Czy to jest możliwe?

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 33
poprzednia |
Aktualnie szlifuje język niemiecki,mój poziom to B1,idę teraz do 1 klasy liceum i będę zdawał maturę z rozszerzonego niemieckiego.
Chciałbym opanować język niemiecki bo bardzo mi na nim zalezy na poziomie B2 lub C1 w 3 lata jest to możliwe?
Dodam też,iż muszę a raczej planuję zdać maturę z roz. niemieckiego na 95%.
U nas - tak!
A samemu dam radę dojść do takiego poziomu?
Cytat: Rufusek500
A samemu dam radę dojść do takiego poziomu?
Rufusek, najpierw określ dokładnie twój aktualny poziom, bo wg twojego pierwszego wpisu powinieneś posiadać:

- umiejętność zrozumienia głównych wątków przekazu zawartego w jasnych, standardowych wypowiedziach, które dotyczą znanych danej osobie spraw i zdarzeń typowych dla pracy, szkoły, czasu wolnego itd.
- umiejętność poradzenia sobie w większości sytuacji komunikacyjnych, które mogą się zdarzyć podczas podróży w krajach niemieckojęzycznych.
- umiejętność formułowania prostych i spójnych wypowiedzi na tematy, które są danej osobie znane bądź ją interesują.
- umiejętność opisywania doświadczeń, zdarzeń, nadziei, marzeń i zamierzeń oraz umiejętność formułowania krótkich uzasadnień bądź wyjaśnień.

Jeśli tak jest, to napisz twój pierwszy wpis po niemiecku, to zobaczymy prawdę. Wyrok "na ślepo" jest trudny.
edytowany przez niuniel: 21 sie 2014
Łoj, chyba kolacja zwyciężyła...
niuniel nie rozumiem o co ci chodzi.
Przecież określiłem swój poziom-B1,więc o co chodzi?
Powiedz mi,jakie jest sens robić temat w jezyku niemieckim?Nawet jesli zrobię to on nic nie potwierdzi,ja chyba najlepiej znam swój poziom.
Wydawało mi się, że piszę wszystko plus zrozumiale plus po polsku.
Nie musisz zakładać nowego tematu po niemiecku. Wystarczy wpisać tutaj.

Powiem ci, jaki to ma sens:
ty znasz twój poziom.
Ja go nie znam...
Twoja wypowiedź po niemiecku potwierdzi wszystko.

Czy to jasne?

btw. Nie wiem, przed czym się tak strasznie bronisz? B1 ist B1.
To nic nie potwierdzi.
Jedna wypowiedź nic nie potwierdzi.
Poza tym ja nie jestem na jakieś spowiedzi ani ty nie jesteś moim spowiednikiem z języka niemieckiego.
Ja po prostu zadałem pytanie czy jest to możliwe a ty widzę bawisz się w nauczyciela od języka niemieckeigo czy jakiegoś guru.
Jedyną sensowną odpowiedzią była odpowiedź 111diega.

Auf Wiedersehen
Ok.
Nie dasz rady, bo jesteś mięczak, małża i ostryga.
To nie jest w twoim przypadku możliwe. Marnujesz tylko czas.

btw. Auf Wiedersehen potrafi każdy przygłup odpisać.
ja tam piszę
Tschüss!

Rufusek mów odrazu, że ci się nie chce.. to przecież zrozumiałe u takiego leniwca jak ty.
Cóż za marna prowokacja,miałem nie odpisywać ale odpiszę.^^
Widać ze jesteś z gimbazy i pewnie nic nie umiesz po niemiecku a słówko "ist" nie czyni cię germanistą.
Nic nie będę ci udowadniał,wystarczy że zdałem egzamin międzynarodowy i egzamin gimnazjalny na 98% z języka niemieckiego.
Czas to ty mi marnujesz,sayonara.

