ich bisher gesammelten Erfahrungen in der Logistikbranche und Gewissenhaftigkeit und Genauigkeit, so müssen Sie Inventar zu verwalten. Sie sind mir nicht fremd Strategien ein hohes Maß an Service und pünktliche Lieferung von Waren sowohl für die Produktion und Kunden zu halten.
Zum ersten Mal traf ich mich mit der Logistik der Firma X ECA, die Bestandteil eines deutschen Unternehmens in der Produktion von elektromagnetischen Spulen für die Industrie und die Automobilindustrie tätig ist. Als Logistik-Abteilung der zentralen Entwicklung Aufträge (ZAB), die Logistik mit einem Kreuz beteiligt. Durch alle Phasen von der Planung der Einkauf von Rohstoffen Produktion in Navision BS und die Versorgung mit Hilfsstoffen, durch die Produktionsplanung und Steuerung, Kanban Versandabwicklung, war verantwortlich für die effiziente Logistik und Versorgung in der Just In Time. Vor allem war ich verantwortlich für die Organisation des Transports, der Optimierung des Warenflusses, Arbeit, Lager Verpackung und Vermarktung Kunden. Ich arbeitete eng mit Herstellern von Zwischenprodukten, Carrier und Kunden aus Deutschland, England, China, Österreich und Brasilien. In seinen drei Jahren in der Firma sagte gelernt Verantwortung, effiziente Organisation und Management-Analyse. Über die praktischen Erfahrungen in den Verbesserungsprozess und die Notwendigkeit der Berichterstattung hat mir erlaubt, die Freiheit in der Verwendung von MS Office zu gewinnen.
Arbeiten bei der Y als Spediteur ermöglichte mir zorientownie auf dem Markt der Transport-, Speditions-und Regelmäßigkeiten seiner Herrscher. Ich erkannte Programme an die Schifffahrt und Transport Austausch Griff. Ich überwachte die Arbeit ihrer eigenen Fahrzeuge und Speditions-Vertrieb. Die Praxis der Kaufmann auch mir erlaubt, einen praktischen Einsatz geeigneter Werkzeuge für die Suche und den Umgang mit potenziellen Kunden zu finden.
Im November des gleichen Jahres mit der Logistik für Verbringungen innerhalb der Gesellschaft behandelt ... Z.
Meine Hauptaufgaben der Planung und Koordination der Verbringung in den Richtungen der Türkisch und Russisch, Kontakte mit Trägern und Leitung eines Teams von Schichtführer. Gesehen über die Aufrechterhaltung der hohen Güterverkehr und ausreichend Stauraum. Ich habe Vorräte des Produkts durchgeführt und arbeitete eng mit den Abteilungen Produktion und Kundenservice. Ich sammelte praktische Erfahrungen bei der Validierung der Transportkosten, die Schaffung von Verfahren, Schulungen und Design und Umsetzung. Für die oben Position ich die Arbeit der Fertigwarenlager und Versand Gebiet überwacht, verwaltet er eine Gruppe von Gabelstapler Betreiber und laufend geplante Operation im Lager, um den Fluss zu verbessern.
Sehr effektiv verwalten Sie Ihre Arbeit Zeit und Untergebenen, ich handle nach festgelegten Prioritäten und Pläne. Ich bin sehr flexibel und offen für Veränderungen. Früher habe ich unter Zeitdruck und Task-Modus Wahrnehmung ihrer Aufgaben zu arbeiten.
Um Arbeit in Ihrem Unternehmen prädisponiert mir ein Zertifikat der European Logistics Association, die den sechsmonatigen Kurs für eine umfassende Logistik-Management Unternehmen erhielt vom Institut für Logistik und Lagerwirtschaft in Posen laufen und eine Menge Erfahrung im Management von Inventar und Optimierung des Prozesses.
Durch die Arbeit für Ihr Unternehmen möchte weiterhin, ihre Fähigkeiten in Prozess-Management zu schärfen, schärfen Sprachkenntnisse und gewinnen eine stabile Position im Unternehmen mit einer etablierten Marktstellung, mit denen ich konnte binden eine lange Zeit.
Vielen Dank im Voraus für die Zeit nehmen, meine Kandidatur, die ich Akzeptanz als eine große berufliche Erfolge prüft betrachten.
adrian! Staropolskie przysłowie mówi:

Piłeś? Nie jedź!
Nie piłeś?
WYPIJ!
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Egzaminy

Zostaw uwagę