Proszę o pomoc w tłumaczeniu...

Temat przeniesiony do archwium.
Witam, muszę na jutro napisać 3 prace pisemne na niemiecki, z dwoma sobie poradzę, ale trzeciej chyba nie dam rady. Nie chcę iść na łatwiznę więc proszę o przetłumaczenie najkrótszego tekstu:

##### POCZĄTEK #####
Droga Aniu,
jestem z rodzicami na wakacjach w Międzyzdrojach, bawię się bardzo dobrze ale nie o tym chcę Ci opowiedzieć. Poznałem tutaj super dziewczynę, ma na imę Monika. Jest wysoka i szczupła. Ma kręcone blond włosy i niebieskie oczy. Ma świetny charakter, jest bardzo szczera, miła, a przede wszystkim inteligentna. Poznaliśmy się w dyskotece, teraz spotykamy się tam co wieczór i bawimy się do rana. Resztę opowiem Ci gdy zobaczymy się w Warszawie!

Pozdrawiam,
Darek
##### KONIEC #####

Jeśli ktoś pomoże będę bardzo wdzięczny, mogę odwdzięczyć się tym co potrafię (HTML, PHP, MySQL) - o ile ktoś będzie potrzebował pomocy w tych dziedzinach "nauki" =]
Jak skończę to umieszczę tutaj pozostałe prace do oceny.
Okazało się, że na jutro muszę zrobić tylko to, więc proszę o sprawdzenie i ewentualne poprawki:

##### POCZĄTEK #####
Liebe Anna,

ich bin mit meinen Eltern in Miedzyzdroje.Ich habe viel spass,aber nicht das wollte ich dir schreiben.Ich habe hier ein tolles Mädchen kennen gelernt.Sie heisst Monika.Sie ist gross und schlank.Sie hate blonde Haare,locken und blaue Augen.Sie ist ehrlich,nett und sehr intelligent.Wir haben uns in einer Disco kennen gelernt.Jeden abend treffen wir uns und tanzen die ganze Nacht durch.Den rest erzähle ich dir wenn wir uns in Warschawu treffen.

Gruss Darek
##### KONIEC #####
=]

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa