1000 słów dopisanie / nagranie wymowy.

Temat przeniesiony do archwium.
Witam,

mam listę 1000 słów niemieckich, zresztą dość ogólnodostępną.
Lista oczywiście ma tłumaczenie, ale brakuje jej wymowy.
Czy jest szansa, żeby ktoś podjął się do dopisania wymowy do tej listy?
Łatwiej się uczyć osobie, jeśli ma wymowę.
Ogólnie mam w planach program do języków, ale dość tani (rzędu 20-30zł).
Tam miałaby być wymowa niemiecka - audio, ale przez człowieka, dla którego język niemiecki jest pierwszym językiem, który poznał ;)

Niestety póki co nie mam dużych funduszy na ten cel.
Więc poszukuję ludzi, którzy zrobiliby to za drobną / bądź bez żadnej opłaty.

Proszę o kontakt w tym temacie, bądź na maila: [email]
Listy mam w formatach (party 1[tel]), całość: pdf,doc,odt.

Pozdrawiam,
babkakryzysowa
Wklep do gugla i dostaniesz wymowę. Potem każ to sobie tak długo to powtarzać aż sama napiszesz fonetycznie. Nic prostszego. Babkokryzysowa! Czasy już się baaaardzo dawno zmieniły, a ty jeszcze tego nie zauważyłaś?
edytowany przez zochama: 24 maj 2011
Ja rozumiem nową technologię ;) ale wygodniej komuś będzie jak będzie miał zestaw sówek + od razu wymowę :)
Ludzie są leniwi niestety :) a wklepanie 1000 słów i powtarzanie każdego, to jest mały problem :D
Nie, to nie dla mnie. Ja bez gugla zyc nie moge ;]
No, tutaj masz rację. Ktoś to musi zrobić. Smutne, ale prawdziwe.
Potrzebuję pisanej wymowy.
Nie umiem na tyle niemieckiego, żeby sama to zrobić. Nie chcę wprowadzić ludz w błąd.
Pójdzie to mailingiem, więc dość masowo. Juz idzie, ale bez wymowy, są słówka i tłumaczenie.
Do wymowy wolałabym jakiegoś rodowitego Niemca. Chodzi o naturalny sposób nauki przez kilkukrotne wysłuchanie. Na zasadzie, jak robi to małe dziecko.
Chcę skierować to głównie dla tych, którzy języka w szkole nie mieli. Bądź nie nauczyli się go wcale, z różnych powodów w tym lenistwa własnego.

Tak, ja tego nie zrobię! Mogę to zorganizować, połączć, ew. zaprogramować.
Jest temat, są wskazania, ktoś będzie chętny - napisze, nie - pokombinuję inaczej.

Pozdrawiam
Organizuj. Wynajduj koło na nowo. Fil szpas.
edytowany przez zochama: 24 maj 2011
Temat przeniesiony do archwium.

»

Pomoc językowa - tłumaczenia