@de???

Temat przeniesiony do archwium.
czesc! powiedzcie mi prosze jakie sa strony niemieckie, na ktorych mozna sobie zalozyc mailika, i ktore sa przy tym bezplatne?
np. chcialam sie zarejestrowac na web.de
i sie pogubilam po drodze. napisdane tam bylo: 'Jetz kostenlos regestrieren!' a pozniej przy koncu rejestracji bylo w tych dlugachnych informacjach 'ochronnych' haslo: costamcostam 'kostenpflichtig ' ....
nie wszystko rozumiem wiec pytam Was o pomoc, czy web.de jest zupelnie bezplatne? jesli nie, to jakie inne sa bezplatne?
zupelnie bezplatne
Web.de ma dwa rodzaje kont: płatne i bezpłatne. To bezpłatne jest całkiem bezpłatne, ale...
Uważaj co wciskasz w dniu urodzin. "Tylko dziś z okazji urodzin, większe konto, lepszy antywirus!!!". Tak naprawdę: przez trzy miesiące gratis, a potem płatne. Nie chcesz płatnego - musisz miesiąc wcześniej do nich zadzwonić i powiedzieć danke. Sprytne, scheisse ;]
ja tam mam w web.de i jest fajnie:)
[email] piszcie=D
i nigdzie nie zdzwoniłem (Aggroberlin już mnie goni z bejzbolami:) )
pozdro
dzieki wielkie!!!!!
no juz sie zalogowalam. ale zalezy mi by moje nazwisko sie nie ujawnialo gdy wysylam maile. czy mozna tak sobie skrzynke pocztawa ustawic, by nazwisko pozostalo niewidoczne?
Tak. Wchodzisz na Einstellungen--> Absender--> i tam kombinujesz z "als Standard". W ten sposób bedzie widoczna tylko nazwa konta.
Powodzenia :)
tak zrobilam i to dziala!
dziekuje!
ja się nie to naciąłem...:/przyslali mi dziś..na konto(którego nie używałem przez 6 miesięcy) upomnienie..że musze zapłacić 32,50 Euro za 6 miesięcy..:/nie wiem co uczynić w tkiej sytuacji...mam nadzieję że nie będą mnie ścigać...:/ale kot wie...
[email]
"Löschung nicht möglich
Leider ist aus folgenden Gründen eine Löschung nicht möglich:
Sie besitzen einen aktiven Vertrag"

Was machen wir jetzt? :O
Mach Dir keine Sorgen. Falsch geklickt, aber keine Allgemeinen Geschäftsbedingungen bestätigt. Manchmal macht web.de das :-(

http://www.teltarif.de/forum/x-internet/2145-14.html

Du kommst also nicht ins Gefängnis und Dein Geld kannst Du auch behalten...
Nach langem Suchen habe ich jetzt auch die AGB gefunden:

https://www1.digitaledienste.web.de/popup/club/agb/?si=YPQP.1e8ZKN.CWU9v.21***#clubangebot

11. Zurückbehaltungsrecht von WEB.DE / Sperrung von Leistungen

Soweit der Nutzer mit seiner Zahlungspflicht für entgeltliche Leistungsbestandteile in Verzug gerät, ist die WEB.DE AG berechtigt, weitere - auch unentgeltliche - Leistungen vorläufig zu sperren. Dies geschieht insbesondere, um den Nutzer von der Inanspruchnahme weiterer entgeltlicher Leistungen abzuhalten.

Dir passiert also nix, ignoriere es einfach.

In Deutschland kommt ein Vertrag erst dann wirksam zu Stande, wenn die Allgemeinen Geschäftsbedingungen VOR VERTRAGSABSCHLUSS nachweislich bestätigt worden sind. Ein Klick auf ein Kästchen "hab's gelesen" reicht nach Gerichtsurteilen nicht aus.
http://www.teltarif.de/forum/x-internet/2145-12.html
Vielen Dank für Deine Interesse. Deine Antwort hat mich sehr beruhigt. Herzliche Grüße!!
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa