Pomoc w przetłumaczeniu tekstu, szukanie podstawowych zwrotów...

Temat przeniesiony do archwium.
Witam! Cieszę się, że natrafiłam na to forum, ponieważ potrzebuję pomocy w przetłumaczeniu tekstu do ważnej prezentacji. Osobiście nie pochwalam i nie chcę korzystać z translatora, dlatego podam kilka ważnych i potrzebnych zwrotów, co do których nie jestem pewna jeśli chodzi o znalezione przeze mnie tłumaczenie. Byłabym wdzięczna za pomoc, pozdrawiam! Küsse :-)

(Na razie zaczynam tłumaczenie, więc gdy będę czegoś potrzebować to napiszę tutaj i liczę na waszą pomoc, dobrzy ludzie :-))
Więc pytanie pierwsze. Jak powiedzieć po niemiecku '' nie nudząc się przy tym''?

Chodzi konkretnie o np. ''będę zwiedzać ciekawe miejsca, nie nudząc się przy tym''?
Zwrot ''ohne sich zu langweilen'' brzmi prawidłowo?
ohne sich dabei zu langweilen
Cytat: TheSilence
Więc pytanie pierwsze. Jak powiedzieć po niemiecku '' nie nudząc się przy tym''?
Chodzi konkretnie o np. ''będę zwiedzać ciekawe miejsca, nie nudząc się przy tym''?
Jak można się nudzić, skoro one z założenia są ciekawe? Czy można się "ciekawić z nudów", albo "nudzić z ciekawości"? Ciekawe.
Spójrzcie na to: ''...spis najciekawszych miejsc godnych obejrzenia i zapamiętania.'' Czy zdanie '' ...Liste den interessantesten Orte sehenswert und sich erinnern'' jest prawidłowe?
Cytat: irkamozna
Jak można się nudzić, skoro one z założenia są ciekawe? Czy można się "ciekawić z nudów", albo "nudzić z ciekawości"? Ciekawe.

To był przykład, zdanie prawdziwe jest inaczej zbudowane. Faktycznie, nie pomyślałam...

To był przykład, zdanie prawdziwe jest inaczej zbudowane. Faktycznie, nie pomyślałam...
Jak chcesz sobie jedynie dla samych jajec podawać tutaj nieprawdziwe zdania, to idź lepiej na nasz Recycklingshof. Belauschen, verschleiern und ergötzen. Sevillistas.
Widzę, że jesteś z charakteru rodzimym Niemcem. Mam nadzieję, że zdajesz sprawę jaka panuje powszechna opinia na temat zachowania Niemców wobec Polaków, bo ewidentnie jesteś dla mnie niemiły. Następnym razem kiedy będziesz chciał pokazać kto tu rządzi to lepiej zajmij się tym swoim Recycklingshof i pozwól pomóc komuś, kto potrafi. Addio.
Axöööö...
Widzę, że jesteś z charakteru rodzimym Niemcem. Mam nadzieję, że zdajesz sprawę jaka panuje powszechna opinia na temat zachowania Niemców wobec Polaków, bo ewidentnie jesteś dla mnie niemiły. Następnym razem kiedy będziesz chciał pokazać kto tu rządzi to lepiej zajmij się tym swoim Recycklingshof i pozwól pomóc komuś, kto potrafi. Addio.

jak zwykle bzdury

jako Polak mówię: poka cycki
edytowany przez Mr_T: 23 lut 2013
Tobie? Nigdy ;-)
Przecież nawet cycek nie mam. Faktycznie, nie pomyślałam...
Tobie? Nigdy ;-)

Dam $, a baby są na to łase :)
edytowany przez Mr_T: 24 lut 2013

O widzę, że po wyczerpującej odpowiedzi pan się znów odezwał, szkoda, że nie słusznie, bo cycki mam i owszem - całkiem spore :) Pieniądze? Po co mi? Mam mężczyznę, który może je widzieć za darmo, kiedy chce i ''odpłacić się'' potrafi, oj potrafi, więc...
O widzę, że po wyczerpującej odpowiedzi pan się znów odezwał, szkoda, że nie słusznie, bo cycki mam i owszem - całkiem spore :) Pieniądze? Po co mi? Mam mężczyznę, który może je widzieć za darmo, kiedy chce i ''odpłacić się'' potrafi, oj potrafi, więc...
Nigdy nic nie kminiłaś, nie kminisz i nie zakminisz.
Tyle wiesz co nic.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Życie, praca, nauka

»

Brak wkładu własnego