karcza

Temat przeniesiony do archwium.
Jaki jest odpowidnik słowa "karcza" po niemiecku?
Upraszam o wspomożenie, albowiem też czegoś nie wiem.
A jest w ogóle takie słowo w języku polskim?
Cytat: Foqusonik
A jest w ogóle takie słowo w języku polskim?
Czy masz jeszcze jakieś pytania związane z tym słowem? Chcesz sobie pogaworzyć?
Przepraszam, że ośmieliłem się zadać tak nieokrzesane pytanie. Ale może wytłumaczysz mi (drobnemu pyłowi z ujemnym IQ) znaczenie tego słowa? Możesz mnie również odesłać do słownika języka polskiego.
Twoje IQ ani jakiś pył mnie wcale nie interesuje. Jeśli wiesz, to wspomóż. Jeśli nie znasz, to daj sobie siana. I zajmij się lepiej twoim zaproszeniem kolegi z Niemiec. To jest dla ciebie ważniejsze, aniżeli trzaskanie się ze mną. Taie jest moje zdanie. Czy ta metafora poetycka jest dla ciebie zrozumiała?
Ja chcę tylko poznać znaczenie tego słowa. Czy to jest złe? I nie "trzaskam" się z Tobą w żaden sposób. Nie wiem dlaczego reagujesz na moje, wydawać by się mogło proste pytanie agresją?
edytowany przez Foqusonik: 05 cze 2012
Fogusonik, te teksty o agresji i wycieczki do psychiatry i inne takie pierdoły mnie nie interesują. Na mój temat mieliśmy już prawie wszystko. Jeśli nie potrafisz na moje pytanie (proste, czy nie proste = egal) znaleźć odpowiedzi, to zacznij szukać. Może znajdziesz. Wtedy będę Tobie wdzięczna za pomoc.
JA NIE PYTAM NA DARMO! (kto pisze dużymi literami na forum, ten krzyczy)
Czy to jest jasne?
Cytat: irkamozna
Fogusonik, te teksty o agresji i wycieczki do psychiatry i inne takie pierdoły mnie nie interesują.

Gdzie tak napisałem?
Cytat: Foqusonik
Cytat: irkamozna
Fogusonik, te teksty o agresji i wycieczki do psychiatry i inne takie pierdoły mnie nie interesują.

Gdzie tak napisałem?
Wyłącz się wreszcie. Zaproszenie czeka.
znam karcz (karpa) - Wurzelstock, Baumstumpf
a ja znam karczmę ... :)
Cytat: Tamod
znam karcz (karpa) - Wurzelstock, Baumstumpf
Danke, Tamod! Das ist es. (wykarczować pole...)
Timeout. Kurde, tak to jest, jak się nie chce zajrzeć do PONSa. Sorry... Mea culpa.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Brak wkładu własnego

»

Do autora strony - uwagi, propozycje