"Nogi grilla zakończone są grotem " jak to przetłumaczyc? Hilfe!

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 33
poprzednia |
"Nogi zakończone są grotem " jak to przetłumaczyć? Nie mogę znaleźć odpowiednich słów. Mit der Spitze? ale co dalej? może naostrzone? W kontekście zdanie to brzmi tak:
Nogi są zakończone grotem, co świetnie sprawdza się na każdej powierzchni.
Die Grillbeine................. was aufgezeichnet auf jeder Oberfläche in Erfüllung geht.

Z góry dziękuję za jakąkolwiek pomoc :)
Cytat: Belata
was aufgezeichnet auf jeder Oberfläche in Erfüllung geht.
Widziałaś kiedyś na każdej powierzchni "ucieleśniające" nogi gryla? Błąd rzeczowy.
...aufgezeichnet? Błąd rzeczowy.
edytowany przez irkamozna: 16 sie 2012
mit einer Spitze versehen
Racja irkamozna!
Dziękuję Tamod :)
Z AUSgezeichnet jednak zrezygnuję.
Die Grillbeine sind mit einer Spitze versehen, was auf jeder Oberfläche nützlich ist.
Cytat: Tamod
Ohne gute Blasfähigkeiten wurde er keine Arbeit haben.

vielleicht: Ohne gute Blasfähigkeiten ist er keine Arbeit ''haben'' worden?
oder: Ohne gute Blasfähigkeiten war er keine Arbeit ''haben'' worden?
oder: Ohne gute Blasfähigkeiten wird er keine Arbeit ''haben'' werden?
oder Futur II: Ohne gute Blasfähigkeiten wird er keine Arbeit ''haben'' worden sein?

oder einfach: Ohne gute Blasfähigkeiten hätte er keine Arbeit?

Umlaute sind ein Teil des Deutschen :)))))
Cytat: piotrek3210

wie ich sehe hast du schon reichlich Erfahrung :)
Ohne gute Blasfähigkeiten wurde er keine Arbeit haben.

vielleicht: Ohne gute Blasfähigkeiten ist er keine Arbeit ''haben'' worden?
oder: Ohne gute Blasfähigkeiten war er keine Arbeit ''haben'' worden?
oder: Ohne gute Blasfähigkeiten wird er keine Arbeit ''haben'' werden?
oder Futur II: Ohne gute Blasfähigkeiten wird er keine Arbeit ''haben'' worden sein?
Umlaute sind ein Teil des Deutschen :)))))
piotrek3210 - nie wstydzisz się?
Cytat: irkamozna

przecież to jego główne źródło utrzymania
edytowany przez Tamod: 16 sie 2012

przecież to jego główne źródło utrzymania[/quote]najgorsze, że ten piotrek3210 brał przed 2-ma laty udział w naszym niemieckim konkursie i teraz już studiuje.
Moja Chinka jest od niego lepsza, mimo, że nauczyła się Niemca w 1,5 roku. Ale, chyba w tym tkwi cały sekret...
przecież to jego główne źródło utrzymania najgorsze, że ten piotrek3210 brał przed 2-ma laty udział w naszym niemieckim konkursie i teraz już studiuje.
Moja Chinka jest od niego lepsza, mimo, że nauczyła się Niemca w 1,5 roku. Ale, chyba w tym tkwi cały sekret...

czyli w czym?...że trzeba być chińczykiem, aby opanować niemca w 1,5 roku?
edytowany przez [konto usunięte]: 16 sie 2012
Chyba tak, bo ty marnujesz tylko czas na pieprzenie bzdur, które tobie, jako digital native, wydają się bardzo dobrym wynikiem twoich studiów. I bez studiów idzie. A, czy żółtek, czy Polak, to dla mnie wszystko jedno.
Ostrość i bystrość "pały" jest ważna, nie kolor skóry, nędzny, tępy i powolny rasisto. Na szczęście skorygowałeś "żółtka" i wstawiłeś Chińczyka. Ale, ja nie koryguję, bo to siedzi w tobie pod skórą. Trzeba tylko to wyzwolić. Darwin erection.
Zauważ, że jako już studiujący (to brzmi dumnie) jesteś poniżej oczekiwań. I to jest smutne.
edytowany przez irkamozna: 16 sie 2012
rasista?-a jaki ze mnie rasista, napisałem żółtek ale potem edytowałem na chińczyka :).
Cytat: pjoter
rasista?-a jaki ze mnie rasista, napisałem żółtek ale potem edytowałem na chińczyka :).
<przecież to opisałem. Ten rasizm siedzi w tobie, bo inaczej byś tak w odruchu nie pisał. Obtarłeś już pianę z ust?
btw. dziewuchy nie widziałeś, ale ośmielasz się chrzanić. Ona by cię po niemiecku pokonała w tym języku. 100% Garantie!
aha
oho
a, może yhy?
Inteligencja sprudluje z ciebie.
Digital native.
mach dir keine Sorgen piotrek!, sie lassen hier an allen piotren (und nicht nur!) rund um die Uhr ihre Laune aus.
najgorsze, że ten piotrek3210 brał przed 2-ma laty udział w naszym niemieckim konkursie

