Przetłumacz Pliska!!!!!!!

Temat przeniesiony do archwium.
Ich habe eine Schule besucht, wo Jungen und Mädchen zusammen unterrichtet wurden. Vor allem in den Naturwissenschaften hat sich das negativ ausgewirkt. In diesen Fächern habe ich es nie zu mehr als eine Vier gebracht.Grund dafür war dass ich Angst hatte mich mit meinen Antworten oder "dummen" Fragen vor den Jungs zu blamieren und eventuell vor ihnen ausgelacht zu werden.Dann sagte ich lieber gar nichts, wenn die Jungen dabei waren. Auch die anderen Mädchen zogen sich zurück. Nur Marlen - unsere Klassenbeste in Mathe, Physik und Chemie, war wohl die berühmte Aus nahme von der Regel. Als Pädagogin kann ich gut verstehlen, dass man jetzt darüber diskutiert ob man nicht wieder zum getrennten Unterricht von Jungen und Mädchen übergehen sollte. Neue Studien belegen, dass Mädchen ohne Jungen besser lernen können. deshalb haben jetzt an einigen deutschen Schulen Mädchen bestimmte Fächer (Chemie,Physik, Mathe und Informatik) nicht mit den Jungen zusammen. In diesen Klassen haben die Mädchen bessere Chemie oder Physik. Würdest du lieber in eine reine Mädchen oder Jungenklasse gehen , oder glaubst do, dass es besser ist,wenn du in einer gemischten Klasse bist? eure Redaktorin Susanne Mix
To takie tłumaczenie na szybko. Raczej jest dobre, choć nie dokońca dokładne, bo brakowało mi niektórych słow....jak coś, to może ktoś przetłumaczy lepiej. Pozdrówka:):)

Chodziłam do szkoły, gdzie chłopacy i dziewczyny byli uczeni razem. Odnijało się to negatywnie,przede wszystkim w naukach przyrodniczych.Z tych przedmiotach nigdy nie przynosiłam więcej niż 4. Przyczyna tego była, że miałem strach moimi odpowiedziami lub "głupimi" pytaniami zblamować się przed chłopakami , albo ewentualnie zostać wyśmianą. Wtedy chętniej nic nie mówiłam, kiedy byli przy tym chłopacy. Także inne dziewczyny "wycofywały się"(?).Tylko Marlen, nasza koleżanka najlepsza w klasie w matematyce, fizyce i chemii, była chyba słynnym wyjątkiem od reguły. Jako pani pedagog mogę dobrze zrozumieć, że można teraz o tym dyskutować, czy nie powinno się znowu pominąć oddzielne lekcje chłopaków i dziewczyn.Nowe studia dowodzą, że dziewczyny bez chłopaków mogą się lepiej uczyć, dlatego teraz w niektórych niemieckich szkołach dziewczyny nie mają pewnych przedmiotów( chemii, fizyki, matematyki i informatyki) razem z chłopakami. W tych klasach mają dziewczyny lepszą chemię albo i fizykę. Chodziłbyś chętniej do samej klasy chłopaków lub dziewczyn, albo wierzysz, że jest lepiej, kiedy jesteś w mieszanych klasach? wasza redaktorka Susanne Mix
dzięki za przetłumaczenie ja tez pozdrawiam:):)
cześć ej mogłbyś/abyś mi przetłumaczyć na dzisiaj ten tekścik???????
Nauczyciel: - Ciągle się obijasz na moich zajęciach. Czy wychowanie fizyczne jest gorszym przedmiotem od historii czy matematyki?
Uczennica: - Nie uważam tak, ale nie sprawia mi satysfakcji bieganie na 60 m czy granie w koszykówkę.
Nauczyciel: - Nie sprawia ci satysfakcji? To się postaraj pokochać mój przedmiot! Sport to zdrowie, to lekarstwo na wszystko - na młodość, piękno, stres, atrakcyjność.
Uczennica: - Sport mnie nie interesuje. Wolę języki obce. Swoją przyszłość wiążę z czymś innym...
Nauczyciel: - Nie znasz życia, dziewczyno!
Uczennica: - Dlaczego pan mnie obraża? Czy nie mogę mieć innych zainteresowań? Przecież nie wszyscy muszą być sportowcami!
Nauczyciel: - Mówię ci prawdę. I powinnaś posłuchać starszego trenera. Uczennica: - Niech pan zrozumie - mnie to nie bawi! I nie będę więcej przychodzić na te nudne lekcje wychowania fizycznego.
Nauczyciel: - Idź i nie pokazuj mi się na oczy! Jeszcze pożałujesz tej decyzji, niemądra dziewczyno !!!
hejka proszę przetłumaczcie poniższy tekst jest dla mnie bardzo ważny!!!

Moja przygoda z muszlami zaczęła się gdy byłam na wakacjach. Pewnego pięknego poranka poszłam na spacer po plaży. Biegając po plaży zauważyłam coś błyszczącego w piasku. Była to piękna muszla a o bok niej czerwony rak. Troszkę się przestraszyłam ale postanowiłam zabrać muszle. Gdy tylko zgięłam się rak ruszył w moja stronę, a ja stanęłam bez ruchu. Zrobił koło mnie dokładnie trzy okrążenia. Bałam się że mnie ugryzie, a on wpatrywał się we mnie jakby chciał mi cos powiedzieć. Po chwili odszedł, a ja zabrałam muszle. Gdy przyłożyłam ucho do niej słyszałam piękny szum fal. Od tam tej pory gdy jestem nad morzem zbieram i kupuję muszle.

O to kilka moich porcelanowych muszel:......

Prócz zbierania muszel interesuje mnie także zbieranie medali sportowych i pamiątek.

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie