Święta i NOwy Rok.. opowiadanie.. Przetłumaczysz?

Temat przeniesiony do archwium.
Święta Bożego Narodzenia spędziłam w rodzinnym gronie. Rano ubrałam choinkę. Wisiało na niej dużo czerwonych i niebieskich bombek. Na czubku była gwiazda. Gdy ozdobiłam choinkę, poczłam pomóc mamie w kuchni. Na stole znalazło się tradychyjnie 12 potraw, a pod obrusem leżało sianko. Nie zabrakło też wolnego miejsca dla wędrowca. O 18 było dzielenie się opłatkiem i rozpoczeła się kolacja. Pierwszy dzień świąt spędziłam na wsi. Przy bogato zastawionym stole spędziłam dużo czas. Późnym wieczorem wróciłam do domu. Drugi dziń świąt spędziłam przed telewizorem. Na Sylwester przyjechała najbliższa rodzina, ponieważ mama urządzała pierwsze urodziny siostry.Po 23 poszłam z siostrą do centrum. Spotkałam tam wielu znajomych, złożyłam im życzenia. W drodze powrotnej poznałam nowego kolegę. Długo z nim rozmawiałam. Do domu wróciłam o 5. Dostałam szlaban.

Mam nadzieje że ktoś bardziej wyuczony tego języka chociaż pomoże mi przetłumaczyć to.. gdyby to nawet miało byc kilka zdań. Muszę to mieć przetumaczone na jjutro i wyuczone.. :(:( ohh ... Liczę na waszą pomoc..i wyrozumiałość..

Osobie która to przetłumaczy z góry WIELKIE DZIĘKUJĘ!!!!
Prosze o przetłumaczenie tych zdań:
1. święta Bożego Narodzenia spędziłam w rodzinnym gronie.
2. Rano ubrałam z siostrą choinkę.
3. Na stole znalazło sie tradycyjnie 12 potraw, a pod obrusem leżało sianko.
4. Pod choinką znalazło się dużo prezentów oraz szopka.
5. O 24 poszliśmy wszyscy do kościoła na pasterkę.
6. Pierwszy dzień świąt spędziłam z rodziną na wsi u dziadka i babci.
7. Wszyscy śpiewaliśmy kolędy i pastorałki.
8. Sylwestra spędziłam razem z moją siostrą u koleżanki.
Z góry dziękuje za przetłumaczenie. Tych zdań:)

« 

Brak wkładu własnego

»

Pomoc językowa - tłumaczenia

Zostaw uwagę