hm

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 36
poprzednia |
Jak będzie po niemiecku brzmiało:
Pilot wprowadził statek do portu?
die Mumu ist zu.
Pilot = Lotse
wprowadził = lotste
statek = Schiff
port = Hafen
jaaaaa, und wo bleibt der Rest? Moko, du hilfst nicht mehr oder was? Haben oder sein? Oder gewesen worden? Mann, bist du ein schwerer Fall von Mark Twain.
teraz to juz prosto in den
Der Lotse lotste den Schiff in den Hafen :)
In diesen...
db - zamontuj polskie literki!!!
nein
das
Moko! Du wirst immer frecher! Wo bleibt deine Ausgewogenheit und Verstaendnis fuer die Schwachen?
Der Lotse manövrierte das Schiff in den Hafen hinein.
dann aber ohne "hinein".
db - zamontuj polskie literki!!!
Moko. Dann braucht er das neme.
Kannst du mir eine Begründung schreiben?
(Wg mojego rodowitego jest okej.)
Thread-Diarrhöe wie bei mehreren der „neuen“ User. Tut das weh?
Moko und Begruendung? Was ist denn daaaas?
Es tut neme weh. Zur Sache...
Gern. Ich würde tatsächlich schreiben: Der Lotse lotste das Schiff in den Hafen.

Andererseits kann man natürlich auch manövrieren schreiben, allerdings ist das eigentlich eine Umschreibung von „lotsten“.

Er lotste das Schiff in den Hafen.

Er manövrierte das Schiff in den Hafen. (sorry, klingt sch…)
ein "t" zuviel, du weißt wo...
To zdanie z "lotsen" też mi się podoba.
W pons znalazłam
der Kapitän manövrierte den Tanker in das Hafenbecken hinein > kapitan wprowadził tankowiec do basenu portowego
Jawoll, Der Lotse hat das Schiff in den zu lotsenden Hafen hineingelotst. Danach wurde er lotsend, eines lotsenden Schrittes nach Hause gelotst. Ich persenlich lotse mich auch jeden Tag. Ich warte nicht auf den Abend. Das sieht man, oder?
wowowowowowowowo?
i znow z prostego zdania zrobila sie historia a to zdanie moko podal jak sie nalezy i zganil i poprawil ucznia jak przystalo,nie tu sa specjalisci ktorzy poprawjaja co nie musi byc poprawione i doprowadzaja babe diego do tego ze jej sie zygac chce na to
To RZygaj, specjalistko.
to zobacz na stronie polskiej ze to slowo w jezyku literackim nie wystepuje a specjalistko od siedmiu bolesci spod budki z piwem zygac piszemy przez z z kropka mialam znajomych ktorzy sie nazywali zygadlo i tez pisali sie przez z jezeli poprawiac to mozgu uzywac a nie glupoty jak zwykle wypisywac
Jakie słowo nie występuje?
Nie wyzywaj mnie, bo ośmieszasz się na każdym kroku. Zacznij używać słownika, bo jednak zapominasz języka:
http://sjp.pwn.pl/szukaj/rzygać
Uważam, że jesteś niestety jednym z głównych powodów zamieszania na forum. Wypluwasz z siebie pojedyncze zdania, nie można z tobą prowadzić normalnego dialogu, wyzywasz uczestników forum i nierzadko wypowiadasz się zupełnie nieproszona, jak teraz. Musiałaś wciąć się do mojej rozmowy z Mokotow? Wszystko kulturalnie sobie wyjaśniliśmy, a ty przyłazisz i bruździsz. Po co?
tak sobie dla przyjemnosci zeby pozygac nie przez rz tylko z
zostaw wiki i zabierz sie do slownikow drogo rowerowo
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 36
poprzednia |

« 

Studia językowe

»

Pomoc językowa