MOJA DROGA DO SZKOŁY

Temat przeniesiony do archwium.
Plissss. Napiszcie po niemiecku razem z odmianą wszystkiego co się da opis mojej drogi do szkoły!
Przetłumaczcie:
"Moja droga do szkoły
Najpierw idę wzdłuż ulicy Wyzwolenia. Przy zakręcie skręcam w lewo i idę, prosto aż do skrzyżowania. Przy skrzyżowaniu kieruję się w stronę apteki. MIjam bibliotekę, dochodzę do dużego drzewa i wchodzę do szkoły"
Z góry dzięki!
Mein Schulweg

Erst gehe ich durch die ul. Wyzwolenia (so was gibt es noch?). An der Kurve biege ich links ab und gehe bis zur Kreuzung. Hier gehe ich in Richtung der Apotheke. An der Bibliothek vorbei, komme ich zu dem großen Baum und gehe in die Schule.
Erst gehe ich die Wyzw. Strasse entlang. -ide wzdluz ulicy Wyzw.
Mein Schulweg
>
>Erst gehe ich Wyzwolenia Strasse entlang.An der
>Kurve biege ich nach links ab und gehe bis zur Kreuzung.Jetzt gehe ich in die
>Richtung der Apotheke. An der Bibliothek vorbei, komme ich zu dem
>großen Baum und bin ischon in der Schule.
To jest mój opis drogi do szkoły proszę żeby ktoś mi pomógł to przetłumaczyć na niemiecki. To jest mi pilnie potrzebne na ten piątek plis
Wstaję o siódmej. Następnie idę wzdłuż głównej ulicy. Przy zakręcie skręcam w lewo i idę, prosto aż do skrzyżowania. Przy skrzyżowaniu kieruję się w stronę apteki. Na przystanku autobusowym wsiadam do autobusu. Autobusem jadę prosto mijając stację benzynową. Dokładnie przy piątym kilometrze drogi skręcam w lewo. Wysiadam z autobusu i wchodzę do szkoły.
Byłabym bardzo wdzięczna aby jak najszybciej ktoś mi to przetłumaczył z góry dziękuję. Czekam =) =)

« 

Pomoc językowa