Pare zdanek o urodzinach - korekta , pilne :(

Temat przeniesiony do archwium.
Witam ,

Mam do napisania list , który ma być odpowiedzią tego listu :
Koleżanka z którą korespondujesz ,zadała Ci w liscie wiele pytań .Odpowiedz jej na nie w liście.
Lieber Paweł,
vielen Dank fur Deinen letzten Briek.Leh freue mich immer sehr uber Past , von Dir!Mein Geburtstag ist sehon vorbei -Du kennst das ja :Party,Gaste und Geschenke Alles Super !
Ich wejB viele Polen feiern ihren Namenstag .Und Du?Was feierst Du ,Deinen Geburstag oder Namenstag?Was bekkomst Du donn gewohnlich geschenkt ?Und was sehenkst
Du Deinen Freunder zum Geburtstag ?Zu welchen Anlassen bekommst Du noch Geschenke?Na ja,ziemlich viele Fragen,aber ich mochte es einBach wissen...
Schreib mir Bald!
Viele GruBe
Deine Susi
PS In Deutschland bekommen die Kinder Eine Schultute zum ersten Schultag.
Ist es in Polen auch so?

Narazie mam tak:
Poznan, 03.03.2012r.

Liebe Suzi,

Ich danke Dir auch fur Deine Brief . Ich freue mich immer sehr u(z przegłosem)ber Post von Dir! (Skoro miałaś urodziny to życzę Ci wszystkiego najlepszego.)
(Tak , u nas w Polsce obchodzi się urodziny i imieniny. Urodziny obchodzą częściej dzieci , a imieniny dorośli . Na urodziny zwykle dostaję prezenty związane z komputerem , natomiast na imieniny gotówkę/pieniądze . Ze względu na to , że moi przyjaciele to w większości chłopacy ,daję im Gry komputerowe.

Schreib mir bald!
Viele Gr(z przegłosem)uBe
Deiner Paweł

Napiszcie mi te pare zdanek w nawiasach co dałem i poprawcie ewentualne błędy . Z góry dzięki ziomble.
edytowany przez note4: 03 mar 2012
Robisz sobie jaja z tym przegłosem, czy jak?
hehe nie sorrki jeśli to kogoś uraziło ;0
Nie zagaduj, lecz popraw natychmiast.
sorry , Edycja wpisu przez autora możliwa jest do 10 minut po dodaniu wpisu. pomóżcie !
Musisz wpisać na nowo. Skopiuj i wklej, no, tyle na pewno umisz.
edytowany przez irkamozna: 03 mar 2012

Witam ,

Mam do napisania list , który ma być odpowiedzią tego listu :
Koleżanka z którą korespondujesz ,zadała Ci w liscie wiele pytań .Odpowiedz jej na nie w liście.
Lieber Paweł,
vielen Dank fur Deinen letzten Briek.Leh freue mich immer sehr uber Past , von Dir!Mein Geburtstag ist sehon vorbei -Du kennst das ja :Party,Gaste und Geschenke Alles Super !
Ich wejB viele Polen feiern ihren Namenstag .Und Du?Was feierst Du ,Deinen Geburstag oder Namenstag?Was bekkomst Du donn gewohnlich geschenkt ?Und was sehenkst
Du Deinen Freunder zum Geburtstag ?Zu welchen Anlassen bekommst Du noch Geschenke?Na ja,ziemlich viele Fragen,aber ich mochte es einBach wissen...
Schreib mir Bald!
Viele GruBe
Deine Susi
PS In Deutschland bekommen die Kinder Eine Schultute zum ersten Schultag.
Ist es in Polen auch so?

Narazie mam tak:
Poznan, 03.03.2012r.

Liebe Suzi,

Ich danke Dir auch fur Deine Brief . Ich freue mich immer sehr uber Post von Dir! (Skoro miałaś urodziny to życzę Ci wszystkiego najlepszego.)
(Tak , u nas w Polsce obchodzi się urodziny i imieniny. Urodziny obchodzą częściej dzieci , a imieniny dorośli . Na urodziny zwykle dostaję prezenty związane z komputerem , natomiast na imieniny gotówkę/pieniądze . Ze względu na to , że moi przyjaciele to w większości chłopacy ,daję im Gry komputerowe.

Schreib mir bald!
Viele GruBe
Deiner Paweł

Napiszcie mi te pare zdanek w nawiasach co dałem i poprawcie ewentualne błędy . Z góry dzięki ziomble.
Na razie nie masz nic i Umlautów także brak! Co to: Viele GRUBE? Grube baby, czy jak? No, robisz sobie tylko jajca.
Lol myślałem , że tu ludzie pomagają , a nie hejtują
Za dużo myślisz, a za mało robisz (a, jeszcze więcej zagadujesz). Tu nie punkt usługowy. Tu szlifiernia.
Indyk myślał o niedzieli, a w sobotę?
a jak zrobię umlały to mi pomożesz ?
Handlować ci się jeszcze zachciewa? Tutaj jest forum.
? ale o co ci chodzi , poprosilem o pomoc w zadaniu
kategoria: Nauka / grupa: Pomoc językowa
Gdzie ci trzeba pomóc językowo? W którym miejscu? Przecież jeszcze nic nie ma po niemiecku!
Nie widzisz tego?
btw. Mnie o nic nie chodzi. Mnie to nie jest wcale potrzebne. Ale, tobie, podobno, pilne.
Nie wiem jak przetłumaczyć tych 3 czy 4 zdań w nawiasach .Ludzie bądźcie troche wyrozumiali , nie chce wam dać sztampy z google translator lepiej dam wam ładnie po polsku niż miałbym cyrk robić . Please , niech ktoś obeznany pomoże przecież to 3min roboty :(
Ja jestem jedna. Ja nie jestem ludzie. Jeśli chcesz mieć szybko, to się wysil. Tu nie odrabialnia. A guglego i tak ci nikt nie poprawi (my się po prostu znamy na tych trikach do odrabiania lekcji za kogoś).
Na pewno bez żadnej dyskusji pomoże ci the_setzeruber, Lufel oraz Tlumaczjestem, ale chwilowo grają w piłę z chłopakami na podwórku i muszą zmienić sobie pieluchy.
Temat przeniesiony do archwium.