Jak sobie zobaczysz do irkomazy, to pierwszy post dał/a w 2011 roku, tak więc albo zmienia sobie nicki [ja p******, komuż się tak chcę? A no tak.] albo tekst 'w naszym konkursie' był jej/jego najlepszym tekstem na tym forum ! :)))
mach dir keine Sorgen piotrek!, sie lassen hier an allen piotren (und nicht nur!) rund um die Uhr ihre Laune aus.
to doskonala okazja jeden debilny a drugi nie robi postepow w des Deutschen ale studiowac mu sie zechcialo to typowo polskie pjotrusie nie czytaty nie pisaty ale czatowacz pyskaty
edytowany przez irkamozna: 17 sie 2012
najgorsze, że ten piotrek3210 brał przed 2-ma laty udział w naszym niemieckim konkursie
Jak sobie zobaczysz do irkomazy, to pierwszy post dał/a w 2011 roku, tak więc albo zmienia sobie nicki [ja p******, komuż się tak chcę? A no tak.] albo tekst 'w naszym konkursie' był jej/jego najlepszym tekstem na tym forum ! :)))
p**l, p***ol, ja poslucham....nikomu sie nie chce, bo wam trzeba dupke smarowac abyscie byli zawodoleni i taka jes wiekszosc jetek tutaj
iricia, jesteś po germanistyce?
po kiego grzyba ci ta informacja, przecieś zapaćkasz się, jak zwykle...
po kiego grzyba ci ta informacja, przecieś zapaćkasz się, jak zwykle...

o!, patrzcie ją!
Rece i nogi opadaja jak sie to czyta

zobaczcie w dudenie co znaczy versehen i ausrüsten i ausstatten i bedziecie wiedzieli ze versehen absolutnie nie pasuje
Cytat: Diego44

zobaczcie w dudenie co znaczy versehen i ausrüsten i ausstatten i bedziecie wiedzieli ze versehen absolutnie nie pasuje

wykończyłaś już swoich pacjentów psychicznie i teraz przyszłaś tutaj by nas męczyć!
Cytat: Belata
Racja irkamozna!
Dziękuję Tamod :)
Z AUSgezeichnet jednak zrezygnuję.
Die Grillbeine sind mit einer Spitze versehen, was auf jeder Oberfläche nützlich ist.

to zdanie nie ma sensu
Cytat: Diego44

wykończyłaś już swoich pacjentów psychicznie i teraz przyszłaś tutaj by nas męczyć!

tak polowa lezy w szpitalu a druga polowa na urlopie wiec sie rzucilam na was
ver•se•hen1; versieht, versah, hat versehen; [Vt]
1. jemanden mit etwas versehen jemandem etwas geben, das er braucht ≈ versorgen
2. etwas mit etwas versehen dafür sorgen, dass etwas irgendwo vorhanden ist ≈ etwas irgendwo anbringen: einen Schrank mit Schnitzereien versehen; [Vr]
3. sich mit etwas versehen sich das nehmen, was man braucht ≈ versorgen: sich für die Reise mit Schecks und Devisen versehen
zakonczone to o ile mi wiadomo to imieslow wiec w tlumaczeniu posluzylabym sie przymiotnikiem
no ale co teraz z pjotrusiami?
yhy...huhu...
pewnie się pjotrusie, jak zwykle, zapaćkały...
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 33
poprzednia |

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Życie, praca, nauka