Pomoc przy jednym zdaniu

Temat przeniesiony do archwium.
Prosze o przetłumaczenie ;
Przyczepa nie była zarejestrowana w Niemczech.
Der Anhänger war nicht in Deutschland zugelassen.
Dziękuje bardzo za pomoc:)
....jesteś pewna? A, gdzie był zarejestrowany? Tlumaczjestem znany jest tutaj z wypisywania bzdur.
Der Anhänger war in Deutschland nicht zu gelassen/ In Deutschland war der Anhänger nicht zugelassen / Eine Zulassung des Anhängers in Deutschland hat nicht stattgefunden/ist nicht erfolgt.
Mozesz sobie wpisac, nie mam copyrightu na to tlumaczenie...
to widać.
Gleichfalls.
Cytat: kobyszcze
Gleichfalls.
Wieso? Tylko ty tu się wymandrzasz. (zu gelassen - selten so ge lacht, i karawana wgapia się w ciebie, jaki ty mondry)
edytowany przez irkamozna: 11 mar 2012
Czy "wymandrzanie" ma co wspolnego z "Archimandrytą"?
Pytania, pytania, pytania...
No, ktoś tu musi być mądry, to nie jest głupie forum ;-)
Richtige antwort lautet: Der Anhänger war in Deutschland nicht angemeldet.
netfreak? Ty też nienawidzisz słowników?
Witam!
Ja wolę "Der Anhänger war in Deutschland nicht zugelassen". Problem tego tłumaczenia jest, że to zależy od tego co chcesz powiedzieć.
"nicht zugelassen" znaczy, że w ogóle nie wolno używać ją chociaż jest znana;
"nicht registriert" znaczy, że nic nie wiadomo o niej, n.p. nie ma informacji albo po prostu nie jest w różnych dokumentach.
Pomogłem ci?
D.
Cytat: DominicZNiemiec
Witam!
Ja wolę "Der Anhänger war in Deutschland nicht zugelassen". Problem tego tłumaczenia jest, że to zależy od tego co chcesz powiedzieć.
"nicht zugelassen" znaczy, że w ogóle nie wolno używać ją chociaż jest znana;
"nicht registriert" znaczy, że nic nie wiadomo o niej, n.p. nie ma informacji albo po prostu nie jest w różnych dokumentach.
Pomogłem ci?
D.

o chyba nie narobiles bigosu jak zwykle a to twoje ja wole jest pop prostu zum Piepen
zdanie jest jasne i wyrazne nie jest zarejestrowany Der Anhänger war in Deutschland nicht registriert. jano krotko i wyraznie
Przecie bylo juz 4 dni temu, 19:23
Temat przeniesiony do archwium.

Zostaw uwagę