POMOCYY WAZNE !!!!! =(

Temat przeniesiony do archwium.
witam mam prosbe prosze przetlumaczcie mi kilka zdan !!!!!!! błagam wreczz =((((

mój model jest kobietą. bedzie ubrana w modna i wygodna jensowa spudniczke , bedzie na dlugosc do kolan. Odpowiednim kolorem bedzie niebieski. w reku bedzie miala czarna skurzana torebkę. bluzka bedzie z krótkim rekawkiem i z ładnym , modnym nadrukiem. na głowie opaska i okulary. na nogach trzewiki .

a. hallo ala
b.hallo kasia
a.dzis mam urodziny mamy i nie mam w co sie ubrac
b.zawsze cos ładnego znajdziesz w szafie
a.a Ty jak myslisz co moge ubrac?
b. zaloz ta czerwona sukienke , bedize Ci pasowac do sytuacji i do tych czarnych butow
a.dzieki bardzo , w koncu myslalam ze nie pojde w ogole.
b. nei ma za co i baw sie dobrze. czesc
a.no dzieki , czesc

..................................................................
dzieki wam jesli odpowiecie ...... =*
alutka-ski, zamiast zakladac ten sam temat trzeci raz z rzedu, proponuje ci wziac sie do pracy i przetlumaczyc ten tekst, a forumowicze ci go sprawdza.
OK?
Mokotowa nie ma, a on tlumaczyl wszystkie teksty jedynie pod warunkiem, ze potrzebujacy jest zarejestrowany. JA jednak jestem za tym, ze potrzebujacy sam popracowal, a inni moga mu ewentualnie pomoc i sprawdzic.
Ten dzial : to "POMOC JEZYKOWA"
¨Pozdrawiam
Marlena
do marleny...
dzieki bardzo ale jesli sie nie ma pojecia o tym jezyku to co sie dziwiszz ze szukam zeby ktos mi pomogl, a to ze sie dodalo 3 razy to nie moja wina. a tak w ogole to pozdro a jutro dostane dwie paly...
no i co? clae zycie (albo przynajmniej przez okres twojej edukacji) bedziesz prosila, zeby ktos ci odrabial zadania?
Jesli sama nie sprobujesz, to bedziesz dalej brnela w niewiedze...
Nie chce byc zlosliwa, to jest tylko dobra rada.
Sprobuj potlumaczyc ze slownikiem, a wtedy na pewno ci pomozemy.
Marlena
witam , wiem ze chcesz dla mnie dobrze... jakbym miala wiecej czasu moze i bym cos wyskrobala , ale wszytkie zdania by byly zle gramtycznie... a na razie robie 10 stron innych cw z niemca. a w ogole wcale bym ich nie robila bo jestem chora ale ide w poniedzialek do szkoly bo we wtorek mam wywiadowke. pozdro
okej wiec prosze zlookaj sprawdz :(

meine model ist die frau. ist kleidung in modisch und bequem jeansrocke. sie ist knielang. "odpowiednim" color ist blau. in hand halten schwarz lader handtasche. bluse ist "z krotkim rekawkiem" und mi nett inschrift. auf kopf ist binde und brille. auf beine schuhe.
No widzisz, ciesze sie, ze moj apel zachecil cie do pracy, oto poprawki:

Mein Modell ist eine Frau.
Sie wird einen modischen und bequemen Jeansrock tragen.
Der Rock ist knielang.
Die passende Farbe ist blau.
In der Hand wird die Frau eine Ledertasche haben.
Das Modell wird auch eine Bluse (einen T Shirt?) mit kurzen Ärmeln und einem Motiv auf der Vorderseite anhaben.
Auf dem Kopf: ein Band und eine Brille.
Zapomnialam koncowki:
Auf dem Kopf: ein HAarband une eine Brille.
Auf den Füssen: Schuhen (trzewiki? wie ktos, jak to po niemiecku?)
A na zachete daje ci jeszcze poczatek twojego dialogu:

-a)Heute habe ich Geburtstag und ich weiss nicht, was ich anziehen soll.
b) Du wirst schon etwas Schönes (etwas Passendes) in deinem Schrank finden.
a) Was soll ich anziehen deiner Meinung nach?
jej dzieki bardzo , sama widzisz nie jestem uzdolniona w tej dziedzinie... ;//;// ale jeszcze raz dziekoweczka :):):):)
a jak bedziesz miala ochote mozesz mi sprawdzic te zdanka: sie wolle arbreisen, zapomnieć o tym co ją smuci. Sie wolle kufte neu rot jacke. sie traumen "o" fantastich schuhe und altmodisch hose.

bardzo prosze:(=********************************
Sie wollte verreisen, um von ihren Kummer zu vergessen.
lub ..., um ihre Sorgen zu vergessen.
Sie wollte sich eine neue rote Jacke kaufen.

oni marza? czy ona marzy?
oni= Sie träumen von fantastischen Schuhen und altmodischen Hosen.
ona= Sie träumt von fantastischen Shuhen und einer altmodischen Hose.
dziekiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
jesli wybralas wersje z "Kummer", to w tym zdaniu oczywiscie nie powinno byc "von" (wykresl to, )
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Nauka języka

»

Pomoc językowa