Proszę o pomoc. Zdanie.

Temat przeniesiony do archwium.
31-50 z 50
| następna
Gdybyś zamiast tego pyskowania tak często zajmował się niemieckim, to byś się przy okazji nauczył języka.
A, tak, to tylko ćwiczysz się w podpieprzaniu innych i obrabianiu komuś tyłka.
To jedyna korzyść dla ciebie, bo nawet po polsku poprawnie nie potrafisz.
Skoro macie tyle wolnego, mogę prosić o sprawdzenie i pomoc jak źle.

Ich habe viele in meinem Leben gemacht, was ich tun musste, ich habe auch viele gemacht, was sie nicht notwendig waren, um sie zu tun.
Ja jestem bardzo zajęty. Stretsch, jak diaboł. Sorki.
Ale, tu dużo innych ponocników. Ich bin nicht alone.
Trudno, będę żył w przekonaniu, a "może" i dobrze jest.
Dobre przekonanie, Konopku!
Gdyby każdy taki był, jak ty, to nie potrzebaby było i słowników i gramatyki, a nawet tego forum.
Widzisz, jak mi stretsch robisz?
Hm,
idę na film.
Filipek 19 podpisz sie pod postem ,,wulgaryzmy na forum'' zeby ten typek niuniel został oddelegowany .
A teraz spróbuje z tym twoim zdaniem -Ich habe viele in meinem Leben gemacht, was ich tun musste, ich habe auch viele gemacht, was sie nicht notwendig waren, um sie zu tun.
Ja bym to tak napisał- Ich habe viel in meinem Leben gemacht was ich habe tun mussen ,ich habe auch viele Sachen gemacht was die notwendig waren , um sie zu tun co kolwiek to znaczy dla ciebie .
Viele a viel - z e to jest koncówka liczby mnogiej rzeczownika policzalnego .Jak nie masz rzeczownika to viel z e na koncu nie potrzebne .
Ich habe heute viel Zeit - czas jest nie policzalny i masz viel . Wie viele Bücher hast du letztens gelesen? Ksiązki juz są policzalne i viele jest .
Widzisz, Filipek? Takie to jest proste.
Nawet wielki Mistrz Luk von Lubartov kennt sich da aus.
Rzeczownika nie napisałem, bo to tajemnica.
Podpisywać nigdzie się nie będę, bo na jakiż to ma cel służyć?
Cel napisany uważam za niesłuszny.
Konopek się odmeldowuje. ;) Pa i do usłyszenia, być może, że kiedyś..
Ja bym jednak skłoniła się do wpisania tego policzalnego rzeczownika, bo może suma się da wyliczyć.
Nie da się nic wyliczyć.
Wielki Mistrz Luk von Lubartov ci to prowesjonalnie wyjaśnił, a ty jesteś prozaiczna ś...
a czy ja mówię że źle, wymyślił? gdzie bo nie widzę, prozeiczno ś...
nigdzie podpisywać siebie nie będę, bo mi się nie chce. nie moje forum, żeby się tu w coś bawić, zreszto spadam stąd sobie. szukajcie innych, do popisania o d.. m..
Cytat: Filipek19
nigdzie podpisywać siebie nie będę, bo mi się nie chce. nie moje forum, żeby się tu w coś bawić, zreszto spadam stąd sobie. szukajcie innych, do popisania o d.. m..
no, normalnie hamstwo, a na mnie sie skacze.
Wrócę jak będę coś potrzebował, o ile ktoś mi pomoże.
Ja to bym ci pomogła jeszcze zanim cokolwiek potrzebujesz.
Mimo to dziękuję za pomoc.
Proszę.
Temat przeniesiony do archwium.
31-50 z 50
| następna

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Do autora strony - uwagi, propozycje