Imiona niemieckie

Temat przeniesiony do archwium.
Dość banalne , ale potrzebuje na niemiecki rozpoznać , czy to imię żeńskie , czy męskie , a niemiecki zaczęłam w tym roku ( mam 13 lat), a nigdzie nie mogę tego znaleźć . Proszę o pośpiech , gdyż zadanie jest na jutro.

Oto lista imion : urs , uschi , ulli , petra , andrea , andreas , inge , ingo , sven , svenja , peter , yannik , leoni , marvin , lea , chiara , pia , cedrik.
Z góry dziękuję
Und was willst du dagegen machen? Es ist en jammer sondergleichen. Ich beeile mich, aber du musst mir helfen, Sind das Verben oder Idiome?
M: Ulli, Andreas, Ingo, Sven, Marvin, Cedrik

F: Uschi, Petra, Andrea, Inge, Svenja, Peter, Leoni, Lea, Chiara, Pia

Unisex: Urs, Yannik
: Ursula, Uschi , ulli , Petra , Andrea , andreas , Inge , ingo , sven , Svenja , peter , yannik , Leoni , marvin , Lea , Chiara , Pia , cedrik.
Z góry dziękuję
wszystko z duzej litery to panie reszta panowie i trzeba tez z duzej literki napisac
to , że nie umiem niemieckiego hammel , nie znaczy , że jest to godne pożałowania.
Yannik jest meskim imieniem a urs nie istnieje cos takiego
ewa nie denerwuj sie on tak juz ma i musisz go akzeptowac
Cytat: forum_spamanin
M: Ulli, Andreas, Ingo, Sven, Marvin, Cedrik

F: Uschi, Petra, Andrea, Inge, Svenja, Peter, Leoni, Lea, Chiara, Pia

Unisex: Urs, Yannik

bzdur nie wypisywac
Cytat: ewa_jac
to , że nie umiem niemieckiego hammel , nie znaczy , że jest to godne pożałowania.
ES IST bedauernswert!
Cytat: diego13
bzdur nie wypisywac
[/quote]

http://www.baby-vornamen.de/Jungen/U/Ur/Urs/
Cytat: hammel
Cytat: ewa_jac
ES IST bedauernswert!

EWA NIE DAJ SIE PROWOKOWAC
Es ist bedauernswert. Forum_spamanin kennt auch kein Wort Deutsch und das ist noch schlimmer.
Cytat: forum_spamanin
Cytat: diego13
bzdur nie wypisywac

http://www.baby-vornamen.de/Jungen/U/Ur/Urs/[/quote]

ZYJE JUZ TAK DLUGO W NIEMCZECH I ROZNE DZIWOLAGI SLYSZALAM ALE CZEGOS TAKIEGO NIE URSULA TO TAK JEST JAK SIE Z GOOOOOOOOGLE KORZYSTA
htttp://www.chlopy-vornamen.de
URS TO SCHWAJCARSKIE IMIE ALE NIE NIEMIECKIE
ursus
JEZELI JUZ TO URS NIX UNISEX TO CHLOP
Cytat:
ale potrzebuje na niemiecki rozpoznać , czy to imię żeńskie , czy męskie

Die Schweiz spricht zu 63,7 Prozent deutsch.
Um zu erkennen, musst du den Rock hochziehen. Wenn da eine Glocke hängt, dann ist es ein Junge. Im Falle einer Zwetschke - ist es ein Mädchen.
Poważnie - URS!
też jestem zdziwiona
URSUS to takie traktory produkowano i postac mitologiczna
Die Russen sagen dazu: iskat´i udziwliatsa. Und dich wundert es. Warum ist es so verwunderlich? Es gibt auch einen ULF. Besonders bei forum_spamanin. Sorry, dort gibt es meherere ULF´s. ULF = Unser Lieber Führer.
Dziękuje za pomoc - tylko tego mi brakowało
I oczywiście z dużej literki :)
Pozdrawiam
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie