Proszę o przetłumaczenie krótkich opisów.

Temat przeniesiony do archwium.
Bardzo proszę o przetłumaczenie dwóch krótkich opisów. Z góry dziękuję za pomoc!!!

OPIS I

Moje mieszkanie składa się z 4 pokoi, w skład których wchodzą salon, pokoje mojego rodzeństwa, mój pokój oraz kuchnia i łazienka.

Mój pokój jest najmniejszym pomieszczeniem w całym mieszkaniu. Znajduje się tu biurko, sofa, mały stolik oraz niewielkie meble. Na biurku stoi komputer oraz lampka nocna. Przy stole stoją 3 krzesła; na podłodze zaś znajduje się duży, wełniany dywan.

Kuchnia, to najważniejsze pomieszczenie w moim mieszkaniu. To właśnie tutaj przygotowujemy i spożywamy posiłki. W kuchni znajduje się lodówka, kuchenka, meble kuchenne oraz olbrzymi stół. Na meblach kuchennych znajduje się natomiast mikrofalówka, ekspres do kawy i toster.

Bardzo lubię swoje mieszkanie, jest bowiem bardzo przytulne i łatwe w utrzymaniu.

OPIS II

Moje mieszkanie składa się z trzech pokoi; w skład których wchodzą: mój pokój, salon, pokój mojej babci oraz łazienka i kuchnia.

Salon, to największe pomieszczenie w całym mieszkaniu. Znajduje się tutaj sofa, dwa fotele, duży stół, telewizor, drewniane meble oraz ogromny wełniany dywan. Przy stole stoi 6 dużych, drewnianych krzeseł. Na stole zaś leży piękny, wyszywany obrus.

Mój pokój jest bardzo malutki. Znajduje się tutaj biurko, sofa, niewielkie meble, mały stolik oraz kilka krzeseł.

Bardzo lubię swoje mieszkanie, ze względu na jego przytulny charakter.
Beschreibung I

Meine Wohnung besteht aus vier Zimmern, dazu gehören ein Wohnzimmer, das Zimmer meiner Eltern, mein Zimmer sowie die Küche und das Bad.
Mein Zimmer ist das kleinste in der ganzen Wohnung. Darin stehen ein Schreibtisch, ein Sofa, ein kleiner Tisch und (??? – niewielkie meble). Auf dem Schreibtisch stehen der Computer und die Lampe (bitte nicht: Nachttischlampe). Am Tisch stehen drei Stühle, auf dem Boden liegt ein großer Teppich aus Wolle.
Die Küche ist der wichtigste Raum in unserer Wohnung. Hier bereiten wir unser Essen zu und nehmen es zu uns. In der Küche gibt es einen Kühlschrank, einen Herd, Küchenmöbel und einen riesigen Tisch. Außerdem gibt es (~) eine Mikrowelle, eine Espressomaschine (~) und einen Toaster.
Ich liebe meine Wohnung, denn sie ist gemütlich und pflegeleicht.

Beschreibung II
Meine Wohnung besteht aus drei Zimmern. Dazu gehören mein Zimmer, das Wohnzimmer, das Zimmer meiner Oma sowie das Bad und die Küche.
Das Wohnzimmer ist der wichtigste Raum in unserer Wohnung. Hier befinden sich ein Sofa, zwei Sessel, ein großer Tisch, der (ein) Fernseher, eine Schrankwand (~) und ein riesiger Teppich aus Wolle. Am Tisch stehen sechs große Holzstühle. Auf dem Tisch liegt eine schöne gestickte Tischdecke.
Mein Zimmer ist klein (sehr klein). Hier gibt (~) es einen Schreibtisch, ein Sofa, einen kleinen Tisch und ein paar (~) Stühle.
Ich liebe meine Wohnung, weil sie so bequem ist (~).

»

Pomoc językowa