Prezentacja niemiecki, tekst o koniu! Pilne!

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

Witajcie, chciałabym Was gorąco prosić o w miarę jak najbardziej poprawne przetłumaczenie tego tekstu, jest mi potrzebny na prezentację z niemieckiego.

"MÓJ KOŃ
W tamtym roku dostałam od taty konia. Długo o nim marzyłam i moje marzenie w końcu się spełniło.
Mój koń ma na imię Iga i jest to klacz. Iga ma dwa lata i mieszka w stajni obok domu.
Zanim tata wybudował własną stajnię, Iga mieszkała u dziadka.
Miesiąc temu przenieśliśmy ją do nas.
Mój koń jest siwy i ma łaty. Jego grzywa i ogon są białe.
Ma nietypowe oczy, są błękitne i ogromne.
Iga ma charakter właściciela. Jest trochę nieposłuszna, złośliwa, czasem gryzie i psoci.
Ale kiedy ma sobry humor, łasi się, kładzie mi głowę na ramieniu albo wesoło parska.
Codziennie wypuszczamy ją na wybieg, żeby trochę pobiegała, a wtedy skacze, galopuje i robi sobie kąpiele błotne.
Mój koń je dużo siana i owsa. Poza tym lubi też marchewkę, jabłko i cukier.
Pije też dużo wody i ma do tego celu specjalne poidło, które automatycznie się napełnia.
Iga ma również własne siodło i cały sprzęt potrzebny do jazdy.
Konie to towarzyskie zwierzęta dlatego lubię przychodzić do Igi, karmić ją i zajmować się jej sierścią.
Dobrze mieć takie zwierzę."

Starałam się pisać najprościej, jak się da, mam nadzieję, że pomożecie! Z góru dziękuję!
kategoria: Nauka / grupa: Pomoc językowa - tłumaczenia
Ty tłumaczysz - ktoś pomaga.
Brak tłumaczenia.
Cytat: irkamozna
kategoria: Nauka / grupa: Pomoc językowa - tłumaczenia
Ty tłumaczysz - ktoś pomaga.
Brak tłumaczenia.

Ale ja właśnie nie potrafię tego przetłumaczyć, mam przenieść temat do innego działu?
Chciałem właśnie przetłumaczyć ale stwierdziłem, że za trudne dla mnie. Gdybyś tak uprościła tekst to może bym dał radę. Napisz to w ten sposób: Mam kunia od roku i przy nim mom pełno roboty. Oprócz kunia to mam jeszcze kota na punkcie kunia.

« 

Brak wkładu własnego

»

Brak wkładu własnego