Krótciutkie słówko

Temat przeniesiony do archwium.
Hej

Właśnie robię wypracowanie na niemiecki i mam problem, ponieważ nie wiem jak po niemiecku jest słówko TEGO. Konkretnie chcę powiedzieć "ponieważ jego rodzice tego chcą". Ewentualnie "Chcą go do tego zmusić", ale tutaj nie wiem z jakim przyimkiem to sklecić...

Z góry dzięki :)
ponieważ jego rodzice tego chcą
weil seine Eltern es wollen
Właśnie nie wiedziałem, że to ma być to es, bo resztę miałem dobrze :D Serdeczne dzięki. Głównie problemy wynikają własnie z takich małych smaczków, więc jakbym przy pisaniu znów się zaciął to dam znać, licząć na wsparcie.

Pozdrawia
prosze bardzo. to napisz na [gg] bo ja nie bede ciagle sprawdzal tego tematu:P
Okej, spłodziłem coś dalej i chciałbym żeby to ktoś przejrzał jak może ;) Po polsku ma brzmi tak:

Wiktor nawet nie zna swojej przyszłej żony, więc boi się, że musi to zrobić tylko przez rodziców. Na szczęście Wiktoria, bo tak ona się nazywa, okazała się łądną i mądrą dziewczyną. Ona musi również wziąć ślub, mimo że tego nie chce, ale jej rodzice widząc w ślubie wiele korzyści.

Przetłumaczyłem to tak:

Victor kennt nicht sogar seine künflige Ehefrau, also er sich fürschtet, dass er das nur dürch Geld machen muss. Zum Glück Victoria, weil das sie heißt, hat schöne und klüge Mädchen vorgezeigt. Sie muss auch sich trauen lassen, obwohl sie es nicht will, aber ihre Eltern sehen im Trauung viele Nutzen.

Jak są jakieś byki to proszę o poprawę i wytłumaczenie dlaczego właśnie tak, to się dokształcę. Dzięki ;)
Ech, tam wyniknęły drobne błędy natury odmóżdżenia (Geld = Eltern), wiec już sam to widzę. I szyk po also...
Victor kennt nicht einmal seine künftige Ehefrau, er fürchtet also, dass er das nur wegen Geld ? (od kiedy Geld to rodzice? ;-)) machen muss. Zum Glück hat es sich erwiesen, dass Victoria (so ist ihr Name) ein schönes und kluges Mädchen ist.. Sie muss sich auch trauen lassen, obwohl sie es nicht will, aber ihre Eltern sehen viele Nutzen, die sie aus der Trauung ziehen können.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie