Błagam o pomoc - list

Temat przeniesiony do archwium.
Taki list trzeba było napisać na próbnej maturze z niemieckiego.
Bardzo prosze o przetłumaczenie tych zdań. Można też wymyślić inne łatwiejsze, ale podobne. Bardzo mi na tym zależy :
1. Niedługo kończę szkołe, dlatego chciałabym Ci trochę o niej opowiedzieć
2. Kiedy po raz pierwszy przyszłam do szkoły nikogo nie znałam. Byłam przerażona. Jednak już po kilku dniach poznałam wiele osób.
3. Moja klasa jest bardzo zgrana. Często spotykamy sie po lekcjach i nawzajem sobie pomagamy.
4. Nauczyciele w mojej szkole są bardzo fajni. Ciekawie prowadzą lekcje, pomagają słabym uczniom.
5. Najbardziej lubie ...... ponieważ ciekawie prowadzi lekcje.
6. Mam nadzieje, że jak skończe szkołe bede spotykać sie z koleżankami i kolegami z klasy. Już po zakończeniu roku chcemy wszyscy razem spotkać sie i świetować koniec szkoly
1. Niedługo kończę szkole, dlatego chciałabym Ci trochę o niej opowiedzieć
1. Bald bin ich mit der Schule fertig, deshalb möchte ich Dir etwas darüber erzählen.
2. Kiedy po raz pierwszy przyszłam do szkoły nikogo nie znałam. Byłam przerażona. Jednak już po kilku dniach poznałam wiele osób.
2. Als ich das erste Mal in die Schule kam, kannte ich niemanden. Ich war verschreckt. Doch nach ein paar Tagen kannte ich schon viele Mitschüler (~).
3. Moja klasa jest bardzo zgrana. Często spotykamy się po lekcjach i nawzajem sobie pomagamy.
3. Meine Klasse hält zusammen. Wir treffen uns auch oft nach dem Unterricht und helfen uns.
4. Nauczyciele w mojej szkole są bardzo fajni. Ciekawie prowadzą lekcje, pomagają słabym uczniom.
4. Unsere Lehrer (die Lehrer an unserer Schule) sind toll. Ihr Unterricht ist interessant, sie helfen den schwächeren Schülern.
5. Najbardziej lubię ...... ponieważ ciekawie prowadzi lekcje.
5. Am meisten mag ich Herrn / Frau …, denn sein / ihr Unterricht ist spannend.
6. Mam nadzieje, że jak skończę szkole będę spotykać się z koleżankami i kolegami z klasy. Już po zakończeniu roku chcemy wszyscy razem spotkać się i świętować koniec szkoły
6. Ich hoffe, dass ich mich auch nach Beendigung der Schule mit meinen Freundinnen und Freunden aus der Klasse treffen werde. Wenn das Schuljahr zu Ende ist, wollen wir eine Schulabschlussfeier veranstalten.
Dziękuje Ci bardzo, bardzo za pomoc. Pozdrowienia !!!