Rodzinnie

Temat przeniesiony do archwium.
Das Wetter begünstigten uns nicht. Ich war sogar Zeuge des Tornado und bin ich kaum mit dem Leben davongekommen, deshalb auch war das meinen letzte Sommerferien in Griecheland verbringen.

Pogoda nam nie sprzyjała. Byłam nawet świadkiem tornada i ledwie uszłam z życiem, dlatego też to były moje ostatnie wakacje spędzone w Grecji.
anona12, kiedy dasz się namówić na zerknięcie w słownik? Toż tam pisze łopatologicznie. No, jeden raz zajrzyj. No, dla mnie tylko. Jedyniutki raziczek! Jeden raz w roku. Potem dam ci spokój. Ich bin danach garantierend unter den Linden liegend und des Homers Buch lesend!
http://de.pons.eu/dict/search/results/?q=sprzyjac&in=&kbd=pl-21&l=depl
edytowany przez zochama: 04 wrz 2011
Da Wetter war nicht für uns güstig. Teraz dobrze

Ich war sogar Zeuge des Tornado und bin ich kaum mit dem Leben davongekommen, deshalb auch war das meinen letzte Sommerferien, der habe ich in Grivheland verbracht A TO DOBRZE
Cytat: anona12
Da Wetter war nicht für uns güstig. Teraz dobrze
Beznadziejny przypadek. PONS podaje bardzo dokładnie, albo czemuś albo komuś. Czy wy jesteście coś?
Das Wetter war nicht uns gewogen.
Das Wetter nazywa się po polsku "pogoda". Pamiętasz? POGODA! ...że PONSa diabli podkusili "pogoda" wpisać w nawiasie...No, zupełny debil. I, jak tu się odnaleźć w tych (nawiasach)? Same jajcuny tutaj.
edytowany przez zochama: 04 wrz 2011
Ich war sogar Zeuge des Tornado und bin kaum mit dem Leben davongekommen, deshalb auch war das meine letzte Sommerferien, der habe ich in Griecheland verbracht

A TO JEST DOBRZE
A TO JEST DOBRZE

NIE
Das Wetter verwöhnt uns im Moment nicht gerade.
Ich war sogar Zeuge des Tornado und bin kaum mit dem Leben davongekommen, deshalb auch war das meine letzte Sommerferien, der habe ich in Griecheland verbracht

A TO JEST DOBRZE

zle chyba uzywasz google bo to cos w tym stylu co piszesz napisz po polsku co chcialabys po niemiecku napisac bo to co napisalas po niemiecku nie kapuje ani w zab
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie