Jedno zdanie na Passiv

Temat przeniesiony do archwium.
31-54 z 54
| następna
Oj, nie uczysz. Nie wątpię.
pozegnalam sie i nie zwracam uwagi na komentarze ale w tym przykladze trafilas jak kula w plot, za grosz logiki
Hehe, widzę,że jednak zaglądasz. Sama nie umiałaś podać Bongo żadnego źródła.
a ty sie gdzie uczyla grammatyki bo chyba nie z ksiazek albo jeszcze w posce to rozumiem dlaczego nic nie umie
diego-baba! Zamontuj wreszcie te polskie literki i przestań chrzandolić smalone duby! Co robi ten twój Niemiec, co siedzi bezczynnie w fotelu?
Das Kind weinte,als ihm die Puppe abgenommen wurde.
Das Kind weinte jest zdaniem nadrzednym i nie wytepuje w passiv, zdanie drugie jest zdaniem podrzednym i czynnosc zabierania wychodzi na pierwsze miesce
diego13 16 Cze 2010, 16:52
Das Kind wurde geweint, als man ihm die Puppe abnahm.
Kto to cholerstwo cały czas zapalczywie bronił?
Napisz po prostu: sorry, błądziłam.
nie mialam czasu na analize a zasugerowalam sie glupimi uwagami
podawalam forme passiv od weinen i to jest prawidlowa forma
bo specjalisci twierdzili ze nie ma formy passiv od weinen,a niestety jest taka forma tylko trzeba o tym wiedziec a nie ozorem chlastac
Diego, przyznałabyś chociaż raz, że się myliłaś. Twierdziłam tylko, że forma "das Kind wurde geweint" jest zła, a nie że nie ma takiej formy. To zdanie co napisałaś teraz podałam kilkadziesiąt postów temu. Mogłaś sobie darować swoje mądrości. Ale nie, ty najpierw napiszesz głupotę, potem jej bronisz. Nie chlastaj ozorem.
Dokładnie tak napisałam 15 Cze 2010, 21:54. 2 dni klepałaś bzdury, nic innego.
diego-babo-bździągwo! Przy wszystkich twoich passivach, aktivach i innych - ivach NIE MA: wurde geweint!
Man kann nicht geweint werden!
Nie im Leben geweint werden!
Es kann NUR geweint werden.
Aber JEMAND wird NIE geweint!
Kapiert? Esi st vielleicht: wurde geweiht! Aber das ist ein ganz anderes Maerchen vom Andersen Krzysiek.
to podaj weinen passiv i wyjda ci tysiace stron grammatycznych ktore mam nadzieje potrafisz czytac
szczegolnie jak sie wie co to passiv a co to aktiv podstawowych rzeczy nie rozroznia
Skoro wychodzi ci tysiące takich stron to podaj JEDNO źródło, gdzie z osobą łączy się "wird/wurde geweint".
Nie bądź taka do przodu. Walnęłaś taki błąd, że się nogami powinna zakryć.
Jakbyś wiedziała co to Passiv to nie przekształciłabyś zdania tak, że podmiot został podmiotem.
wpisz weinen konjugation
Bongo, jako wybitny wymysł literacki jest
"Tränen wurden geweint".
jak sie nie umie to sie nie wymadrza a passiv od weinen jest jak kon
a ty sie naucz rozrozniac najpierw podmiotow w zdaniu a potem zajrzyj do ksiazek zamiast glupoty jak zwykle wypisywac
Ale pokaż mi konkretny przykład w stylu
"das Kind/das Mädchen/der Mann/... wurde geweint"
dziecko zostało płakane? :D:D
Das Kind weinte, als man ihm die Puppe abnahm. Podmiot? das Kind
Twoja wypowiedź: 16 Cze 2010, 16:52: Das Kind wurde geweint, als man ihm die Puppe abnahm. Podmiot? das Kind

Sama się ośmieszasz.
Ona nie jest Polką. Diego-baba to Turczynka, blond i z niebieskimi oczyma. Do tego w czarczafie z opadniętymi cyckami I, jak to mawia Moko: dla mnie - EOT.
Temat przeniesiony do archwium.
31-54 z 54
| następna

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa