błagam o pomoc, pismo urzędowe :(

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 154
poprzednia |
Nach den Unterlagen der Familienkasse wird Ihr Kind in Kurze die Ausbildung beenden. Die Festsetzung bzw. Bewilligung des Kindergeldes fur Ihr Kind wird deshalb mit Ablauf des Monats Februar 2013 aufgehoben.
Eine Weiterzahlung fur Ihr Kind kann erfolgen, wenn es die Ausbildung fortsetzen sollte. Teilen Sie in diesem Fall bitte der Famillienkasse die Fortsetzung der Ausbildung mit und fugen Sie einen Nachweis uber die Art, den Beginn und den voraussichtlichen Zeitraum dieser Ausbildung bei. Wenn Ihr Kinf beabsichtigt, spatestens vier Monate nach Ausbildungsende eine weitere Ausbildung (z. B. Schule, Lehre, Stadium) aufzunehmen, kann es auch wahrend dieser Ubergangszeit berucksichtigt werden, ohne dass der neue Ausbildungsnachweis abgewartet warden muss. Es genugt, wenn Sie dies der Familienkasse schriftlich mitteilen.
Sofern eine erste Berufsausbildung oder ein Erststudium bereits abgeschlossen wurde, kann eine Berucksichtigung z. B. wahrend einer weiteren Berufsausbildung nur erfolgen, wenn daneben keine Erwerbstatigkeit ausgeubt wird. Eine Erwerbstatigkeit mit bis zu 20 Stunden regekma(escet)iger wochentlicher Arbeitszeit, ein Ausbildungsdienstverhaltnis oder eine geringfugige Beschaftigung i.S.v. par 8,8a Viertes Buch Sozialgesetzbuch ist jedoch unschadlich.
Wenn Sie weiterhin Kindergeld beanspruchen, teilen Sie der Familienkasse bitte mit, ob ihr Kind bereits eine Berufsausbildung oder ein Erststudium abgeschlossen hat und – wenn ja – ob es daneben eine Erwebstatigkeit ausubt.
nooo, że co? Pomoc. Fajne, ale nie po niemiecku.
http://forum.na-gie.pl/viewtopic.php?f=12&t=2312
edytowany przez irkamozna: 04 sty 2013
twoje dziecko konczy szkole i od lutego tego roku nie otrzymasz rodzinnego chyba ze dzieciaczek chce dalej sie uczyc to musisz to kasie rodzinnej napisac i w tym czasie do rozpoczecia nowej szkoly bedzie placone dalej rodzinne
oczywiscie musisz odpowiednie dokumenty przeslac
to tak z grubsza
to jest najwazniejsze zeby kassa wiedziala co dziecko bedzie dalej robilo jezeli sie bedzie dalej uczyc to trzeba to udokumentowac a jezeli nie to lutego nie placa wiecej rodzinnego jaki rodzaj szkoly itd.nie odgrywa roli nie chce mi sie tego tlumaczyc dokladnie bo to jest pismo standardowe
dobrze byloby gdyby forumistka napisala co dziecko chce dalej robic
dziękuję za pomoc. studiuje, zmienił kierunek i zaczął od października dzienne studia. zaświadczenie ze szkoły już załatwił.
ok wszystko w porzadku zaswiadczonko przeslij do kassy rodzinnej i bedziesz dalej dostawala dalej na chlopaczka pieniazki
naprawdę bardzo dziękuję :)
pozdrawiam!!
ten idiota usuwa moje wpisy
Ej Diego, czy ty nauczysz się edytować swoje posty?
nie
Cytat: Diego44
nie

a może jednak :|
lepiej nie
jeszcze raz nie i nie
przecie godom
Jak zagadać do Niemki, żeby ją poderwać??
Cytat: peterpan01

Spreiz die Beine, Kleine.
edytowany przez Mr_T: 08 sty 2013
Cytat: Mr_T

Spreiz die Beine, Kleine.

Blödmann

masz tyle ladnych polek niemki sa okropne

ale jestem nieśmiały :(. A co do Niemek, to chyba mają klase i styl w porównaniu do naszych i nie wiem co to za stereotyp, że są brzydkie, a jak ktoś w Niemczech nie był to niech sobie obejrzy np. "Berlin Tag & Nacht".
edytowany przez peterpan01: 08 sty 2013
dann nur Handwerk...
Cytat: irkamozna
dann nur Handwerk...

du bist herzlos :(
najlepsza baba, to własna graba

ale jestem nieśmiały :(. A co do Niemek, to chyba mają klase i styl w porównaniu do naszych i nie wiem co to za stereotyp, że są brzydkie, a jak ktoś w Niemczech nie był to niech sobie obejrzy np. "Berlin Tag & Nacht".

jezeli te te "Niemki" za ladne uwazasz to sorry nie mamy o czym mowic
und nicht vergessen: weg vom Körper! Sonst wird ER immer kürzer!
Cytat: irkamozna
und nicht vergessen: weg vom Körper! Sonst wird ER immer kürzer!

co poeta ma na myśli?
pimmel
Dobra, czyli pozostaje mi Handwerk i tak do usranej śmierci
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 154
poprzednia |

»

Zertifikat Deutsch