Btw:Od kiedy człowiek może być stawonogiem?O.o
Idź chłopczyku doucz się biologii bo widac ogromne braki.
gosia465 mam lepsze rzeczy do roboty niż wyśmiewanie takich dzieci jak wy.
Leniwca?O.o
Co wy sie uwzieliście na biedne zwierzęta D:
..i nie umiesz przetłumaczyć takiego durnego tekstu coś naklepał? no nie żartuj sobie. to już takie ćwoki zdają egzaminy na ponad 90%??
biedna małża, co nie wie, jak Ala ma kota po niemiecku, ale 98% chce mieć. Biedne żyjątko! Buuuu!
Rufusek, lepiej nie odpisuj, bo nasikasz w gacie z podniecenia.
Przedtem to było smieszne,teraz to jest żałosne.
Multikonta widzę D:
Przetłumaczyć umiem ale nie zamierzam dawać ci satysfakcji ;)
"ćwoki" wiśniakiem w przeciwieństwie do cb nie jestem.
Tak zdałem na 98% bicz.
Nie mów do mnie małża bo to nie smaczne x.x
Widzę dużo analfabetyzm wtórny u cb,polecam nauczyć się języka polskiego bo widać braki.
Multikonta widzę D:
Tak zdałem na 98% bicz.
Widzę dużo analfabetyzm wtórny u cb,polecam nauczyć się języka polskiego bo widać braki.
Małża się już rozpłakała z żałości? Dzeieko, zabierz się za trzymanie pędzla i zostaw niemiecki. Wyrycz się z żałości i ugotuj sobie małże w sosie pomidorowym. To jest dopiero smaczne!
Extra dla ciebie special uśmieszek:
%==o
OMG! a, co to bicz? może później sprawdzę.. o DAF-ie słyszałam, ale bicz??
Nie słuchaj mnie, ale przeczytaj

Ty się człowieku ucz, ale nie rób tego dla szkoły, bo jak wylądujesz w Deutschland-zie, w prawdziwym tego słowa znaczeniu.. -możesz się bardzo zdziwić. Tu nie rządzą reguły, które rządzą przy zdawaniu jakichkolwiek uczelniany zasad, a czasami po prostu ściaganiu tzw. "zwalaniu" od innych. Tu jest całkiem inaczej.

Widzisz? Wieśniaczka była taka dobra i napisała ćwokowi coś z życia! :) Ok, szpadam.
Cytat: niuniel
Multikonta widzę D:
Tak zdałem na 98% bicz.
Małża się już rpzpłakała z żałości? Dzeicko, zabierz się za trzymanie pędzla i zostaw niemiecku. Wyrycz się z żałości i ugotuj sobie małże w sosie pomidorowym. To jest dopiero smaczne!
Extra dla ciebie special uśmieszek:
%==o

Oh die Hexe
Zakładam że masz 12 lub 13 lat.
Dzieckiem nie jestem bo jestem starszy od cb.
Pędzla powiadasz hmm nie potrzebuję go bo mam czarny długopis do pisania kaligrafii akurat.
Niemiecki umiem dobrze B1,i uroczyście ci teraz mówię że w 3 lata opanuję biegle niemiecki i zdam na certyfikat C1^^.
Małże są dobre,jadłem je w Tokio,ale sos pomidorowy nie pasuje.
Nie chcę żadnego uśmieszku,tu kończy się nasza rozmowa.
Sayonara niuniel-kisama~
oho, małża nauczyła się cytować i teraz bd wszystko cz dłuższe! Napaćkałeś sobie w życiorys i w życiu nie opanujesz niemca za 3 lata. Wypłacz się, synuniu i zmień pieluszki. Zalatujom uroczyście!
Cytat: gosia465
OMG! a, co to bicz? może później sprawdzę.. o DAF-ie słyszałam, ale bicz??
Nie słuchaj mnie, ale przeczytaj

Ty się człowieku ucz, ale nie rób tego dla szkoły, bo jak wylądujesz w Deutschland-zie, w prawdziwym tego słowa znaczeniu.. -możesz się bardzo zdziwić. Tu nie rządzą reguły, które rządzą przy zdawaniu jakichkolwiek uczelniany zasad, a czasami po prostu ściaganiu tzw. "zwalaniu" od innych. Tu jest całkiem inaczej.

Widzisz? Wieśniaczka była taka dobra i napisała ćwokowi coś z życia! :) Ok, szpadam.

