Witam, może mi ktoś poprawić błędy.
Droga Aniu
dziękuje bardzo za list i zdjęcie Twojej rodziny. Teraz opiszę Ci w skrócie moją rodzinę.
Mieszkamy w Pszczynie . Jest to miasto na południu, 44 km na południe od Katowic. Mój tata jest mechanikiem samochodowy i pracuje w warsztacie samochodowym w Katowicach. Moja mama jest pielegniarką i pracuje w szpitalu we Pszczynie. Nie mam rodzeństwa.
Moi dziadkowie mieszkają w Katowicach i mają 2 koty, psa i papuge.
Przez najbajbliższe 4 lata będe chodzi do technikum informatycznego a później może studia informatyczne.
W czasie wakacji mam zamiar jechać na kolonie zagraniczne i może wyjazd pod koniec wakacji do kuzyna z Gdańska, a Ty jakie masz plany na najbliższe wakacje.
Nie umiem się doczekać kiedy przyjadę do Was i poznam Twoją rodzinę.Do zobaczenia za 2 misiące. Serdeczne pozdrowienia
Damian
Libe Anna
Vielen Dank für Ihren Brief und ein Foto von Ihrer Familie. Nun, Sie in Kürze meine Familie.
Wir leben in Pszczyna. Dies ist eine Stadt im Süden, 44 km südlich von Katowice. Mein Vater ist ein Automechaniker und arbeitet in einem Auto Werkstatt in Katowice. Meine Mutter ist Krankenschwester und arbeitet in einem Krankenhaus in Pszczyna. Ich habe keine Geschwister.
Meine Großeltern leben in Katowice, und haben 2 Katzen, Hund und Papagei.
Für die nächsten 4 Jahre, ich will zu technischen Informationen und können dann Informationen zu.
Während der Feiertage werde ich gehen, um die Außen-Kolonien, und kann am Ende der Sommer-Reise zu den Cousin von Danzig, und Sie haben die Pläne für den nächsten Urlaub.
Ich kann nicht warten, wenn du zu wissen, dass Sie und Ihre Familie. Wir sehen uns in 2 Monaten. Herzlich Grüßre
Damian