Mokotow bardzo Cię proszę o pomoc

Temat przeniesiony do archwium.
Bardzo gorąco proszę o przetłumaczenie tych dwóch tekstów to bardzo ważne!!!!!

Moje Święta wielkanocne były bardzo nudne. Ciągle się nudziłam. Mimo iż spędziłam wiele czasu z rodziną zabrakło mi rozrywki innej niż oglądanie telewizji. Moje Święta wielkanocne spędziłam w Radzyniu a dokładnie u mojej babci i cioci. Pogoda była ładna, ale wietrzna. Ogólnie na dworze było pogodnie. Jadłam jajka oraz ciasta. Nic więcej mi nie smakowało. Okazało się , że w tym roku najlepsze ciasto to "cycki murzynki" zrobione przez babcię, a najlepsze jajka były "faszerowane" przez Ciocię. Oprócz jedzenia do kościoła zaniosłam także małego żółtego kurczaczka, oraz dwie pisanki zrobione przeze mnie.

Po wydarzeniach sobotniego wieczoru, śmierci Jana Pawła II, z pewnością mogę przyznać, że to właśnie w tą postać chciałabym się wcielić.
Był on autorytetem dla wielu ludzi na całym świecie. Nasz ukochany rodak który pozostawił po sobie wiele wspomnień. W całym swoim życiu odwiedził wiele krajów, nawet tych w których wyznawane są inne religie. Zawsze patrzyłam na tego człowieka z wielkim zachwytem. Znał tyle języków, zawsze stawał w obronie ludzi i narodów. Urodził się w małym mieście, jako zwykły człowiek a zawładną sercami wszystkich ludzi. Możemy teraz obserwować co się dzieje. Cały świat jednoczy się w modlitwie za tego człowieka. W Polsce jest ogłoszona żałoba narodowa. To cudowne, że Polacy potrafią się tak zjednoczyć po śmierci "Jednego z największych Polaków". Gdy wczoraj zaraz po informacji że Papież nie żyje, udałam się do kościoła, wiele osób już tam było. Na twarzach wielu widać było łzy. Tak właśnie został wyrażony ogromny ból po stracie Wielkiego Człowieka
Myślę że jeśli miałabym możliwość wcielić się w jakaś osobę z historii wybrałabym właśnie Papieża Jana Pawła II. Myślę że jest on moim wielkim autorytetem i taka właśnie chciałabym być.
Mein Ostern war sehr langweilig. Die ganze Zeit habe ich mich gelangweilt. Obwohl ich viel Zeit mit der Familie verbracht habe, hatte ich kaum eine andere Unterhaltung als das Fernsehen. Die Osternacht war ich in Radzyn bei Oma und Tante. Das Wetter war schön, wenn auch etwas windig. Eigentlich war es angenehm (~). Ich habe Eier und Kuchen gegessen. Auf etwas anderes hatte ich keinen Appetit. Der beste Kuchen war in diesem Jahr Omas „cycki murzynki” (würde ich nicht übersetzen :-), die „gefüllten“ Eier, Tante hat sie gemacht, waren am besten. In die Kirche habe ich nicht nur die Nahrungsmittel, sondern auch ein Küken und zwei Lieder mitgenommen, die ich selbst geschrieben habe.

Nach dem Tod von Johannes Paul II. kann ich zugeben, dass ich ihn gern verkörpern würde.
Er war für viele Menschen auf der Welt eine Autorität. Unser geliebter Landsmann hat viele Erinnerungen hinterlassen. In seinem Leben hat er viele Länder besucht, auch anderer Religionen. Zu diesem Menschen habe ich immer mit Begeisterung aufgeschaut. Er beherrschte so viele Sprachen und schützte immer die Menschen und Völker. Er wurde in einer Kleinstadt als gewöhnlicher Mann geboren und eroberte die Herzen aller Menschen (~). Jetzt können wir beobachten, was geschieht. Die ganze Welt eint sich im Gebet für diesen Menschen. In Polen ist Staatstrauer ausgerufen. Das ist herrlich, dass sich die Polen nach dem Tod „eines der größten Polen“ vereinen können. Als ich gestern, gleich nach der Nachricht, dass der Papst nicht mehr lebt, in die Kirche ging, waren schon viele Menschen da. Auf vielen Gesichtern waren Tränen zu sehen. Das war der gewaltige Schmerz nach dem Verlust dieses großen Menschen.
Wenn ich die Gelegenheit hätte, als historische Persönlichkeit wiedergeboren (?) zu werden, würde ich wohl gerade Papst Johannes Paul II. wählen. Er ist meine große Autorität, so wie er möchte ich sein.

« 

Pomoc językowa