:) also :)

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 62
poprzednia |
HHHaaaLLLooo ;D

Sprawdzi mi to ktoś ?? ?? ??

Już połowa wakacji, ale przed nami nadal dużo wolnego czasu.
Możemy odpocząć od szkoły, nauki, rodziców, jeśli wybieramy się na obozy czy kolonie.
A czy nie chciałaś czasem odpocząć od twoich przyjaciół?
A to niby dlaczego, prawda?
Wolisz przecież często spędzać czas z nimi niż z rodzicami.
Każdy potrzebuje wolnego czasu dla siebie, a kiedy spędzasz z drugą osobą np. koleżanką miesiąc pod jednym dachem może już nie być tak różowo.
Najpierw dwa tygodnie kolonii, a później drugie tyle mieszkasz u niej w domu, bo jej rodzice wyjechali na wakacje.
Jak dobrze spędzić ten czas, żeby po powrocie do domu wspominać można było same dobre chwile, a nie kłótnie i wzajemne obrażanie się na siebie? Przeczytaj artykuł, znajdziesz w nim kilka przydatnych wskazówek

Podział obowiązków
To jedna z najważniejszych rzeczy, jakie musicie ustalić.
Ktoś w końcu musi sprzątać, gotować, prać, robić zakupy.
Jak podzielić najlepiej? Najlepiej, kiedy ustalicie, w czym każda z was jest najlepsza, z czym sobie
najlepiej radzi. I tym sposobem jedna będzie gotować, a druga sprzątać po posiłkach. Jedna sprząta, druga idzie po Szybkie zakupy na śniadanie.

3. Zakupy – Einkaufe
Wiadomo że jedzenie samo z nieba nie spadnie. Jak więc rozdzielić koszty?
Dobrze jest jednak ustalić to, co jest wam najbardziej potrzebne, a później podzielić się kosztami. A za osobiste zachcianki płacicie same.
Może być też tak, że płacicie za zakupy na zmianę, ale ogólny koszt nigdy nie jest taki sam. Chyba, że codziennie kupujecie to samo.

Es gibt schon in der Mitte der Sommerferien, aber vor uns weiter viele Freizeit.
Man kann sich von die Schule, von das Wissenschaft von die Eltern erholen, wenn wir zur Kolonie oder zum Lager ausziehen. Aber, willst du dich nicht manchmal von deinen Freunden erholen?
Und warum denn das? Doch willst du oft die Zeit mit ihnen, als mit den Eltern verbringen
Jeder braucht Freizeit für sich, und wenn du mit zweite Personen z.B. Freunde den Monat unter einem Dach verbringst, man kann schon nicht so rosa. Zuerst zwei Woche Kolonie und dann wohnst du noch einmal soviel bei ihr zu Hause, weil ihre Eltern in die Ferien fahren
Wie gut verbringt dieser Zeit, um man sich nach dem Urlaub nach Hause nur gute Augenblicke zu erinnern und nicht Streiterei und Wechselbeleidigung. Lies du Artikel, findest in ihm ein paar brauchbare Hinweise.

Aufgabenverteilung
Das ist eine mit wichtigsten Dinge, wie wir festlegen müssen.
Jemand muss endlich aufräumen, kochen, waschen und Einkaufe machen
Wie verteilt man am besten? Am besten, wenn wir festlegen, worin jede mit uns beste ist, womit sich am beste zurechtkommen. Damit jede wird kochen und zweite aufräumen nach dem Essen. Jede räumt auf und zweite macht schnell Einkaufe zum Frühstück.

3. Zakupy – Einkaufe

………………………………………………………………………………………………
Es gibt(ist) gut, wenn wir festlegen das was uns am meisten notig ist, und dann verteilt sich die Kosten. Wir kosten selbst private Gelüste

pod koniec nie napisalam paru zdań bo nie wiedziałam jak to ułożyc ...
Hallihalohallihaloooo! Ta część podoba mi się najbardziej:
> 8230;......&#
> 8230;......&#
> 8230;......&#
> 8230;......&#
> 8230;......&#
> 8230;......&#
> 8230;......&#
a bo na tym miejscu miały być kropencje ale wyszło jakies dziwadło :D
ale jest fajne. Dobrze wygląda...Nawet po niemiecku sensowne.
dla mnie mało ciekawe ;p
Mnie się cały czas podoba.
To niech Ci się spodoba jeszcze mój tekst
De gustibus non est disputandum.
Ale można wyrazić swoją opinie ;p
> 8230;......&#
> 8230;......&#
> 8230;......&#
> 8230;......&#
> 8230;......&#
> 8230;......&#
> 8230;......&#
no comment
ok to moze zostawimy w spokoju ;p chodzi mi o TEKST !!!
HEJKA...
CZY KTOŚ MOŻE ZAJĄĆ SIĘ MOIM TŁUMACZENIEM
PISAŁAM SAMA NIE WIEM NA ILE TO JEST BRANE POD UWAGĘ NA TYM FORUM ALE MYŚLĘ ŻE TO SIĘ LICZY ŻE STARAŁAM SIĘ TO SAMA NAPISAĆ WIĘC PROSZĘ O SPRAWDZENIE
Możemy odpocząć od szkoły, nauki, rodziców, jeśli wybieramy się na obozy czy kolonie.

Man kann sich von der Schule, von dem Wissenschaft von den Eltern erholen.
Wissenschaft ist weiblich!
na ja Recht weil - schaft. also von der
recht ist klein
nicht immer ...Recht haben, im Recht sein
Luschtig ist das Zigeunerleben... heida-heija-hoooo...
Es ist schon in der Mitte der Sommerferien, aber vor uns steht weiter viele Freizeit.
Man kann sich von der Schule, von der Wissenschaft von den Eltern erholen, wenn wir zur Kolonie oder zum Lager ausziehen. Aber, willst du dich nicht manchmal von deinen Freunden erholen?
Und warum denn das? Doch willst du öfter die Zeit mit ihnen, als mit den Eltern verbringen
Jeder braucht Freizeit für sich, und wenn du mit einer zweiten Person z.B. Freunde den Monat unter einem Dach verbringst, ist es schon nicht so rosa. Zuerst zwei Wochen Kolonie und dann wohnst du noch einmal soviel bei ihr zu Hause, weil ihre Eltern in die Ferien fahren
Wie gut vergeh diese Zeit, um sich nach dem Urlaub zu Hause nur an gute Augenblicke zu erinnern und nicht an Streiterei und Wechselbeleidigung. Lies den Artikel, findest in ihm ein paar brauchbare Hinweise.

Aufgabenverteilung
Das ist eine der wichtigsten Dinge, wie wir festlegen müssen.
Jemand muss endlich aufräumen, kochen, waschen und Einkäufe machen
Wie verteilt man am besten? Am besten, wenn wir festlegen, worin jeder von uns der beste ist, womit er am beste zurechtkommen. Damit der eine wird kochen und der zweite aufräumen nach dem Essen. Der eine räumt auf und zweite macht schnell Einkaufe zum Frühstück.
wielkie dzięki ;)*
Beachte dabei: Das ist eine der wichtigsten Dinge!
das ist die wichtigsten Dinge??
Bevor du "Danke" sagst, sei kritisch. Somit: wie kann eine Mehrzahl "singular" lauten? Ist dir das klar auf polnisch, was du schreibst? Hast du die obige Antwort ueberhaupt durchgelesen?
To jedna z najważniejszych rzeczy\
Das ist
rzecz Ding Pl Dinge
z najważniejszych - aus am wichtigsten
no i Problem jak utworzyć to zdanie
Das ist eine aus am wichtigsten Dinge.?
?
Jaką płeć nosi Ding? I, co to jest w ogóle "Ding"? Dingsbums? Nie musisz mnie uświadamiać. Pomyśl sobie samemu.
polik sie meczy a ty tutaj jeszcze mu dowalasz z drubej rury

To jedna z najważniejszych rzeczy
Das ist ein der wichtigsten Dinge.

ale "das Ding" nie pisalbym w tym zdaniu, bo "nieladnie" pasuje, bo "das Ding" moze byc, jak juz Bongo staral sie opisac cosik naturalnego ale nie koniecznie do pokazywania. Wez "eine Sache"!

Das ist eine der wichtigsten Sachen.
haha ;>
dzieki wielki ;)
NIech się trochę pomęczy, bo potem będzie się na maturze pytał, jak się mówi "Dzieńdobry" po niemiecku! Poilk, podziękuj Japowi, że ci znowu życie uratował, bo rodzajnika od Ding na pewno sam nie znajdziesz!Po twoich skomplikowanych zdania u góry? Wstyd i hańba!
Proszę jeszcze o przetłumaczenie tego:

3. Zakupy - Einkaufe
Wiadomo że jedzenie samo z nieba nie spadnie. Jak więc rozdzielić koszty?
Dobrze jest jednak ustalić to, co jest wam najbardziej potrzebne, a później podzielić się kosztami. A za osobiste zachcianki płacicie same.
Może być też tak, że płacicie za zakupy na zmianę, ale ogólny koszt nigdy nie jest taki sam. Chyba, że codziennie kupujecie to samo.

JA potrafię tylko te zdania przetłumaczyć:

Es gibt(ist) gut, wenn wir festlegen das was uns am meisten notig ist, und dann verteilt sich die Kosten. Wir kosten selbst private Gelüste
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 62
poprzednia |

»

Brak wkładu własnego