błagam o pomoc, pismo urzędowe :(

Temat przeniesiony do archwium.
61-90 z 154
osierocisz robaczki
popatrzw innych miastach moze tam cos znajdziesz
Cytat: Diego44
popatrzw innych miastach moze tam cos znajdziesz

vermutlich nicht in Polen :(
tez dobra mysl jak daleko masz do berlina
no szkoda, zobaczę, jakieś 100 km
edytowany przez peterpan01: 08 sty 2013
tez dobra mysl jak daleko masz do berlina

Berlin ist doch ein Dorf für einfache Bauern
München, Frankfurt am Main, da sehen die Nutten gut aus
ale tu nie chodzi o prostytutki tylko prace dla chlopaka zboczencu sexualny
ale tu nie chodzi o prostytutki tylko prace dla chlopaka zboczencu sexualny

jaką prace jak język kuleje, ale dzięki za troskę.
bierz za za niemiecki porzadnie a potem siadaj do internetu i patrz moze nawet wswoim zawodzie cos dostaniesz
bierz za za niemiecki porzadnie a potem siadaj do internetu i patrz moze nawet wswoim zawodzie cos dostaniesz
żeby to było takie proste, staram się coś uczyć nowego, czytać, ale jak przychodzi rozmowa w cztery oczy to mam ochotę spier**ć gdzie pieprz rośnie. No to ircia ma teraz co pisać. Zresztą do języka trzeba mieć zdolności.
edytowany przez peterpan01: 08 sty 2013

europeistyka, zarządzanie i marketing lub pedagogika
A Ty Diego co robisz w Niemczech??
Cytat: peterpan01

diego ist da ein braves Frauchen
edytowany przez Mr_T: 08 sty 2013
ja pracuje jako logopeda w niemczech od ponad 12 lat na twoim miejscu zatrudnilabym sie na rok jako opiekun do dzieci i gwarantuje ze po roku gadalbys jak stary niemiec
Cytat: Mr_T

diego ist da ein braves Frauchen

tez
ja pracuje jako logopeda w niemczech od ponad 12 lat na twoim miejscu zatrudnilabym sie na rok jako opiekun do dzieci i gwarantuje ze po roku gadalbys jak stary niemiec
jasne
od dzieci jest sie najlepiej uczyc a jako opiekun musisz z nimi rozmawiac a dlaczego tak duzo ludzi wyjezdza na rok do opieki zeby sie jezyka nauczyc
od dzieci jest sie najlepiej uczyc a jako opiekun musisz z nimi rozmawiac a dlaczego tak duzo ludzi wyjezdza na rok do opieki zeby sie jezyka nauczyc

das machen besonders junge polnische Frauen
ich sehe sie immer abends und nachst am Straßenrand
OV ab 20

dał bym ci link pewien, tylko nie wiem czy chcesz to czytać, jak przeczytasz powiedz co o tym sądzisz:
http://www.jniemiecki.pl/nauka-online/119-jak-uczyc-sie-jezykow-obcych-poznaj-porady-lektora.html
no, mówiłam, że za krótki nawet po studiach. Poczwarom taki nie jest potrzebny. Nie dosięgnie do dzieci. Spójrz na diego, jaka wymagająca. A, bez studiów I i II.
zosiu moje corki nie sa poczwarami a ja potrzebuje ziecia ktory cos umie stolarz plytkarz elektryk itp taki facet po studiach to ni pies ni wydra do ciezkiej pracy sie nie garnie i woli sie lepiej powiesic jak spocic i pieniazki zarobic

dał bym ci link pewien, tylko nie wiem czy chcesz to czytać, jak przeczytasz powiedz co o tym sądzisz:
http://www.jniemiecki.pl/nauka-online/119-jak-uczyc-sie-jezykow-obcych-poznaj-porady-lektora.html

strona jest niezla ale ty potrzebujesz zywych ludzi do komunikacji czytaj texty po niemiecku tlumacz je mozesz nawez tu je wrzucac jak chcesz zosie ircie ominac to wysylaj na wiadomosci
zosiu moje corki nie sa poczwarami a ja potrzebuje ziecia ktory cos umie stolarz plytkarz elektryk itp taki facet po studiach to ni pies ni wydra do ciezkiej pracy sie nie garnie i woli sie lepiej powiesic jak spocic i pieniazki zarobic

dokładnie!
strona jest niezla ale ty potrzebujesz zywych ludzi do komunikacji czytaj texty po niemiecku tlumacz je mozesz nawez tu je wrzucac jak chcesz zosie ircie ominac to wysylaj na wiadomosci

Wrzucam co jakiś czas, ostatnio mam zastój ale właśnie niedługo wrzucę znowu. Zostawiłem artykuły i książki bo idzie mi to kulawo, przerzuciłem się na literaturę lekką. Żywych ludzi?-to się tak łatwo mówi, mogę sobie iść do Frankfurtu poudawać turystę z Rosji,ale co mam się błaźnić, jak oglądam TV mało rozumiem, czy to wiadomości, czy seriale na RTL II. Co innego jak mam napisy, trochę lepiej, dlatego oglądam to czasem: http://www.dw.de/deutsch-lernen/jojo-sucht-das-gl%C3%BCck-2-folge-27/s-31600. Ale to za mało.
telewizja jest dobra bo sie osluchujesz na poczatku zawsze sie malo rozumie ale z czasem bedzie dobrze
i takiego nieuka-zięcia chcesz mieć dla twoich poczwar?
Cytat: irkamozna

Erbmarmen, dobrze?

Erbmarmen, dobrze?
Masz na myśli "Erbe"? Ot, i zięć, co mu się zachciało baby.
To się nazywa: łowca wiana.
Sam chciałeś. To teraz masz, jelonku po studiach I i II.
btw. specjalnie odczekałem te twoje 10 minut, abyś się skichał przy odpowiedzi, baniaku)
o co chodzi?, starość nie radość?!
edytowany przez peterpan01: 09 sty 2013

irciu moje corki nie sa poczwarami tylko ladnymi dziewczynami sama jestes stara zgorzkniala poczwara a ziecia moge sobie jakiego chce poszkac
Temat przeniesiony do archwium.
61-90 z 154

»

Zertifikat Deutsch