Nic nie robię dla szkoły O.o
Uczę się przecież niemieckiego
Poza tym kto powiedział że wyląduje w Niemczech?
Akurat to cała klasa ode mnie ściągała na niemieckim a nie ja od innych moja droga.
Ćwokiem nie jestem bo mam kulturę w przeciwieństwie do cb prostaczko.
B1 to dobry poziom z języka niemieckiego.
Jesteś przykładowym polskim ćwokiem z gatunku małży. Miękkie jajka.
oho, małża nauczyła się cytować i teraz bd wszystko cz dłuższe! Napaćkałeś sobie w życiorys i w życiu nie opanujesz niemca za 3 lata. Wypłacz się, synuniu i zmień pieluszki. Zalatujom uroczyście!

Ciekawe że się nie nauczę,bo uwierz mi że szybciej od cb się nauczę.
Tak swoją drogą skoro zdałem w 3 lata JLPT na poziomie N3 to czemu mam nie zdać niemieckiego na C1?
Ahh ty nawet nie wiesz co to JLPT a jak wpiszesz w wikipedię to gały ci wyjdą z zazdrości że umiem japoński a ty nie umiesz.
Nie mam po co płakać,jedynie ze śmiechu wypałczę się.
Btw:jesteż z zawodu clown'em? ;)

Jak już nie polskim prostaku,jestem pół Niemcem więc zwracaj się z szacunkiem marny polaku.
Ćwokiem nie jestem bo moja rodzina wywodzi się z bawarskiej szlachty ale mniejsza o to bo to nie średniowiecze.
[quote name=Rufusek500
Nie mam po co płakać,jedynie ze śmiechu wypałczę się.[/quote]Ty umiesz japoński? Chyba ryż liczyć do dziewięciu.
Wypałcz się, wypałcz.

Jak już nie polskim prostaku,jestem pół Niemcem więc zwracaj się z szacunkiem marny polaku.
Ćwokiem nie jestem bo moja rodzina wywodzi się z bawarskiej szlachty ale mniejsza o to bo to nie średniowiecze.
1/2 Niemca = Niem. Marny Niemiec. Zwykła sierota boża z mokrą pieluchą.
[quote name=Rufusek500
Nie mam po co płakać,jedynie ze śmiechu wypałczę się.[/quote]Ty umiesz japoński? Chyba ryż liczyć do dziewięciu.
Wypałcz się, wypałcz.

Umiem prostaczku polski ^^
To ja płaczę ze śmiechu,a ty mi zazdrościsz bo jesteś za tepy by nauczyć się japońskiego czy chińskiego.
Oj tak umiem japoński,poza tym i tak ludzie mają z cb polew na forach o Japonii czy japońskich.
A tu masz co moja znajoma o tb sądzi jak to przeczytała:
"Ohayo!
Chcę ci marny dzieciaczku powiedzieć że większego polewu jak dotąd nie miałam.
Rufus przynajmniej umie niemiecki w przeciwieństwie do cb,także zna dobrze angielski i japoński a ty nawet polskiego nie umiesz analfabeto wtórny!
Nie ośmieszaj się bo dla ludzi z naszych forum jesteś żałosnym dzieckiem,co potwierdza twoje zachowanie.
Pozdrawiam Akira~"
edytowany przez Rufusek500: 21 sie 2014
Gówno na patyku ty umiesz. Tylko jęczeć i ujadać polewowo przy znajomych. Takich obszczymurków tutaj pełno.

1/2 Niemca = Niem. Marny Niemiec. Zwykła sierota boża z mokrą pieluchą.

Sierotą nie jestem bo mam rodziców.
Marnym nie jestem bo przynajmniej jestem Niemcem a nie brudnym Polakiem jak ty i w dodatku pozbawionym całkowicie rozumu.
Masz jakiś zespół czy niedorozwinięty jesteś?
Mam dla cb radę,weź łopatę i zakop się pod ziemię i będzie spokój.
Gówno na patyku ty umiesz. Tylko jęczeć i ujadać polewowo przy znajomych. Takich obszczymurków tutaj pełno.

Gówno to ty umiesz.
Zazdrościsz mi mojego certyfikat z niemieckiego i japońskiego frajerze.
Bo nigdy nie zdobędziesz certyfiaktu bo jesteś za tępy powtarzam za tępy.
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 33
poprzednia |

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - tłumaczenia