Instrukcja obsługi pomoc

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 31
poprzednia |
Witam. Mam problem. Przetłumaczyłby mi ktoś tą instrukcję obsługi? Jest to bardzo ważne dla mnie. Kompletnie nie wiem jak się do tego zabrać. Proszę o pomoc.

Arbeitsanweisung
X99 Seminar - Stuhl
Netzriicken Modell 9983/87/89/93/97
Armlehnen li/re an Gestellaufnahme drUcken u. unten mit Zyl.-Schr. (mikroverkapselt) M8 x 30 D9761339xxxxx und U-Scheibe D9763213xxxxx festschrauben. Anzugsmoment: 8 —10 Nm
Armlehnen li/re oben mit Zyl.-Schraube M6 x 16 D976127100000 festschrauben.
Anzugsmoment: 6 — 8 Nm
Achtung: Armlehnen mit Aufnahmezapfen fiir Netz verwenden
RUckenholm li/re an den Rtickentrager driicken und mit je 2 Zyl.-Schr. M6 x 16
festschrauben.
Anzugsmoment: 6 — 8 Nm
Netzbiigel D951[tel]xx in Netz einffihren und anschlieBend in Rfickenholm eindriicken. Netz li/re in Ausnehmung vom Riickenholm ziehen.
Keder li/re spannen und mit Gurnmi-Hammer in Rtickenholm einschlagen.
Achtung: Keder mufi bndig abschlieBen
Netzriicken Modeli 9982/86/92/96
Bei Modellen ohne Armlehnen mtissen Aufnahmezapfen mit Blenden verwendet werden.
Vollpolster Modeli 9981/85/88/91/95
Armlehnen li/re an Gestellaufnahme driicken u. unten mit Zyl.-Schr. M8 x 30 D9761212xxxxx
und U-Scheibe D9763213xxxxx festschrauben.
Anzugsmoment: 14 —16 Nm
Armlehnen li/re oben mit Zyl.-Schraube M6 x 16 D976127100000 festschrauben. Anzugsmoment: 6 — 8 Nm
Achtung: Armlehnen mit Aufnahmezapfen fiir Vollpolster verwenden
Riickenpolster aufdrUcken und mit 4 Li-Schr. 5 x 40 Spax festschrauben. Anzugsmoment: 4 +1 Nm
Vollpolster Modeli 9980/84/90/94
Bei Modellen ohne Armlehnen mUssen Aufnahmezapfen mit Blenden verwendet werden.
Logoadapter li/re in die Gestellaufnahme plazieren und Logo eindriicken.
Nh
Witam,
Rozumiem, że nie wie Pan/i jak się robi Umlauty w j. niemieckim. Wydaje mi się jednak, że tłumaczenia albo podjęłoby się kilku forumowiczów (dzieląc tekst np: na kawałki) albo biuro/ tłumacz freelancer. Nie ma takiego słowa jak "Rfickenholm". (albo Netriicken). Nie ma słowa "mtissen").
Zatem zalecane byłoby przesłanie tekstu oryginalnego (na zasadzie wytnij - wklej z WORDA) lub na Wikipedii są wskazówki, jak pisać Umlauty (można też utworzyć klawisz skrótu) i wtedy przesłać tekst poprawny pod wzg. ortograficznym.
Nie napisał Pan, na kiedy Panu potrzebne tłumaczenie- zatem ktoś, kto chciałby się podjąć przekłądu i zrobić to np. jutro, mógłby się dowiedzieć, że jutro nie, że już Panu tekst nie jest potrzebny.
Takie rzeczy są istotne w przypadku dłuższych tekstów.
Ja natomiast rozumiem wszystko.
Zepsuty skaner. Lenistwo i brak zamiaru uczenia się niemieckiego.
Ta sama instrukcja jest na pewno w 20 innych językach.
Po co to komu?
Nikogo to nie interesuje tutaj.
Trzydniuwa!
edytowany przez niuniel: 18 sie 2014
Arbeitsanweisung X-99 Seminarstuhl

--------------------

Netzrücken Modell 9983/87/89/93/97

Armlehnen links/rechts an Gestellaufnahme drücken und unten mit Zylinder-Schraube (mikroverkapselt) M8 x 30 und U-Scheibe festschrauben. Anzugsmoment: 8-10 Nm.

Armlehnen links/rechts oben mit Zylinder-Schraube M6 x 16 festschrauben. Anzugsmoment: 6-8 Nm.

Achtung: Armlehnen mit Aufnahmezapfen für Netz verwenden.

Rückenholm links/rechts an den Rückenträger drücken und mit je 2 Zylinder-Schrauben M 6 x 16 festschrauben. Anzugsmoment: 6-8 Nm.

Netzbügel in Netz einführen und anschließend in Rückenholm eindrücken. Netz links/rechts in Ausnehmung vom Rückenholm ziehen. Keder links/rechts spannen und mit Gummi-Hammer in Rückenholm einschlagen. Achtung: Keder muss bündig abschließen.

--------------------

Netzrücken Modell 9982/86/92/96

Bei Modellen ohne Armlehnen müssen Aufnahmezapfen mit Blenden verwendet werden.

--------------------

Vollpolster Modell 9981/85/88/91/95

Armlehnen links/rechts an Gestellaufnahme drücken und unten mit Zylinder-Schrauben M8 x 30 und U-Scheibe festschrauben. Anzugsmoment: 14-16 Nm.

Armlehnen links/rechts oben mit Zylinder-Schraube M6 x 16 festschrauben. Anzugsmoment: 6-8 Nm. Achtung: Armlehnen mit Aufnahmezapfen für Vollpolster verwenden. Rückenpolster aufdrücken und mit 4 Li-Schrauben 5 x 40 Spax festschrauben. Anzugsmoment: 4 +1 Nm.

--------------------

Vollpolster Modell 9980/84/90/94

Bei Modellen ohne Armlehnen müssen Aufnahmezapfen mit Blenden verwendet werden.

Logoadapter links/rechts in die Gestellaufnahme platzieren und Logo eindrücken.

edytowany przez seaueta: 18 sie 2014
No, i patrz, scanner działa!
Pan jacek zasuwa!
Potrzebne natychmiast po trzech dniach.

Ludzie to naprawdę nie mają co robić...
Przepraszam, nie zauważyłem, po prostu konwerter Jpg - docx tak pozamieniał.
Tłumaczenie jest potrzebne na jak najszybciej, gdyż chciałbym nauczyć się obsługiwać maszynę, a bez tego niestety nie potrafię. Nie posiadam zbyt dużej wiedzy z języka niemieckiego, dlatego zapytałem o pomoc.. To nie znaczy, że trzeba mnie od razu hejtować.
Podejmie się ktoś tego?
Krzesło dla ciebie, to maszyna, hejterze?
Obsługa krzesła konferencyjnego nie jest taka prosta jak Ci się wydaję. Na prawdę tego potrzebuję. Dlaczego szukasz zaczepki w moich wypowiedziach? Ja pytam tylko, czy ktoś mi pomoże się uporać z moim problemem, a Ty się mnie czepiasz.
Obsługa krzesła konferencyjnego polega na sadzaniu na niego tyłka.
Pan jacek posiada wiedzę i, jak wypije piwo, bo jest na urlopie, to upora się za ciebie obsługiwać tę diabelską maszynę. Jeśli to zauważysz.
Dziękuję bardzo. Zauważę na pewno :)
Proszę bardzo!
Cytat: niuniel
Obsługa krzesła konferencyjnego polega na sadzaniu na niego tyłka.
Pan jacek posiada wiedzę i, jak wypije piwo, bo jest na urlopie, to upora się za ciebie obsługiwać tę diabelską maszynę. Jeśli to zauważysz.

???
%==o
ja też jadę po piffko. tak myślałam i myślałam, stwierdzam ostatecznie że to dobry pomysł na dzisiejszy wieczór. a po czto ci obsługi? co ty z głupim krzesłem się uporać nie umisz? przecież Polak wfszystko potrafi, czyżbym się myliła?;p oby jeszcze otwarte było.
Chodzi mi o przetłumaczenie, gdyż dostałem zlecenie na przetłumaczenie i wykonanie zadania. A ja nie mam pojęcia o tak zaawansowanym stopniu języka.
No, to ucz się, zanim zaczniesz się podejmować zleceń.
My mamy tłumaczyć, a ty kasujesz kaskę? Dobre.
Nie dostaję za to pieniędzy. Potrzebne jest mi to do pracy żebym umiał obsłużyć dany produkt i przedstawić, że zapoznałem się z instrukcją obsługi. Rozumiem, że nie ma co tutaj liczyć na pomoc jak jest w tytule forum. Trudno, przeliczyłem się, że są jeszcze ludzie skorzy do dobrego uczynku.

Pozdrawiam i życzę miłego dnia.
Się tak nie spinaj, leniu.
Zawsze musisz mieć ostatnie zdanie?
Ani nie pomożesz, ani nie przestaniesz zaśmiecać tego forum swoimi głupimi komentarzami.
Przecież to nie jest miejsce na Twoje głupie docinki, tylko na pomoc językową.
Zamiast zaśmiecać forum twoim nędznym jęczeniem:
- pokaż twoją wersję
- zajrzyj do słownika
Wtedy widać, że zapoznałeś się z instrukcją obsługi.
Może da się wtedy coś zrobić?

A, ty? Co robisz?
- najpier podajesz, że ci konwerter nawalił
- nie spojrzysz, co za burdel wciepiasz
- jęczysz, że nie ma ludzi do dobrego uczynku.
I, tak ci zostanie w pracy, że, jak będziesz szedł po wypłatę, to przyleziesz na forum, żeby jęczeć, bo nie wiesz, jak się mówi.
Pomoc językowa, to nie odwalanie za ciebie pod płaszczykiem dobrego uczynku, leniu.
Ale mi przygadałeś ! :)
Zwróciłem się z prośbą o pomoc - nikt nie pomoże ok, rozumiem. Poszukam pomocy gdzie indziej.
Tylko po co te zbędne gadki?
No, właśnie.
Po co te twoje zbędne gadki?
Rusz własną dupencję, to i pomoc się znajdzie.
Widzisz dział "Nauka języka niemieckiego"? Tu właśnie jesteś.

My tu się uczymy, a nie odpierniczamy za leniów.
chcesz jeszcze coś mądrego dodać?
Naucz się czytać ze zrozumieniem :) Pisałem, że nie posiadam tak zaawansowanej wiedzy językowej. To nie to, że jestem leniem cwaniaczku :)
Pozdrawiam.
Jesteś śmierdzącym leniem.
Jesteś śmierdzącym cwaniaczkiem.
Jesteś pyskate, nędzne, polskie jęczadło.

btw. ta wiedza wcale nie jest zaawansowana
Cytat: karmikaz
Naucz się czytać ze zrozumieniem :) Pisałem, że nie posiadam tak zaawansowanej wiedzy językowej. To nie to, że jestem leniem cwaniaczku :)
Pozdrawiam.

Sugeruje nie wciąganie się w te "przepychanki słowne". niczemu to nie służy.
służy
instrukcja krzesło konferencyjne

Poręcze krzesła albo z lewa albo prawa na wzmocnieniu stojaka przycisnąć i na dole śrubą cylindrową M8 x 30 i U-Scheibe dobrze przykręcić.

.. na górze Zylinder-Schraube M6 x 16 przykręcić

uwaga: .. mocowanie stożkowe z siecią używane

ale to tak na szybkiego.. może powalcz z pons-em i http://www.linguee.de/deutsch-englisch/uebersetzung/aushebelung.html
Bardzo dziękuję za pomoc i wskazówki gosia465.
Pozdrawiam.
Bosh... ja polskich instrukcji nie rozumiem, a co dopiero niemieckie:)
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 31
poprzednia |

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa