Mam wielka prosbe!Otoz chodzi o przetlumaczenie tekstu!mam go na jutro (wtorek) Jest on troche dlugi ale wydaje mi sie ze dosc prost. Mam nowa nauczycielke od niemca i kazala nam wypracowanie napisac;/ a nigdy nie mialam czegos takiego;/ Chodzi tu o jak najprostsze zdania. Zeby nie bylo ze az taka madra jestem:) jezeli moge liczyc na czyjas pomoc to bylabym naprawde barz,bardz,bardz wdzieczna! oto ten tekst :
Swieta Wielkanocne spedzilam w domu wraz z rodzina.W Wielki Piatek zaczely sie przygotowania oraz pieczenie ciast i porzadki.Wieczorem wyjscie do Kosciola. W Wielka Sobote o pomalowalam jajka i przygotowalam koszyczek. Ozdobilam go bukszpanem. W koszyczku znajdowaly się :jajka,wedlina,kielbasa,szynka,chrzan,sol,bek,zajaczek itd.Nastepnie poszlam poswiecic potrawy do kosciola wrac z moja siostra.W niedziele wybralam się z rodzicami do kosciola a gdy wrocilismy zjedlismy wielkanoce sniadanie.Był ladnie nakryty stol a na nim wiele potraw. Po poludniu wybralismy się na spacer. W lany poniedziałek wszycy udalismy się do kosciola. Po mszy rozpoczelo się wielkie oblewanie woda. Nikt nie zostal suchy. Wszyscy byli mokrz ale bardzo radosni. Swieta były bardzo udane.