Pomozcie!!!!

Temat przeniesiony do archwium.
Mam wielka prosbe!Otoz chodzi o przetlumaczenie tekstu!mam go na jutro (wtorek) Jest on troche dlugi ale wydaje mi sie ze dosc prost. Mam nowa nauczycielke od niemca i kazala nam wypracowanie napisac;/ a nigdy nie mialam czegos takiego;/ Chodzi tu o jak najprostsze zdania. Zeby nie bylo ze az taka madra jestem:) jezeli moge liczyc na czyjas pomoc to bylabym naprawde barz,bardz,bardz wdzieczna! oto ten tekst :
Swieta Wielkanocne spedzilam w domu wraz z rodzina.W Wielki Piatek zaczely sie przygotowania oraz pieczenie ciast i porzadki.Wieczorem wyjscie do Kosciola. W Wielka Sobote o pomalowalam jajka i przygotowalam koszyczek. Ozdobilam go bukszpanem. W koszyczku znajdowaly się :jajka,wedlina,kielbasa,szynka,chrzan,sol,bek,zajaczek itd.Nastepnie poszlam poswiecic potrawy do kosciola wrac z moja siostra.W niedziele wybralam się z rodzicami do kosciola a gdy wrocilismy zjedlismy wielkanoce sniadanie.Był ladnie nakryty stol a na nim wiele potraw. Po poludniu wybralismy się na spacer. W lany poniedziałek wszycy udalismy się do kosciola. Po mszy rozpoczelo się wielkie oblewanie woda. Nikt nie zostal suchy. Wszyscy byli mokrz ale bardzo radosni. Swieta były bardzo udane.
Ostern war ich zu Hause mit (bei) der Familie. Karfreitag begannen die Vorbereitungen, wir backten Kuchen und putzten. Abends gingen wir in die Kirche. Am Ostersamstag färbte ich Eier und bereitete das Körbchen vor. Ich schmückte es mit Buchsbaum. Im Körbchen waren Eier, Wurst, Schinken, Meerrettich, Salz, (bek = ?) und ein Häschen (aus Zucker?).
Dann ging ich in mit meiner Schwester in die Kirche, um die Nahrungsmittel segnen zu lassen. Am Sonntag ging ich mit meiner Familie in die Kirche, nach der Rückkehr aßen wir das Osterfrühstück. Der Tisch war schön eingedeckt und viele Gerichte darauf. Am Nachmittag gingen wir spazieren. Am Ostermontag gingen wir in die Kirche. Nach der Messe wurde viel Wasser verspritzt. Niemand blieb trocken. Alle waren nass und fröhlich. Dieses Ostern war sehr gelungen.
Bardz bardzo Ci dziekuje, naprawde! w sumie to watpilam ze ktos mi to napisze!:( ale znalazl sie widocznie ktos z dobrym serduchem :) dziekuje bardz, wielki buziak dla Ciebie:) bye.bye

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa