Godziny oficjalnie i nieoficjalnie ! Pomocy !! Pilne

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 39
poprzednia |
Witam jak napisać po niemiecku oficjalnie i nieoficjalnie godziny:
8:15
17:08
21:15
7:25
22:39
7:40
23:41
18:45
5:50
17:56
Bardzo proszę o pomoc!!!
https://niemiecki.ang.pl/nauka/gramatyka/liczebnik/czas_zegarowy
jakbyś tak "pilnie" zajrzał do książek? Oficjalnie i nieoficjalnie, to miałbyś już wszystko z głowy.
Przykład: 17:56 = siebzehn geteilt durch sechsundfünfzig (zexuntfynfcyś)
Właśnie chodzi o to ze nie mam książek, a potrzebuje to na "wczoraj" bardzo bym prosił o rozpisanie godzin w formie oficjalnej i nieoficjalnej tak jak przykład 17:56 Plizzzzz
A wiesz, co to jest LINK? Tak? To nacisknij go, co ci podano.
Jeny wszedlem juz dawno w ten link tylko chcialbym aby ktos napisal te godziny bo w tym linku jest kilkanascie a nie ma tych co ja potrzebuje rozumiesz ? jezeli masz tak odpowiadac to nie odpowiadaj w ogole
Nic nie rozumiem. MogŁ ci pomóc, ale resztę musisz sam zrobić: jeden ist eins, dwa jest zwei, trzy jest drei, cztery jest vier.... i tak dalej... Mam ciągnąć do tysiąca? 21 jest ajnuntcwancyś
Oj, zdaje mi się, że robisz z nas tutaj po prostu jaja.
Czego nie rozumiesz? Patrz jakie to proste: pierwsza godzina: 8:15.
Na stronie podanej w linku szukasz czegoś potrzebnego
7:15 Uhr (ein) Viertel nach sieben kwadrans po siódmej = sieben Uhr fünfzehn siódma piętnaście

siódma to "sieben", a ósma?! Noooo....itd.
ale 56 to jusz problem, hej! To nie jest takie proste! Może dla kobiet?
nie robie sobie jaj tylko licze na osobe zyczliwa ktora moglaby mi napisac to poprawnie poniewaz nie znam niemieckiego a chce to oddac bo mam na zaliczenie i dlatego prosilem zeby ktos wypisal bo nie chce miec bledu jak juz to predzej zrobilem !
Ps: zochama cos jednak w tym twoim nicku jest kawal "chama"
Geanu! Und isch schieße die pokemons ab. Und du bist jetzt dran. bang-bang. sowas blödes, wie dich, sieht man selten! ein Prachtexemplar! Nichtmal die Uhr lesen können!
To wstaw to co "już prędzej zrobiłeś" to sprawdzimy. No problem!
Zochama mozemy porozmawiac po Francusku jesli chcesz :D
Nie udzielaj sie w watku bo zasmiecasz tylko forum
Potrzebuje pomocnej osoby a nie chama :)
to co mialem sprawdzane bylo i prawie oblalem dlatego mam ostatnia szanse i prosze o napisanie poprawnie
No, to pogadaj po franzuzku? chamie! Pogadaj. Zaliczysz wtedy?
Nie rozprzestrzeniaj tutaj chamstwa, bo cię Lukar stąd wywali. Wczoraj kilku już wywalił.
Ja jestem tobie bardzo przyjazny, a ty mnie wyzywasz od chamów. I to bez powodu.
8:15 acht Uhr fünfzehn
Viertel nach acht
Cytat: sztofen
to co mialem sprawdzane bylo i prawie oblalem dlatego mam ostatnia szanse i prosze o napisanie poprawnie

nie wiem czy ci o to chodzi
Cytat: diego13
8:15 acht Uhr fünfzehn Viertel nach acht
Das ist Viertel neune!
Zochama nie zastawiaj sie innymi. Jestes przyjazny ? zobacz wyzej swoje posty. Prosze o podanie po niemiecku wiec tylko o to a nie o glupie komentarze z twojej strony. Jezeli nie jestes w stanie mi pomoc to sie nie udzielaj proste bo tylko zasmiecasz i to jest powod aby ciebie stad wywalili.
Zochama a jesli jestes taki przyjazny jak to okreslasz to odpowiedz na moj pierwszy post i po klopocie.
diego13 chodzi o napisanie tych godzin ktore podalem w formie oficjalnej i nieoficjalnej
17:08 acht Minuten nach siebzehn
ale ja nie wiem co to forma oficjalna i nieoficjalana
siebzehn Uhr acht
Das ist Viertel neune!
zle
ok to prosilbym osoby ktore wiedza jak to ma wygladac diego13 ale dzieki za checi :)
sa tylko te dwie mozliwosci pisania godzin po niemiecku
no ok to prosilbym abys napisal te godziny ktore podalem
@diego: chodzi o to:
17:08 - siebzehn Uhr acht (oficjalnie) ; acht nach fünf (nieoficjalnie)
ok czyli te dwie pierwsze mmozesz juz napisac
hammel ma racje 8:15 Viertel neun nieoficjalnie
8:15 acht Uhr fünfzehn
Viertel nach acht sa to ormy oficjalne
hammel zostan tu i obserwuj co ja tu wyprawiam
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 39
poprzednia |