Hilfe Hilfe!

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 33
poprzednia |
War das mit Deine Schwester so schlim mit dem Geburtstag?-----
było aż tak źle z urodzinami Twojej siostry???
OK.
?
??
war es so schlimm mit dem Geburtstag deiner Schwester
ich glaubte, es ging ums Polnische...
wer schreibt so etwas, der Deutsch lernt?

War das mit Deiner Schwester so schlimm mit dem Geburtstag = OK.

???
das polnische war auch nicht so ganz korrekt,
Czy naprawde bylo az tak zle z urodzinami Twojej siostry? lub na urodzinach .... lub czy naprawde nie udaly sie urodziny ....
OK. :-)

Ich habe nie behauptet, Polnisch zu können... :-)))
To niemieckie zdanie napisał mi NIEMIEC w smsie,i pytałam czy dobrze zrozumiałam to zdanie, bo nie bardzo wiedziałam o co mu chodziło....
:-) Danke! To jednak dobrze rozumialasz...
czy ten niemiec nazywa sie przypadkiem hamit:)?
Mysle ze raczej Mustafa albo Wassilij ;-)
Manjeet albo Jura :P
też fajne imiona :>
co to za złośliwości tutaj? i czemu Wy się tak tych imion czepiacie? :-) Skończyli (?) ze mną, to zabrali się za inne imiona :D
Kto powiedzial ze z Toba skonczylismy ;)), a co do imion to raczej nie o nie chodzi, ale o tego "rodowitego" niemca ktory tego sms-sa napisal :D
Uważaj, bo rozpętasz tu wojnę ;-) Ta mniejszość narodowa, o której wpominiałeś, powoli przestaje być mniejszością (w ich mniemaniu)
No cóż, wiedziałam, że ze mną jeszcze nie skończyliście... ;-) Ale ja też nie powiedziałam ostatniego słowa :D
O jakiej "mniejszosci" piszesz?? o niemcach ?? bo juz chyba pomalu do niej naleza :D. Wojna mysle tutaj nie grozi (trzeba umiec zalaczyc komputer i nie dosyc tego cos napisac ;))
No pewnie, że o Niemcach ;-) oni mają coraz mniej do powiedzenia we własnym kraju. Nie wpominając już o tym, że niedługo nie dogadają się z nikim w swoim języku, który za sprawą wpomnianej 'mniejszości' przechodzi właśnie 'cudowną' metamorfozę.
Co do jezyka, to powiem szczerze ze malo kto z niemcow zna niemiecki ;)), tyle dialektow co oni maja poprostu tragedia ;)). Niemiecki malo kto zna - dzieki tej "mniejszosci" doszedl jeszcze jeden - troche uproszczony dla tych mniej rozumnych :D
Minerit, nie powiedziałaś jeszcze ostatniego słowa:> to powiedz je szybko i SKOŃCZYMY z Tobą szybko i bezboleśnie:P
Chcecie skonczyc ze "Starym pudlem" ;P
niiieee, to Mindi chciała, żeby z nią skończyć:D
haha,ale was się żarty trzymają:)fakt,źleprzepisałam z tel z tym deiner,ale sory uczę się niemieckiego dopiero drugi rok.....ale dzięki za odp.
Szkoda :((, juz myslalem ze ten rodowity niemiec takie byki robi :)). Z Ciebie nikt sie niechcial wysmiewac - zepsulas nam zabawe ;-)).
Coraz krótszy ten mój nick, zaraz będzie "Midi", "Mi" albo po prostu "eM" :D
A widzicie jacy Wy złośliwi jesteście? und die Deutschen haben das Deutsche immer noch nicht verlernt!!!!!
Jak Cie tak dalej beda skracac, to za niedlugo calkiem znikniesz (mam oczywiscie na mysli Twojego nicka ;-]). To chyba juz lepiej byc starym pudlem - czy jakos tak - przynajmniej jest co skracac :D.
No niektorzy (czytaj wiekszosc) niemcow twierdzi "wir können alles außer Hochdeutsch " :D
tak Mindi:D
będzie Midi, a potem będzie Mini:D wersja maxi już nieużyteczna;)))
zresztą, nie doceniacie mojego talentu słowotwórczego - i tyle, o!:P
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 33
poprzednia |

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia