BARDZO PROSZĘ

Temat przeniesiony do archwium.
Proszę o pomoc: Mam takie zadanie

Proszę opisać krótko jakieś wydarzenie kulturalne (film, książka, festiwal, wystawa, debiut muzyczny czy cokolwiek innego) mające związek z kultura niemiecką i będące w miarę aktualne (ostatnie kilka miesięcy)

Czy ktoś może mi napisać ?
Napisz to po polsku, chyba po polsku umiesz? Z kad ma ktos wiedziec, czym sie zajmujesz czy o wiesz.
To jest baba. Baby zawsze czekaja az im chlopaki odwala robote! A poilk jest pierwszy raz na tym forum, prawda?
Film "Biała Wstążka", którego reżyserem jest Michael Haneke, laureat Złotej Palmy w Cannes w kategorii najlepszego filmu i niemiecki kandydat do Oscara w kategorii najlepszego filmu nieanglojęzycznego.

Reżyser Michael Haneke, twórca takich filmów jak "Pianistka" i "Ukryte", tym razem przygląda się społeczności niemieckiej tuż przed wybuchem pierwszej wojny światowej. Akcja filmu "Biała wstążka" została osadzona w małej protestanckiej miejscowości na północy Niemiec. W latach 1913-1914 spokojne życie mieszkańców zostaje zakłócone przez serię dziwnych zdarzeń: goźny wypadek, pożar i uprowadzenie dwójki dzieci wstrząsa wiodącymi spokojne życie mieszkańcami. Nauczyciel miejscowej szkoły obserwuje rozwój wydarzeń, aby wkrótce poznać przerażającą prawdę
Mistrzowska narracja genialnego reżysera wprowadza widza w hipnotyczne tempo kolejnych wydarzeń
Mowilem, üe baba i to do tego potwornie leniwa. Napisala:
http://chomikuj.pl/e.wlodarska?fid=257552268
A ty, Japa musisz teraz zasuwac, bo z kad ta baba to tak dobrze po polskiemu umie? Z tad. Ten polski cie zabije, Japa!
Japa weiß zumindest, dass es sich hier um einen Burschen handelt und nicht um eine Frau oder ein Mädchen! ;)))
Dla mnie to jest babskie jeczadlo. Malza!
mialan napisać coś po polsku więc napisałam ;p
miałam
A, nie mowilem, ze baba? I do tego nie napisala, lecz zrobila hirnlos, jak Japa = Copy&paste, zeby jej dali spokoj. Do tego nikt nie chcial, zeby "cos" napisala, lecz bardzo konkretnie i na temat. Ona bedzie sie klocic tutaj do wiedzora. Bo, to pilne i potrzebne i o Jezuuu...
ha ha ha nie będzie żadnego : bo, to pilne i potrzebne i o Jezuuu...
sama poszukałam sobie jakieś informacje o tym filmie ;p
i dziękuje za pomoc ! ;-P

Das weiße Band – Eine deutsche Kindergeschichte ist ein Spielfilm des österreichischen Regisseurs Michael Haneke aus dem Jahr 2009. Die Handlung des Schwarzweißfilms ist im Jahr vor dem Ausbruch des Ersten Weltkriegs in Norddeutschland angesiedelt.

Böse Spiele, misanthropisches Geraune, sadistische Impulse und Intrigen, damit muss man rechnen, wenn man sich in einen Film von Michael Haneke setzt, und es tröstet auch nicht unbedingt, dass dies alles meistens sehr gelassen, fast elegant in Szene gesetzt ist. In seinem neuen Film "Das weiße Band" - im Frühjahr in Cannes mit der Goldenen Palme ausgezeichnet.

„Das Weiße Band“ ist ein schwerer Film, ein richtiger Brocken, aber auch eine überragend geistvolle Erzählung, die in strengen wie klaren, asketischen schwarzweiß Bildern eingefangen wurde.

Das mehrfach preisgekrönte Drama "Das weisse Band" von Michael Haneke erzählt in eindringlichen schwarz-weiß Bildern die Geschichte eines Dorfes kurz vor Ausbruch des ersten Weltkrieges.
Dzielna baba! I po bylo to wszystko?
;) a bo ja wiem ;p
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Zentrale Mittelstufenprüfung