Proszę szybką i pilną pomoc..!

Temat przeniesiony do archwium.
Prosiłbym bardzo mocno, żeby ktoś mógł mi to przetłumaczyć...mam nadzieję, że mi pomożecie. Będę bardzo wdzięczny...Na jutro mam to mieć :( Zdaję cały poprzedni rok...I już mi brakuje czasu na tłumaczenie tego...Proszę...Pomóżnie mi!

Moje ostatnie wakacje nie były takie, jak zaplanowałem. Miał być wyjazd w góry, wiele spotkań ze znajomymi...Niestety nie udało mi się tych planów zrealizować. Prawie każdego dnia jeździłem do swojej babci, czego nie można było nazwać odpoczynkiem. Co prawda, od czasu do czasu spotykałem się z przyjaciółmi na ogniskach, ale prawdziwe wakacje zaczęły się dla mnie dopiero pod koniec lipca, kiedy wyjechałem z rodziną nad morze. Już od pierwszych dni pobytu towarzyszyła nam wspaniała pogoda. Prawie codziennie chodziliśmy na plażę, ale nie można było pływać w morzu, ponieważ woda była zbyt zimna. W ciągu tych dwóch tygodni zobaczyłem także parę innych miejscowości, między innymi Kołobrzeg. Wróciłem wypoczęty i trochę żal mi było tych dwóch tygodni wakacyjnego lenistwa. W domu, tak jak wcześniej, zajmowałem się pracami domowymi.
Uważam, że te wakacje nie były najgorsze, jednakże mam nadzieję, że następne będą o wiele, wiele lepsze.

Jesli ktoś pomoże - naprawdę wielkie dzięki ! ! !
Meine letzten Sommerferien waren nicht so wie ich sie geplant habe (sie verliefen anders als ich sie geplant habe). Es sollte einen Ausflug ins Gebirge geben, viele Treffen mit Freunden.... Leider ist mir nicht gelungen, diese Pläne zu realisieren (oder: zu verwirklichen). Fast jeden Tag fuhr ich zu meiner Großmutter (oder: Oma), was nicht gerade eine Erholung war. Ich habe mich zwar ab und zu mit meinen Freunden (am Lagerfeuer) getroffen, aber die richtigen Ferien begannen für mich erst Ende Juli als ich mit meiner Familie an die Ostsee fuhr. Von Anfang an hatten wir ein super schönes Wetter. Wir waren fast jeden Tag am Strand, baden konnte man jedoch nicht, weil das Wasser unheimlich kalt war. Innerhalb von zwei Wochen konnte ich einige Städte besichtigen, unter anderem auch Kolberg (Kolobrzeg). Ich kam richtig entspannt zurück und mir tat es richtig leid, daß die zwei Wochen Faulenzerei vorbei waren. Zu Hause widmete ich mich, wie schon zuvor, den Hausarbeiten (oder: Zu Hause kümmerte ich mich um die Hausarbeiten). Ich finde, diese (Sommer)ferien waren wirklich nicht die schlimmsten. Trotzdem hoffe ich, daß die nächsten viel schöner ausfallen (oder: viel schöner werden).

Grüße
Lisa
Dziękuję :) Jesteś boska!

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa