Muszę napisać kilka zdań o swoim ulubionym filmie. Tak się składa,że jest nim step up :P I nie wiem jak się za to zabrać... Na razie wymyśliłam tyle:
Mein Lieblingsfilm heißt "Step up". Der Regisseur ist Anne Fletcher. Das Drehbuch hat Duane Adler geschrieben. Die Dauertzeit: 98 Minuten. Er hat in USA, in 2006 Jahr entsehen. Die Hauptrolle spielen Channing Tatum und Jenna Dewan.
No i teraz muszę w skrócie opisać treść... A nie mam pojęcia jak się za to zabrać. Po polsku napisałabym mniej więcej coś takiego: Nora jest tancerką baletową, dziewczyną z zamożnego domu, która może sobie pozwolić na przywilej kształcenia się w elitarnej Akademii Muzyki i Tańca. Tyler to buntownik pochodzący z najgorszej dzielnicy Baltimore. Codziennie balansuje na granicy prawa. Film zaczyna się imprezą, na której Tyler wpada w kłopoty. W następnych dniach znowu to się dzieje, ale tym razem musi ponieść konsekwencje swego czynu. Dostaje miesiąc prac społecznych, musi pracować jako woźny w Akademii Muzyki i Tańca, gdzie poznaje Norę...
Byłabym ogromnie wdzięczna, gdyby ktoś pomógł ;)