pomocy- po polsku prosze

Temat przeniesiony do archwium.
Czy ktoś by mógł mi to na polski wrzucić była bym niezmiernie wdzięczna.

ich bin einmal mit dem Zug von Krakau nach Warschau gefahren.Es war Herbst und das Wetter war herrlich. Auf einmal hörte ich in einem anderen Wagen irgendwelche Schreiereien. Und erst dann erinnerte ich mich daran, dass eben an diesem Tag ein Fußballspiel Legia Warszawa vs Wisla Krakow stattfand. Ich ahnete das Schlimmste. Der Zug ist plötzlich stehen geblieben und ich lehnete mich aus dem Fenster hinaus . Da stand eine Gruppe von Fußballrowdys, die den Zug zu demolieren begannen. Zum Glück ist die Polizei sehr schnell an Ort und Stelle gekommen und hat alle Hooligens erwischt und ins Gefängnis gebracht. Ich war ganz aus dem Häuschen, dass ich mit einem blauen Auge davongekommen bin. Wie es sich später erwiesen hat , hat Legia Warszawa 1 zu 4 verloren. Dieses Ereignis behalte ich bestimmt für lange Zeit in meinem Gedächtnis!! Und an so einem Tag werde ich mich nicht mehr dem Zug auf den Weg machen. ;)))
pewnego razu jechałam/em pocuągiem z Krakowa do Warszawy.Było to jesienią i pogoda była wspaniała. Nagle usłyszałam jakieś krzyki w innym wagonie. Dopiero wtedy sobie przypomniałam sobie o tym, że właśnie tego dnia odbył się mecz piłki nożnej Legii Warszawy z Wisłą Kraków.Spodziewałam się najgorszego.Pociąg nagle się zatrzymał i wychyliłam się z okna.Stała tam grupa kibiców(=chuliganów/kiboli) piłkarskich, którzy zaczęli niszczyć pociąg.Na szczęście policja szybko przybyła na miejsce, złapała wszystkich chuliganów i zabrała ich do więzienia. Nie posiadałam się z radości, że wyszłam z tego cało. Jak się później okazało, Legia Warszawa przegrała 1 do 4. To wydarzenie na pewno na długo zachowam w pamięci!! I w taki dzień na pewno nie wyruszę w podróż pociągiem.
AXN, tym razem to przetłumaczyłam, ale mam nadzieję, że następnym razem chociaż spróbujesz włożyć w to odrobinę własnej pracy...

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie