eklerka PROSZĘ POMÓŻ MI!!!!

Temat przeniesiony do archwium.
31-59 z 59
| następna
Właściwie, to od pewnego czasu zastanawiałam się czemu Mokotow jest taki dobry. No i doszłam do wniosku że jest profesjonalnym tłumaczem :-)

Teraz kiedy wiem, ze jesteś germańskiego pochodzenia, dziwi mnie bardzo dobra znajomość polskiego (no bo w końcu tłumaczysz teksty z polskiego na niemiecki). Ist deine Mutter Polin ?
ale skad ja teraz wezme sobie niemca zeby sobie ze mna pogadal moze Ty masz ochote:)???
mogę Cie Mokotow prosic o jeszcze jedno tlumaczenie nie bedzie to zbyt duzy problem?jesli nie rozumiem nie nap. wczesniej dopuki nie zechcesz, w przeciwnym razie nie bede Ci zawracał glowy:)
Nie chcę być wścibska ale o jaki wyjazd do Austrii chodzi? I jakiego poziomu Deutscha wymagają? Szczerze mówiąc to trochę ci współczuję jeśli jesteś słaby z niemca. Możesz powiedzieć bye-bye wakacjom .... Ja się uczę niemca od dwóch lat (ostatnie pół roku - sehr intensiv !) a i tak w rozmowie z jakimś Białorusińcem na pytanie "Sprichst du Deutsch" odpowiedziałem "Ich spreche ...a little :-) Chyba jestem antytalentem, bo w ogóle nie umiem rozmawiać. Wszystkie słówka ulatują z głowy, a tabelka z przypadkami i rodzajnikami zamienia się w mojej głowie w wielką czarną dziurę :-)
Nie chodziło mi o to, żeby cię nastraszyć. Po prostu uważam że nie da się nauczyć języka w parę miesięcy.
Pozdrawiam!
nein
z wykopalisk :-)
a ja mam tak glupio, ze po niemiecku umiem tylko mowic itp, ale nie rozumiem gdy ktos cos do mnie po niemiecku gada...
a z angielskim mam na odwrot- rozumiem raczej, ale zdania nie potrafie poprawnie sklecic.... no coz, trudno :P
Mokotow to jak bedzie????
wkoncu udało mi się zalogować:)
Wyjazd w charqakterze masażysty na sezon zimowy do austri ! ja sie ucze języka troszeczke wiecej od Ciebie ale podobnie jakTy też mam delikatny mętlik w głowie jeśli chodzi o gramatyke i poprawność ukladania zdan! jak tam bylem to potrafilem w prosty sposob sie dogadac ale roznie to bywalo!
Witam po raz kolejny dzisiaj!!!! Mokotów proszę Cię bardzo ... napewno ostatni raz przynajmniej dzisiaj :) ! możesz mi nie wieżyc ale naprawdę starałem się zrobić coś sam ale wstyd mi to wogole to pokazywać co zrobiłem!!!:( naprawdę daj mi jakiś osobisty Twój namiar to Ci pokaże... Coś co miałem nap po polsku starałem zamienić na niemiecki ale po zatym że to wogóle nie ma sensu gramatycznego i wogóle brakowało mi słówek , to kąpletne dno z mojej strony!!!Dzisiaj np. Starałem czegoś nauczyć się z książek ale to za wolno mi pójdzie, stwierdzam że chodź narazie rozumiem pojedyncze zdania i wyrazy to wole oglądąć tv niemieckie , przynajmniej to nie kosztuje tyle wysiłku i nerwów. Mam nadzieje że zapał który teraz mam szybko nie mini i powolutku , powolutku , krok po kroku coś z tej mojej nauki będzie. Narazie bez żadnej rewelacji... Wiesz co Ci powioem przeglądałem też dużo Twoich postów i nap. Dużo ze słownikiem rozumiem ale nie wszystko... jęśli ktoś Cię prosił o sprawdzenie jakiegoś prostego tekstu to dawałem rade , ale gdy język stawał się taki bardziej “poważny “ już nie wiedziałem o co chodzi! So wie so jeśli oczywiście możesz to mam to do przetłumaczenia....:)))

-------Dzień dobry.
Mam do Państwa pytanie. Jestem uczniem na kierunku Fizjoterapii. W styczni 2006 roku po jej ukończeniu i zdaniu dyplomu tj. mam zamiar wyjechać na stałe do Niemiec bądź Austrii i tam też podjąć pracę w zawodzie. Najchętniej w hotelu na stanowisku fizjoterapeuty bądź masażysty. Jestem także w trakcie procedury oczekiwania na przyznanie mi obywatelstwa niemieckiego po moim dziadku. Wiem że do stycznia jest jeszcze sporo czasu, ale już teraz myślę o tym , aby odrazu w styczni być przygotowanym do wyjazdu. Zwracam się do Państwa ponieważ wiem , że w tym okresie jest większe zapotrzebowanie na pracowników tego działu. Moja znajomość języka niemieckiego jest średnia, ale cały czas intensywnie się uczę. Jeśli będziecie Państwo zainteresowani zobowiązuje się dołączyc cv, list motywacyjni i zdięcie. Jeśli jesteście Panstwo zainteresowani proszę o kontakt!
Z poważaniem
-------------

:):):):)
Tu wszyscy jakoś pracują i współpracują, a Ty chlapiesz tylko językiem...
Piszesz, że próbujesz tłumaczyć, no to pokaż to wreszcie. Trochę ambicji a mniej rozpychania się łokciami. Wiesz...co za dużo to nie zdrowo ;-)
Oczywiscie masz racje w 100% zgadzam sie z Tobą, ale naprawde mi głupio i nie pokaże tego na forum. Następnym razem zrobie coś prostrzego ... i mam nadzieje że będę miał odwage to pokazać :( Jeśli czujesz się urażona najmocniej Cie przepraszam ale narazie nic na to nie poradze!a jeśli mnie nie rozumiesz to trudno...
Niech chlapie ile chce. Przynajmniej mi nie przeszkadza ale jak widzę posty takie jak twoje to mi sie niedobrze robi. Co za dużo to niezdrowo? To może powinien w ogóle z radości pęknąć że mu przetłumaczyli choć jeden tekst. Widać, że facet ma problem i jak na razie to nikt z tych co mu pomagają nie narzeka i nie komentuje. A najwięcej do powiedzenia mają i tak ci co nic nie robią.....
taaa....a najwięcej pracuje Azja21. Mozę pani / pan by sie tak z łaski zalogował i pomógł zamiast wytykać palcami?
:-)))))) No to mu pomóż! Wtedy zdejmę czapkę z głowy... :-)
azja nie chciał bym się sprzeczać z Tobą. Ale nie bardzo Cie rozumiem. Niech będzie po Twojemu pozostawię to bez komentarza niech inni osądzą.
nie przyłączę się do "sporu" ale powiem jedno: przydałby mi się masażysta ^_^
ooooo tak :)
errata:

w mojej wersji powinno byc:

przydalaby sie masazystka ;)
Sehr geehrte Damen und Herren,

im Januar 2006 werde ich meine Ausbildung zum Physiotherapeuten abgeschlossen haben. Nachdem ich das Diplom verteidigt habe, werde ich nach Deutschland oder Österreich ziehen, und möchte dort in meinem Beruf tätig sein – am besten in einem Hotel als Physiotherapeut oder Masseur. Mein Antrag auf deutsche Staatsangehörigkeit (mein Großvater ist Deutscher) läuft. Bereits jetzt möchte ich mich auf diesen Umzug vorbereiten.

