oświadczam, że znam język:)

Temat przeniesiony do archwium.
Mam ogromną prośbę:) Muszę napisać po niemiecku oświadczenie, że znam angielski na poziomie B2:/ Wystarczy 1 zdanie. Zaczalem cos sam tworzyć, ale wolalbym sie nie osmieszać z moim niemieckim. Znajdzie sie tu jakis dobry czlowiek chetny do pomocy? :) Pozdrawiam.
edytowany przez karol098: 23 sty 2011
Dobry człowieku! Gdzie jesteś! Poszlifuj za karolka. On już zaczął sam tworzyć, ale nikomu nie powie, co stworzył. Bo on nie taki dobry człowiek, jak ty, dobry człowieku. Dobre człowieki! Wyłazić natychmiast!
Spoko, dzieki. Rozumiem przesłanie. Mam spadac:)
Masz nie spadać, lecz logicznie myśleć i podać twoją "stworzoną" wersję, mondralo! Tu nie biuro usługowe. Tu forum.
Ośmieszasz się twoim jęczeniem. Za niemiecki nikt ciebie jeszcze nie wyśmiał.
edytowany przez zochama: 23 sty 2011
Erklärung über die Englischkenntnisse

Ich, (name und forname) geb. ... erkläre, dass meine Sprachkenntnisse auf dem B2 (mittelstufe) niveau ist.
Brak odpowiedzi oznacza, że tak beznadziejnie, czy że poprawnie?
Brak MOJEJ odpowiedzi oznacza: nikt nie powiedział, że ja jestem tym dobrym człowiekiem. Tu jest dużo dobrych.
Fajne to forum, chyba zostanę tu dłużej:)
Life is brutal and full of zasadzkas...
...and sometimes kopas w dupas?
Genau. I jeszcze, jakbyś napisał, czy to ćwiczenie domowe, czy oświadczenie urzędowe, to może jakiś dobry człowiek ci od razu coś wstrzeli? Chcę przez to powiedzieć: w takich przypadkach podawać, jak najwięcej inputu. Bo ja falte schon meine Zelte zusammen.
btw. Willkommen im Fanclub von bongo-bongo.
edytowany przez zochama: 23 sty 2011
Urzędowe i na poważnie, z zadaniem dom. to pewnie nie szukałbym pomocy na forum.
Fanklub bongo-bongo brzmi ok, choc jeszcze mam do rozpracowania co to takiego. Wlasnie obczajam inne watki.
Ale zochama offtopujemy:(
Erklärung über mein Sprachniveau in Englisch (das klingt auch komisch, aber mir fällt grade nichts anderes ein ...)
Ich, (Name/ Vorname), geb. ... erkläre, dass meine Sprachkenntnisse dem Niveau B2 (Mittelstufe) des Gemeinsamen Europäischen Referenzrahmens (so oder so ähnlich heisst er, musst Du nachschauen)entsprechen.
Dziękuję! Ja bym tego tak ładnie nie napisał:)
Erklärung zum Sprachniveau in Englisch
Ich, (Name/ Vorname), geb. ... erkläre hiermit, dass meine Sprachkenntnisse in Englisch das Sprachniveau B2 des „Gemeinsamen europäischen Referenzrahmens für Sprachen des Europarates“ entsprechen.
edytowany przez Tamod: 23 sty 2011
dem Sprachniveau entsprechen
oder
das Sprachniveau erreicht haben
Cytat: mamapia
dem Sprachniveau ................ entsprechen
das Sprachniveau .............. erreicht haben

oczywiście
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»