Hej :)
Muszę napisać kilka zdań o swoim ulubionym sporcie/sportach. Tak na ok. jedną stronę w zeszycie. Coś tam poukładałam po polsku ale kompletnie nie mam pomysłu jak to przetłumaczyć na niemiecki. Za wszelką pomoc będę bardzo wdzięczna :)
Moim ulubionym sportem jest taniec, jazda na łyżwach i pływanie. Każdą wolną chwilę staram się spędzać aktywnie. Nigdy nie mam czasu się nudzić. Uwielbiam taniec - jest moją największą pasją. Chodzę ( Uczęszczam) na zajęcia taneczne na których uczę się tańca nowoczesnego. Ja uważam że taniec jest wspaniały. ( chodzi mi tu o zdanie : ich finde Tanzen pirma – tylko nie wiem czy jest dobrze zbudowane). Taniec jest dla niektórych zbyt trudny, ale każdy musi dużo trenować aby być dobrym w tym co się robi. Łyżwiarstwo jest najbardziej interesujące ze wszystkich moich ulubionych dyscyplin sportowych. ( może być tu coś takiego : Schlittschuhlaufen finde ich AM interessantesten. I dodać końcówkę ?) Interesuje się łyżwiarstwem figurowym, ale na razie ćwiczę zwykłą jazdę na łyżwach. Bardzo lubię zimę bo wtedy mogę chodzić na lodowisko z moimi przyjaciółkami i świetnie się bawić. Latem chodzę na plażę i pływam w jeziorze. Czuję się wtedy jak ryba. Jeśli jest ładna pogoda, wyciągam rower i nie zastanawiając się szybko wyruszam na długą wycieczkę rowerową na którą zapraszam moich znajomych. Lubię sport, ponieważ jestem w ciągłym ruchu i do tego nie muszę rezygnować ze spotkań z moimi przyjaciółmi, ponieważ wspólnie spędzamy ten czas bardzo aktywnie. Taki tryb życia jest najlepszym sposobem na zdrowie!
proszę o pomoc w przetłumaczeniu tego , jeżeli coś nie da się dosłownie przetłumaczyć możecie to jakoś uprościć....proszę o napisanie tego jak najprościej żeby nie było nie wiadomo jak bardzo trudnych zdań, tak na poziomie 3 kl. gimnazjum. Jestem bardzo słaba z niemieckiego i jeszcze raz proszę o pomoc :) Tylko nie dodawać tłumaczeń z translatorów, bo to żadna pomoc!