pomoc

Temat przeniesiony do archwium.
kto pomoze i sprawdzi prace?
Prace sprawdzone. Są do kitu.
ale jaka prace wpisz ja na forum
Auf dem Bild ist den Frau. Die Frau hat blonde Haare. Sie trägt der Rock. Der Rock ist dunkel. Die Bluze abstimmt und blass. Die Schuhe ist weiß. Czy ktoś może sprawdzić ten opis ? Bardzo proszę .
O to za praca? Robisz sobie jaja, czy co? To są trzy skrzyżowane zdania, gdzie nawet Frau jest rodzaju męskiego. Od kiedy to tak jest? Sprawdź rodzajniki rzeczownków.
Graf Dracula.
Dobrze, dziękuje
Za co dziękujesz? Robisz się cyniczny, jeszcze zanim cokolwiek zacząłeś, czy jak?
Nie, podziękowałam za twoją odpowiedz. Mam to źle, rozumiem. Musze zmienić rodzajniki. Dobrze zrozumiałam ?
Hej, jesteś baba? I jeszcze nic nie zrobiłaś? W tych trzech zdaniach? Rodzajników nie można zmienić. Rodzajniki są zawsze takie same. Popatrz na nie. Popraw i wstaw, czy dobrze. Nie gadaj tyle, bo cię zjedzłą motyle.
Auf dem Bild ist eine Frau. Die Frau hat blonde Haare. Sie trägt einen Rock. Der Rock ist dunkel. Die Bluse ist hell. Die Schuhe sind weiß.
( tak jestem baba :) )Dziękuje bardzo. Miałam właśnie, to pisać .. Miałam jeszcze jedno pytane. Jeżeli jest zdanie: Wir treffen uns jeden Tag nach der Schule. To będzie tak dobrze: Ich freue mich, dass wir uns jeden Tag nach der Schule treffen. ?
Jaaaaaaaaaaaaaa! Super!
Jeżeli to nie jest problem, mam ostatnie pytanie:
Alex kommt nicht pünktlich.
Ich bin sicher, dass Alex nicht pünktlich kommt.
Ich habe nicht gewusst, dass ( tutaj będzie, to co wyżej czyli: Alex nicht pünktlich) czy tutaj się zmienia końcówki ... czy cokolwiek ?
Nie rozumiem. Co "co wyżej"? Jakie końcówki się zmienia? Ja nie wiem, co ty myślisz (na szczęście!"). napisz całe zdanie i po rybach. Ty bardzo dobrze to robisz.
Ich habe nicht gewusst, dass Alex nicht pünktlich kommt. <---- mam tutaj coś zmienić czy jest dobrze ?
nic nie zmieniać. No problem. ist okay.
To Dziękuje Bardzoooo :)
Temat przeniesiony do archwium.