Prosze przetlumaczcie mi to blagam

Temat przeniesiony do archwium.
Na bezludna wyspe zabralbym "Pana tadeusza". Jest to moja ulubiona ksiazka. Ona jest o Polsce. Ta ksiazka jest bardzo interesujaca. Ja czytam ja kiedy jestem znudzony. Napisal ja adam mickiewicz. Ona ma okolo 400 stron. Jest wydana przez PWN. Na bezlunda wyspe zabralbym takze "kod leonarda da vinci" poniewaz jest tam szybka akcja. ona jest napisana przez Don'a brown'a. ona jest o slawnym obrazie leonarda da vinci. ona jest fantastyczna. Jest gruba, ma okolo 300 stron. Zostala wydana przez swiat ksiazki. Zabralbym tez "harry potera" Ta ksiazka jest napisana przez J.K Rowling. Ona opowiada o chlopacu. Ten chlopec ma wiele przygów. Lubie ja czytac popniewaz ona mnie bawi. Ona ma okolo 300 stron. ona jest wydana przez "xxx". Mysle ze sa to najlepesze ksiazki na swiecie.

Tylko w miare prostym jezykiem bo z niemca mala lape bo jestem na poczatkujacym poziomie...
Albo choaciaz poprawcie bledy w tym co sam stworzylem bo pewnie bledow tu bedzie od groma...

Meine Lieblingsbuch ist "Pan Tadeusz" Es ist uber Poland. Dieses Buch ist sehr interessant. Ich lese es, wenn ich bohr. Es ist schreibt duruch Adam Mickiewicz. Ich nehme dieses Buch auf eine einsame Insel warum es ist fantastische Buch. Es hat 500 Sieten. Es verlegt duruch "swiat Ksiazki". Ich nehme Kod leonardo da vinci" auch. Es ist uber beruhmter Anstrich. Es hat eine schnelle Tatigkeit.
Es ist schreibt duruch Don Brown. Es ist fantastische Buch. Ich mag lesen es an Abend. Es Hat 300 Seiten. Es verlagt duruch "Świat Ksiazki". Ich nehme "Harry Poter" auf eine einsame Insal. Es ist uber der Junge. Er hat eine Menge Abenteuer. Er ist sehr glucklich. Ich Willetakie dieses Buch warum es bilde mich immer glücklich . Es hat 300 Seiten. Es verlegt duruch "media Rodzina". Es ist schreibt duruch J.K Rowling. Ich finde dieses drei bucher war am besten

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie