Kockrezept

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 68
poprzednia |
Mozecie mi ten przepis zrobic w passivie? Z gory dzięki :)

Zubereitung:
Nudeln kochen oder Reis zubereiten. Das Fleisch ins Wasser geben. Die Karotte häuten und mit Petersilie klein schneiden. Zum Fleisch geben. Das Tomatenmark dazugeben und mischen. Am Ende einen Esslöffel Sahne dazugeben. Ca. 15 Minuten kochen. Die fertige Suppe essen.
Sory za blad w temacie, oczywiscie KOCHREZEPT ma byc ;)
Jasne, że możemy zrobić. Już wszyscy robimy. Smaczne!
Mow za siebie, he?
JA jestem wszechświat. WSZYSCY! Mniam!
To pomożesz mi Wszechświecie w przełożęniu tego przepisu na passiv?
Gdybyś była sprytna, to poczytałabyś inne posty i doczytałabyś na pewno, że nie robimy gotowców. Czytaj: nie odrabiamy lekcji za innych. Musisz twoją własną dupeczkę ruszyć i zaproponować coś sama. A potem może ktoś poprawi. Oni tylko na to czekają. Ja nawet nie wiem co to "passiv". Passat - wiem. Samohut.
Zubereitung:
Nudeln wird gekocht oder Reis wird zubereitet. Das Fleisch wird ins Wasser gegeben. Die Karotte wird gehäutet und mit Petersilie klein geschnitten. Zum Fleisch wird gegeben. Das Tomatenmark wird dazugegeben und gemischt. Am Ende einen Esslöffel Sahne wird dazugegeben. Ca. 15 Minuten wird gekocht. Die fertige Suppe wird gegessen.
marchewki nie obdziera sie ze skory
Die Nudeln oder Reis werden gekocht.
to jakie słowo powinno się użyć?
schaben
Dzięki Ci wielkie :)
Die Nudeln werden gekocht oder der Reis wird zubereitet. Das Fleisch wird ins Wasser gegeben. Die Karotte wird geschält und mit Petersilie klein geschnitten. Sie/(Karotte und Petersilie) werden zum Fleisch gegeben. Das Tomatenmark wird dazugegeben und mit den anderen Zutaten vermischt. Am Ende wird ein Esslöffel Sahne dazugegeben. Die Suppe/ Das Gericht wird ca. 15 Minuten gekocht. Die fertige Suppe wird gegessen.
chyba ktos tu nie wie co to znaczy zubereiten
nie daje sie miesa do wody tylko mieso wklada sie do wody
schälen ziemiaki
Ja wam życzę smacznego po zupie, w której mięso się gotowało 15 Minut. A o kartoflach, to już w ogóle nie wspomnę- Ten oryginalny przepis, to chyba jaskiniowcy wymyślili. c'nie? jak się ta zupa nazywa?
Tak jaskiniowcy i nazywa się zupa bongo-bongo
Odpowiedź prawie dobra. Gdyby jeszcze była napisana po niemiecku, to byś mnie prawie ujęła pod pachę, jak o kucharka. A ty ciągle tylko pyskujesz.
schälen ziemiaki i MARCHEWKĘ
Marchewkę się einfuehren.
schon lieber Mais
Maisu nie ma w przepisie!
machte nixö
Po co po niemiecku, skoro do ciebie nawet po polsku nie dociera?
majka odpisz od mamapia, ona zrobila to dobrze.
skrobie sie marchewke a nie obiera kucharzu od siedmiu bolesci a ryzu sie nie przyrzadza tylko najpierw gotuje czyli reis zubereiten jest zle i to bardzo zle
prawie w kazdym zdaniu jest dazu gegeben bardzo prawidlowo
Makaron gotowany ryż i gotowane. Mięso jest wprowadzane do wody. Marchew jest obrane i pietruszki. Ciebie (marchew i pietruszka) są podane do mięsa. Koncentrat pomidorowy dodaje i zmieszane z innymi składnikami. Na koniec jedną łyżką śmietany dodaje. Zupa / sąd gotowane ok. 15 minut. Gotowego zupa jest spożywana. to tak mniej wiecej po polsku brzmi ten text
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 68
poprzednia |

« 

Życie, praca, nauka

»

Pomoc językowa