Nadzieja

Temat przeniesiony do archwium.
Meine Haustier ist der Hund. Ich bekomme ihm, als ich 15 jahre alt war und ich bedauere sehr bis heute, dass ich bei dieses genehmige. Bobi hat das schwarzes Fell und die blauen Augen. Ich habe auch viele Aufgaben darunter.

Mojm domowym zwierzakiem jest pies. Orzymałem go, gdy miałem 15 lat i do dziś żałuje, że się na to zgodziłem. Bobi ma czarną sierść i niebieskie oczka. Mam tez dużo obowiązków z tego powodu.

Proszę o sprawdzenie i poprawienie w przypadku błędów

Meine Haustier ist der ein Hund. Ich habe ihn (wen? -> Akkusativ) bekommen bekomme ihm, als ich 15 jahre Jahre (Wszystkie rzeczowniki pisze sie wielka litera.) alt war und ich bedauere bis heute sehr, dass ich damit einverstanden war/ dass ich dem zusgestimmt habe. Bobi hat das (ein) schwarzes Fell und die blauen Augen (http://www.udoklinger.de/Deutsch/Grammatik/Adjektiv.htm). Mam tez dużo obowiązków z tego powodu (... wyglad twojego psa ciagnie za soba wiele obowiazkow? Nie rozumiem ... :) Aus diesem Grund/ Deshalb habe ich auch viele Pflichten.
edytowany przez mamapia: 10 kwi 2011
niektorzy poprawiaj sie na smerc i ciegle pisza meine Haustier Mann Mann Mann
Als Haustier bylo by po niemiecku
no, ale skąd ty o tym wiesz? I dlaczego tak by miałoby być? Bo jesteś diego8?
Cytat: zochama

od rodowitych niemcow i z ksiazek
Cytat: mamapia
Meine Haustier ist der ein Hund. Ich habe ihn (wen? -> Akkusativ) bekommen bekomme ihm, als ich 15 jahre Jahre (Wszystkie rzeczowniki pisze sie wielka litera.) alt war und ich bedauere bis heute sehr, dass ich damit einverstanden war/ dass ich dem zusgestimmt habe. Bobi hat das (ein) schwarzes Fell und die blauen Augen (http://www.udoklinger.de/Deutsch/Grammatik/Adjektiv.htm). Mam tez dużo obowiązków z tego powodu (... wyglad twojego psa ciagnie za soba wiele obowiazkow? Nie rozumiem ... :) Aus diesem Grund/ Deshalb habe ich auch viele Pflichten.

so ein MIST
zosiu 43 wpisy pochodza od ciebie zasmiecasz forum
ty zaśmiecasz. Od ciebie jest ponad 260!
Cytat: Diego8

Strasznie słaba argumentacja. Po prostu mist.
ty zaśmiecasz. Od ciebie jest ponad 260!

ale nie w ciagu 24 godzin kochanie juz lukar kasuje twoje wpisy bo nie moze z toba wytrzymac
Cytat: Diego8

Strasznie słaba argumentacja. Po prostu mist.

jezeli rodowici i ksiazki podaja als Haustier dudena nie chcesz chyba podwazac
... und was soll daraus werden, Diego? ... Als Haustier ist ein Hund? Das ist Mist.
to zdanie trzeba zaczac gluptasku Als Hustier
Nie piszemy mein Haustier ist ein Hund tylko Als Hustier habe ich einen Hund
als Bustier
Cytat: mamapia
... und was soll daraus werden, Diego? ... Als Haustier ist ein Hund? Das ist Mist.

ja ty ty tylko potrafisz Mist produkowac
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Pomoc językowa