Jaki jezyk...

Temat przeniesiony do archwium.
Hej
Jaki według was jest najprostszy język obcy?
NIEMIECKI- ALE SA PEWNIE OSOBY DLA KTORYCH INNY JEZYK JEST NAJLATWIEJSZY, TAKZE TO JEST SPRAWA INDYWIDUALNA:)
Podobno polski jest trudny do nauki, a skoro go już umiesz, to każdy następny będzie Tobie się wydawał łatwy ^^ Mało osób spotkasz na tym forum, które powiedzą Ci, że niemiecki nie jest najłatwiejszy ;)
Wiele osob uwaza, ze najlatwiejszy jest angielski...ale np. dla mnie jest on straszny, tyle razy zaczynalam sie uczyc i nic.....:/ dla mnie jest nielogiczny, niegramatyczny;)
niemiecki jest najlepszy;)
Studiuję języki na pierwszym roku, niemiecki jest moim przewodnim, jako drugi angielski...Ciężko mi powiedzieć, który jest gorszy...Niby niektórzy straszą, że gramatyka niemiecka jest taka trudna, jednak to zależy jak dla kogo...Mi sie wydaje czasami, że to angielski jest cięższy( jest tam dużo więcej czasów niż w niemieckim), ale np w angielskim nie ma żadnych rodzajników i odmian przez przypadki... Ogółem, jeśli będzie cię dany język ciekawić, to każdego jesteś w stanie się nauczyć, chociażby w stopniu komunikatywnym...Jeśli właśnie NIEMCA, to tu artykuł dla Ciebie,że ten język nie jest wcale taki straszny:P:P

http://studentnews.pl/serwis.php?s=142&pok=7725

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie