Bardzo proszę o przetłumaczenie dwóch krótkich opisów. Z góry dziękuję za pomoc!!!
OPIS I
Moje mieszkanie składa się z 4 pokoi, w skład których wchodzą salon, pokoje mojego rodzeństwa, mój pokój oraz kuchnia i łazienka.
Mój pokój jest najmniejszym pomieszczeniem w całym mieszkaniu. Znajduje się tu biurko, sofa, mały stolik oraz niewielkie meble. Na biurku stoi komputer oraz lampka nocna. Przy stole stoją 3 krzesła; na podłodze zaś znajduje się duży, wełniany dywan.
Kuchnia, to najważniejsze pomieszczenie w moim mieszkaniu. To właśnie tutaj przygotowujemy i spożywamy posiłki. W kuchni znajduje się lodówka, kuchenka, meble kuchenne oraz olbrzymi stół. Na meblach kuchennych znajduje się natomiast mikrofalówka, ekspres do kawy i toster.
Bardzo lubię swoje mieszkanie, jest bowiem bardzo przytulne i łatwe w utrzymaniu.
OPIS II
Moje mieszkanie składa się z trzech pokoi; w skład których wchodzą: mój pokój, salon, pokój mojej babci oraz łazienka i kuchnia.
Salon, to największe pomieszczenie w całym mieszkaniu. Znajduje się tutaj sofa, dwa fotele, duży stół, telewizor, drewniane meble oraz ogromny wełniany dywan. Przy stole stoi 6 dużych, drewnianych krzeseł. Na stole zaś leży piękny, wyszywany obrus.
Mój pokój jest bardzo malutki. Znajduje się tutaj biurko, sofa, niewielkie meble, mały stolik oraz kilka krzeseł.
Bardzo lubię swoje mieszkanie, ze względu na jego przytulny charakter.