co znaczy: der stinkt ist hier...

Temat przeniesiony do archwium.
witam, pracuje w niemczech, niedawno weszedl do biura jeden kolega i powiedzial wlasnie : "der stinkt ist hier... scheise" czy to znaczy "smierdzi tutaj, o kurcze" czy "kurcze, smierdziel jest tutaj"
pozdrawiám i dzieki !
http://de.pons.eu/dict/search/results/?q=st%C3%A4nker&l=depl&in=&lf=de
Podejrzewam: der Stänker...
der Stänker ist hier? czyli podjudza\intryguje ktos tutaj :] ?
inaczej moze: czy budowa tego zdania wskazuje ze byla mowa o konretnej osobie czy ogolnie?
"der stinkt ist hier... scheise"
Powyższe zdanie nie ma żadnej budowy (nie mówiąc o pisowni), bo nie piszesz, co dokładnie powiedziano. Spytaj kolegi, co on właściwie powiedział.
ciezko bedzie spytac kolegi bezposrednio, konkludujac: ciezko to przetlumaczyc bo jest niepoprawnie powtorzone, czy tak?
Przestań ciągle komponentnie konkludować i napisz to po niemiecku!
edytowany przez irkamozna: 28 cze 2012
A może to po prostu było
"Der Stinker ist/sitzt hier" ? :p
no byc moze, a co znaczy co napisalas maedl?
Cytat: samanta_FOX-obiecuje
witam, pracuje w niemczech,....pozdrawiám i dzieki !
Co ma kobieta używająca intymnego dezodorantu?
- Das Ozonloch!
edytowany przez irkamozna: 28 cze 2012
irkamozna twoje posty sa dla mnie nieczytelne, oczekuje raczej odpowiedzi wprost. prostego komunikatu, informacji, rozumiesz... przykladowo: nie rozumiem , nie potrafie pomoc. wydaje mi sie ze jestes sarkastyczna jednakze nie znam Cie i twojego poczucia humoru - jest specyficzne.
Co się taam tobie wydaje, to twoja sprawa. Dzisiaj podałam ci już raz linka do słownika. Drugi raz nie podam. Rusz własną sempiternę, bo to nażrawdę nie jestst specjalnie fatygujące.
Proste komunikaty to sobie czytaj w Bild-Zeitung.
btw. das Ozonloch = Ozon+Loch. Loch, to pewnie wiesz, co to, a Ozon, to taki gaz, co robi dziurę w niebie i z jego powodu robi się na ziemi (die Erde) coraz cieplej. Proste i zrozumiałe?
w moim odczuciu jestes rowniez agresywna, to jest informacja bardzo czytelna, ale niestety pozamerytoryczna, ze tak napisze.
w moim odczuciu jestes rowniez agresywna, to jest informacja bardzo czytelna, ale niestety pozamerytoryczna, ze tak napisze.
Łoł! belauschen - fagott it...
nie rozmiem
nie rozmiem
...wiem. To widać od początku.
rozumiem i zycze dalszych sukcesow.
rozumiem i zycze dalszych sukcesow.
Gruba i ciężka sempiterna jednak wygrała. Dziękuję za życzenia!
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Studia językowe