Ich glaube zu wissen, dass es in meinem Beruf Bedarf an gut ausgebildeten Fachkräften gibt, deshalb wende ich mich an Sie. Mein Deutsch lässt noch zu wünschen übrig, doch lerne ich intensiv. Ich würde mich sehr über Ihr Interesse freuen, und lasse Ihnen dann meinen Lebenslauf und die Bewerbung zukommen. Ich warte auf Ihre Antwort.

Mit freundlichen Grüßen
EOT
Po raz kolejny Wielki DzieKi MOKOTOW. NIe będę się za bardzo rospisywał bo jeszcze ktos pomyśli zę za duzo "kłapie". A po za tym chłopaki niestety masażystką nie jestem , ale masaż jest super na wszystko tak że gorąco polecam:)
a tak przy okazji to teraz robie takie coś jak ktoś tu zajrzy to może sprawdzi. (jak będzie miał oczywiście ochotę) tak gdzie są znaki zapytania nie wiem co to oznacza!nawet tego w słowniku nie mogę zaleźć

Familienname nazwisko .

Vorname imie

Straße ulica PLZ/Ort . . kod pocztowy
Staatsangehörigkeit . .miejsce zamieszkania
Telefon

Handy . kom.. E-mail .

Geburtsdatum data urodzenia
Geschlecht -płeć

Gewicht -waga Höhe -wzrost
Familienstand-stan cywilny
Wie Sind Ihre Deutschkenntnisse

jak zna Pan niemiecki
Welche weiteren Sprachen sprechen Sie

jakie pozostalych jeżykach Pan mowi
Ich bewerbe mich als ja ubiegam sie jako
Erlernter Beruf -zawod wyuczony ?????

Schulabschluss .????

Fachausbildung ???
Ausbildungnachweis .???
Referenzen -referencje

Zeugnisse .świadectwo

Ich suche eine Tätigkeit wo ich wohnen kann ja szukam takiego zajecia gdzie będę mogł mieszkac

Derzeitige Position ???.
Derzeitiger Arbeitsgeber ??

Berufserfahrung . ???

Führerschein ????

Rauchen Sie poli pan

Sind sie akut erkrankt ???

wenn ja an was--jeśli tak to co

Überstandene Krankheiten ???

Allergien-to wiadomo Alergia

Polizeiliches Führungszeugnis liegt vor --czy był Pan karany ?
???????
Erlernter Beruf -zawod wyuczony

Schulabschluss - ukonczenie szkoly (o rok chyba chodzi)

Fachausbildung - wyksztalcenei zawodowe
>Ausbildungnachweis dowody wyksztalcenia (chyba ze swiadectwa dyplomy etc)

Derzeitige Position - terazneijsza pozycja (stanowisko pracy)
>Derzeitiger Arbeitsgeber terazniejszy pracodawca
>
>Berufserfahrung . doswiadczenei zawodowe
>
>Führerschein prawo jazdy

Überstandene Krankheiten przebyte choroby
Sind sie akut erkrankt ???
czy jest pan ostro chory? (moze chodzi o choroby przewlekle, nie wiem)
dzieki reoberciq:) Viel Dank
Jeśli znajdziecie chwile proszę o przetłumaczenie Z gory wielkie dzieki:)

Sehr geehrter Herr Miszczyński,

Arbeiten, wo andere Urlaub machen....

fĂźr Ihr Interesse an der Mitarbeit in einem ROBINSON Club danken wir
Ihnen
recht herzlich.

Um Ihnen ein Bild ßber die verschiedenen Tätigkeitsfelder bei ROBINSON
zu
vermitteln, informieren Sie sich bitte auf unserer Homepage
www.robinson.de/jobs.

Wenn Sie die beschriebenen Voraussetzungen Ihrer Wunschtätigkeit
erfĂźllen
und uns mindestens 8-9 Monate zur VerfĂźgung stehen, schicken Sie uns den
Bewerbungsbogen innerhalb von 14 Tagen ausgefĂźllt zurĂźck. Folgende
Unterlagen fügen Sie bitte – sofern sie uns noch fehlen – bei:

- Paßbild und Ganzkörperfoto
- Schul- und Beschäftigungszeugnisse
- Sport- und Übungsleiterscheine

Wir freuen uns auf Ihre Bewerbung.

Mit freundlichen GrĂźssen
ROBINSON Club GmbH

Dieses Informationsblatt beinhaltet die wichtigsten Einsatzkonditionen und Aufgaben im Robinson Club. Bitte entscheiden Sie vor Ihrer Teilnahme am Auswahlworkshop, ob diese Konditionen Ihren Erwartungen entsprechen und Sie sich mit dem Aufgabenfeld identifizieren können.

Einsatzkonditionen:

Nettogehalt: mindestens € 500,- pro Monat zuzüglich mind. 10% Provision auf Behandlungen
Unterbringung in einem Doppelzimmer im Club (in einigen Fällen auch ausserhalb des Clubgeländes)
Verpflegung: Vollpension
Getränkepauschale von € 130,- pro Monat
Waschmaschinen/Wäschetrocker zur freien Verfügung, sofern vorhanden; andernfalls Mitarbeiter-Spezialpreise in der Wäscherei.
lokaler Arbeitsvertrag (Saisonvertrag)
6-Tage Woche
gesetzliche Renten- ,Arbeitslosen- und Krankenversicherung, soweit Gegenseitigkeitsabkommen mit Deutschland bestehen(EU und Schweiz)
private Krankenauslandsversicherung in Nicht-EU-Ländern.
Nutzung aller Einrichtungen im Club möglich (z.B. Wassersport, Fitness, Sauna, nach Verfügbarkeit)

Aufgaben und Pflichten (u.a.):

Durchführung von allgemeinen, medizinischen und physiotherapeutischen Massagen und Behandlungen
Erarbeitung und Umsetzung eines Massage- und Therapieangebotes auf Grundlage vorhandener Räumlichkeiten und Gegebenheiten auf das Land und den Club abgestimmt (Thalasso/Balneo/Ayurveda/Shiatsu/Reiki/Akupunktur, etc.)
Sicherstellung des Sauna/Spa Betriebes unter Einhaltung geltender Sicherheitsbestimmungen/technische Überwachung des Betriebes
Überwachung und Sicherstellung der Sauberkeit im Sauna- und Massagebereich
regelmäßige Kontrolle der (Sauna-)Temperatur und der richtigen Anwendung resp. Saunaaufgüsse, etc.
Durchführung von Saisonanfangs- und Endinventuren
Pflege, Wartung und Instandhaltung des gesamten Materials
rechtzeitige Nachbestellung in Abstimmung mit dem Vorgesetzten
Weitergabe von Informationen aus seinem Arbeitsbereich an den Vorgesetzten
Integration in das WellFit- und Gesamtteam sowie deren Programme
aktive Teilnahme an den Programmen der anderen Abteilungen in Absprache mit dem direkten Vorgesetzten
Einhaltung der Teamleitlinien, Teilnahme an Teammeetings
Integration in das Gesamtteam und dessen Programme. Zusammenarbeit mit dem Bereich Entertainment zur Umsetzung eines ansprechenden Gesamtbildes der Entertainment-Programme
Wahrnehmung der Gastgeberfunktion, aktive Mitarbeit bei der Umsetzung einer gästeorientierten Betreuung.
Teilnahme an min. 2 Kochaktionen pro Woche
ca. 2 Mal pro Woche Teilnahme am An- und Abreiseservice der Gäste
min. 2 Mal pro Woche Einbindung in das abendliche Showprogramm

Ein täglich gepflegtes Erscheinungsbild sehen wir als Grundvoraussetzung und Selbstverständlichkeit und erwähnen es hier nur der Form halber.

Ich erkenne diese Einsatzkonditionen, Aufgaben und Pflichten im Falle einer Beschäftigung an.
Temat przeniesiony do archwium.
31-59 z 59
| następna