Pomoc !

Temat przeniesiony do archwium.
Zapytaj, jak w Niemczech przedstawia się problem ochrony środowiska i poproś o pomoc w nawiązaniu kontaktu z ludźmi, którzy także interesują się tym problemem.

Wie stellt ein Problem in Deutschland dar? Konnten Sie mir die Kontakte mit die Leute, die also fur die Umweltschutz sich interessieren knupfen?

Ps. Jest to list oficjalny dlatego użyłam konnten.
Cytat: Asia29995
Ps. Jest to list oficjalny dlatego użyłam konnten.
O, kurcze! Zrozumiałe! Ja też bym tego użył w oficjalnym liście!

P.S. ...tyle, że do also do bani!
Kolejna trzydniuwa.
No ale ogólnie jest to dobrze gramatycznie? Ok, also faktycznie nie pasuje, a jak zamiast tego dałabym auch?
Nie nie jest dobrze, zaczynając od myślenia. Bo jak zadasz takie pytanie, to niemiec pomyśli, a o jakiż to problem ci chodzi, co ty chcesz od jakiegoś problemu, skoro tam z tym problemu nie ma:P. Co jak co, ale to u nas są problemy, tam wręcz przeciwnie.
Cytat: Asia29995
No ale ogólnie jest to dobrze gramatycznie? Ok, also faktycznie nie pasuje, a jak zamiast tego dałabym auch?
A, co by było, jakbyś dodała auch?
Jesteś pewna, leniu, że mruffkaxd od Moko dała ci dobrą odpowiedź? Wątpiłbym.
edytowany przez niuniel: 04 mar 2014
Ja bym się tam zapytała, Jak się w Niemczech środowisko chroni/sposoby? i prosiłabym o kontakt z osobą/ami za to odpowiedzialną/ymi, bądź chociaż interesującymi się tym zagadnieniem. Bo, tam jest ład i porządek, czego u nas brakuje na każdym kroku..
no, to się zapytaj, czego się czaisz
A tam.. Zaraz sobie jakiego filma włączę.
rossądna decyzja
gosiaczku!
MP jest totalnie wysadzone w powietrze.
Są tylko same resztkowe debilki i jęczą za starą gwardią!
O to chodziło.
Zaczyna się nowa era?
Nowa era? Czy ludzie już na głowę upadli?
Jak na razie, życie mi miłym jest, a tam mi nie śpiszno..
Chcą nowości? A co źle w starym, ten nieporządek, -był i będzie, tego nikt i nic już nie zmieni!
Pora iść spać.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Brak wkładu własnego